Elekronický doraz

Mex

5. 11. 2015, 4:41

filla píše:jinak uz to chapu, nez ta krabicka za tech par tisic prechroupa data z pravitka, tak je stul uz jinde, ja bych to tomu prodejci omlati o koule, nekopromisne
Dost pochybuju, že to bude zrovna nedostatkem výpočetního výkonu.
ZDENEK1.DOLEZAL

5. 11. 2015, 7:59

ono to hrubého výkonu bude mít dost otázka je jak se s ním nakládá.

tam bude nějak převodník USB-RS232
za mých mladých let jsem dostal úkol - zmodernizovat počítač co řídil licí linku ve slévárně , došel jsem tam a celý den jsem hledal, kde ten počítač je.
našel jsem ho v jedné bedně za linkou asi v 20cm formovacího písku, očistil jsem to a podíval se dovnitř - krumpl 286 - běžela tam kompilace udělaná ve FOX PRO ROK 1997, něco kolem 800 řádek kódu - tam nebylo písmenko nazmar , půl roku jsem se snažil vymyslet něco lepšího a nevymyslel , tak jsem to tam hezky vrátil :D a šel dělat do jiného oboru.Jebat programátory :o
Ferda

5. 11. 2015, 8:05

Ahoj,
To Jova: ta chyba je cca. stejná i při malých posuvech.
To Filla: Já neřeším zastavení na přesnou souřadnici. Mne jen překvapilo že to neopakuje tak přesně jako mechanický doraz na narážkové liště.
Reklamovat není co, já si to tak přál, ale nepředpokládal jsem ten nahodilý šum+-0,25mm. Předpokládal jsem že se to bude chovat jako mechanický koncák, popřípadě to bude ještě lepší. Zde však soudruzi z NDR udělali nějakou chybu v předpokladu.
Pokusím se zjistit, co leze z toho RS232 podle mého :lol: předpokadu tam bude kod na nějakých pinech 0 1 a podle toho to bude spinat relé.
Jak psal Thomeeque kdyby to tak bylo, dokazal by někdo zbastlit novou krabičku na RS232 s optočleny nebo spínacíma tranzistorama , které by se spinaly se na základě kódu z pinů na RS232, aby to pracovalo kosmickou rychlostí? Podle diskuze nejslabší článek je ten výstup, početně a vyhodnocením by to mělo být ok. Zkouším teď tam dát pravítko s dělením 0,01mm tak tam poletí 10x míň dat a uvidíme co to bude dělat a zda ta chyba je opravdu na tom výstupu-pokusím se prověřít také u dodavatele co je na tom s výstupu za elektroniku a jaký má časy odezvy.
Jinak děkuji za diskusi a náměty. :idea: mám v tom dost úsilí a teď jsem byl ve slepé uličce.
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
packa

5. 11. 2015, 8:12

podle mě to na reklamaci je , pokud prodejce garantuje nějakou vypínací přesnost a není ji to schpné dodržet . můžeš tu rele kartu rozdělat a nafotit cov tom je ?
Ferda

19. 11. 2015, 8:19

Ahoj ,
To Jova:-trochu jsem kecal stou chybou, samo že chyba se vzrůstajícím posuvem u SW dorazu vzrůstá :roll:
Statisticky jsem vyhodnotil to zastavování na SW doraz a stávající mechanický doraz viz obrázek.
Prostě ty elektronický trpaslíci co nosí tu informaci se tak nějak různě poflakují , nemají žádnou disciplínu!
Zkusím to ještě pořešit s těmi optočleny jak psal Thomeeque . Tak uvidíme. Jinak SW doraz v tomto stavu nelze použít.
Poznání, že člověk má blbou ideu je POZNÁNÍ, které se v budoucnu bude hodit :wink:
Přílohy
GRAF_VYHOD_PRESNOST_ZAST.JPG
Thomeeque

19. 11. 2015, 9:45

Změř, jaký napětí je na kontaktech spínače mechanického dorazu, pokud je otevřenej a jakej proud jím teče, když sepne (přemosti jeho kontakty ampermetrem).
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Ferda

19. 11. 2015, 2:53

Ahoj,
To Packa - zde jsou ty fota.
Přílohy
IMG_0867.JPG
IMG_0868.JPG
IMG_0869.JPG
IMG_0870.JPG
IMG_0872.JPG
IMG_0874.JPG
IMG_0875.JPG
Ferda

20. 11. 2015, 10:40

Ahoj
To Thomeeque : je tam ovládací napětí 118V~ a proud protéká 0,02 A. Bavil jsem se s eltrikářem a zkusíme tam dát nějaký mezičlen, aby tam byla minimální induktivní zátěž-laicky řečeno.
packa

20. 11. 2015, 4:11

Pěkný bastl , opravdu začínám věřit tomu že to je celé nějaký tablet který bude mítlatence jak kráva a prostě s tímnic neuděláš , je vidět že si to umínechat zaplatit , za tohle 6k??? jak sse celé to odměřování chová po zapnutí? je v tom nějaký operační systém ?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektronika“