Vertikální hlava frézky a její ustavení
Ahoj, takže nové postřehy používání toho bazmeku:
zkoušel sem seštelovat a pak vyndat z dutiny a znovu nasadit do dutiny jestli je tam nějaká odchylka upnutí -----zprvu se mě ukazovala odchylka 0,02mm, 0,01 a tak to nějak skákalo, ovšem pokud se bazmek seštěluje poznačí unašecí kámen a dává stále na ten stejný a šroub dotahuje stejně, tak sem tam na hodinkách měl odhylky 0,00 takže upnutí spokojenost.
Líbí se mi natom bazmeku rychlost seštelování hlavy (je otázka tak do minuty)
pokud máte stůl pěkný jak nový nedoklepaný tak ste v pohodě a máte pokoj, ovšem já ho mám troška odrbaný na upnutí obrobku to význam nemá, ale jak sem zjistil podle toho stolu to srovnat je porod takže skoro až nemožný proto sem se vydal cestou broušené rovinné podložky, kterou položím na stůl a na ní měřím bazmekem.
takže mám vše vyřešený ke spokojenostim ještě tak najít pěknou dřevěnou krabičku na ukládání toho monstra
a sem max. spokojenej.
zkoušel sem seštelovat a pak vyndat z dutiny a znovu nasadit do dutiny jestli je tam nějaká odchylka upnutí -----zprvu se mě ukazovala odchylka 0,02mm, 0,01 a tak to nějak skákalo, ovšem pokud se bazmek seštěluje poznačí unašecí kámen a dává stále na ten stejný a šroub dotahuje stejně, tak sem tam na hodinkách měl odhylky 0,00 takže upnutí spokojenost.
Líbí se mi natom bazmeku rychlost seštelování hlavy (je otázka tak do minuty)
pokud máte stůl pěkný jak nový nedoklepaný tak ste v pohodě a máte pokoj, ovšem já ho mám troška odrbaný na upnutí obrobku to význam nemá, ale jak sem zjistil podle toho stolu to srovnat je porod takže skoro až nemožný proto sem se vydal cestou broušené rovinné podložky, kterou položím na stůl a na ní měřím bazmekem.
takže mám vše vyřešený ke spokojenostim ještě tak najít pěknou dřevěnou krabičku na ukládání toho monstra

Konstrukce s hodinkama vypada moc pekne, ale prinasi spis vic starosti. Kdyz otocim matkama na hlave okamzite to nekam leti. Tohle je sice znacne primitivni a vyrazne mene pekne, ale naprosto funckcni. K volne hlave dojedu stolem, s citem kebuli prirazim a v klidku utahnu
Pripadne podlozim necim delsim brousenym. Pravdou je, ze moje kebule na stroj puvodne nepatri, je upravovana a proto ustaveni je podstatne vetsi oser.

jak říkáš při povolení matek to dycky nekam letí, musí seto při jemně dotažených matkách hlavy doklepat a pak dotahovat do kříže, ale to jistě víš, (já jen kdyby to někdo četl kdo vůbec neví)elbarto píše:Konstrukce s hodinkama vypada moc pekne, ale prinasi spis vic starosti. Kdyz otocim matkama na hlave okamzite to nekam leti. Tohle je sice znacne primitivni a vyrazne mene pekne, ale naprosto funckcni. K volne hlave dojedu stolem, s citem kebuli prirazim a v klidku utahnuPripadne podlozim necim delsim brousenym. Pravdou je, ze moje kebule na stroj puvodne nepatri, je upravovana a proto ustaveni je podstatne vetsi oser.
Ale co se mě na hodinkách líbí, že vidíš i případnoů odchylku při plně dotáhnutých šroubech. Já třeba vím, že doklepu na nulu, pak dotáhnu na fest a najednou to letí cca0,01mm tak při doklepávání to udělám stím rozdílem (ten je stále stejný) ale na opačnou stranu. no a pak je to nula nula při fest dotažení

Souhlasim, to je pravda. Schvalne si to vyzkousej cvicne bez hodinek a zjistis, ze to funguje uplne stejne. Pokud budes mit nejakou vuli ve stole, hodinky stejne chybu prekopiruji. Moje hlavicka chudinka byla v minulosti vyprasena cunatama a na 16 srouby jsou snad 25mm diry. Usadit hlavu na trn a hodinky je velke peklo, obzvlast u stolu ktery nahoru a dolu taham rucne, nemam rychloposuv. Tohle je zachrana a je super, zes to tohle tema sem dal mistre 

Kdyby tady byl někdo kdo neví co to je že fréza křížkuje přikládám fotku pro ilustraci (mám ztoho úplnů radost jak malý děcko
)
Jinak Téčko zatím funguje na jedničku max spokojenost, teď dodělat krabicu kam to pak budu ukládat a projekt je hotový.

Jinak Téčko zatím funguje na jedničku max spokojenost, teď dodělat krabicu kam to pak budu ukládat a projekt je hotový.