Zdar, tak jsem konečně pořádně (a i poněkud fatálně, o tom dále

) zaexperimentoval s DRV8825 na nepájivym poli.
Co se nastavení proudu týče, kýžených 1.4A na fázi to dávalo až při VREF=0.9V (oproti vypočteným 0.7V), ale stále těm svým měřením (měřákům) extra moc nevěřim, radši na mě moc nedejte.
Co se týče prapodivného mikrokrokování při pomalých rychlostech, kdy to mikrokroky prakticky nedělá a poskočí to vždy až na celém kroku, ukázalo se, že to dělá při vysokém VM (kolem 35V), při 12V to jede hezky. Chtěl jsem natočit video, které by to demonstrovalo, ale v momentě, kdy jsem přepojoval VM z 12V na 35V, poplet jsem si banánky a na milých 35V jsem připojil 5V větev

Kdybych si před tim několikrát neřikal, že by moh bejt dobrej průšvih, kdyby se mi něco takovýho povedlo. A taky že jo, luplo to pěkně, zejména v CD4047 (tou jsem generoval pulzy), ale i DVR8825 se rozloučil, jen ne tak dramaticky. Pro pobavení
nesestříhaný záznam (destrukce je pouze slyšet, měl jsem zrovna švenknuto jinam, i tak je to vtipný

).
Ještě jeden postřeh, ke konci jsem měřil proud ze zdroje (viz. video, žlutý měřák), při 12V byl proud jen zhruba o třetinu vyšší než při těch 35V - docela bída. Ale kdo ví, co je to za čipy, no..
Incident s výbuchem (i když zrovna v něm jsou moduly nevinně) jsem vzal jako finální impulz pro ukončení QD8825 experimentu. Driver už si nakreslil, vyvrtal a částečně i výříz nástupce, dám tam Toshiby:
Poprvé jsem v GCODE použil subrutiny (tři - kreslení a dvoje vrtání - pro každý typ plošňáku, zabalený ve čtvrtý, která se volá pro každou instanci plošňáku s posunutými souřadnicemi pomocí G92), celkem zajímavé, přehlednější..
Kód: Vybrat vše
...
o199 sub ; interface
; o100 call ; plot
; o101 call ; drill 0.7mm
o102 call ; drill 0.9mm
o199 endsub
o299 sub ; uDriver v2
; o200 call ; plot
; o201 call ; drill 0.7mm
o202 call ; drill 0.9mm
o299 endsub
G92.1
o199 call
G92 X20
o199 call
G92 X20
o299 call
G92 X48.9
o299 call
G92 Y-34.3
o299 call
G92 X-48.9
o299 call
...
Akorát je blbý, že tomuto kódu asi rozumí jen LinuxCNC.
Brou, T.