To: RKal
Neprudíš, vážím si každé připomínky. Těší, mě, že se konstrukce líbí. Jsem rád i za ty, kteří si toto vlákno jenom prochází. Víc očí víc vidí.
Tuším, co tě svedlo na myšlenku, že to budu drátovat pod stolem. O příspěvek zpátky tu píšu cituji: „Drátování není žádný problém, vše je přístupné a bude se zapojovat až po uchycení.“ Bohužel jsem to nešťastně formuloval. Bylo myšleno po uchycení „součástek“ pěkně na stole, bez bočnic, ze všech stran to bude přístupné. Přední a zadní panel má jen několik fastonků, které se odpojí a panel lze sundat. Ležet se u toho zapojování s orální baterkou opravdu nebude.
Osobně bych si na návrh elektroniky a rozmístění přístrojů netroufl. O elektrice vím asi tolik, že když strčím do zásuvky hřebík tak dostanu ránu a v koupelně vyrazím proudovou ochranu

Elektriku dělají dva odborníci. Jeden je elektromechanik – obor rozvaděče (pro něj se frézka staví) a má představu o tom, jak se kam dostane a ten druhý je konzultant v oboru elektronických součástek a programátor jednočipových procesorů. Jde to tak trochu mimo mě. Nicméně připomínky jsem jim předal a hned jsem obdržel obratem uklidnění s fotkou, že je na to myšleno.
Fotka zde:
Počátek drátování zde:
To: lubos
Toroidní trafa jsou vysoce účinná, takže elektrické pole kolem, které by mohlo něco ovlivňovat je slabé. Chlazení celé bedny je řešeno dvěma větráky a v případě problémů s chlazením se tam udělá hliníkový heatsink. Jeden větrák (sací) míří přímo na drivery a trafa. Datové dráty budou kroucené kvůli stínění. Silové naopak ne. (To mi bylo vysvětleno, že se to tak dělá aby to kroucení stínilo... tomu jen musím věřit.)
To: sceptic
Máš SZ

Jsem potěšen, že se necháváš ovlivňovat mou konstrukcí. Je to má prvotina. 90% Jsem toho odchytal v počítači, ale těch 10% až v reálu, při stavbě. Stavba má ještě několik mušek. Ale jsou to vše řešitelné problémy holt složitějším montážním postupem. Až bud stavět třetí, bude to 99%

Ha Ha Ha.
Gleich byl zvolen ze dvou důvodů, přesné broušené desky a pak taky to, že nařežou vše bez větších přídavků. Už jsem to tu zmiňoval před časem. Je problém sehnat někoho, kdo to obrobí. Gleich byl jen dodavatel materiálů a to ještě zprostředkovaně. Já jsem malý odběratel, takže jsem to vzal přes jednu firmu se kterou spolupracujeme, dělá hliníkový formy a dostal jsem se na dobrou cenu jak na obrábění tak na hliník. Jestli je někdo slabý na srdce, tak pozor, když přijde cenová nabídka. Bez známých zapláčeš, takže třeba otvory z čel v těch bočnicích dělala firma P-TECHNIK (upnou i těch 80cm). Tím ale od stavby nechci nikoho odrazovat, ba naopak, je to úžasný relax. Zejména já si to užívám, protože konečně pracuju rukama a ne jenom mozkem u klávesnice a monitoru.
Světlo na konci tunelu může být blížící se vlak.