Ďakujem za postrehy, takže ak vám to nebude vadiť, niečo k tomu:
fmodel píše:Pozor na školáckou chybu ! ty lineáry si kup nebo nech předělat na Z3 velké předpětí nebo alespoň Z2 střední předpětí (ono to velké předpětí u takhle malého vedení nebude zas tak moc velké) ,určitě ne Z1 jinak budeš mít problém s povrchem broušených dílůůůů.
Doporučuji koupit na objednávku nebo překuličkovat v Brně u Hiwinu a místo těch nepodepřenejch tyčí stačí 1 lineár rozumný velikosti s předpětím ,protože chvění je prevít.
Mám ich v strednom predpätí, ale kupoval som to ako už používané, čiže neviem momentálny stav. Chvenie sa budem snažiť "odstrániť" váhou dielov
Thomeeque píše: Průchod vřetenem nepotřebuješ? A proč ne trapézový šroub?
Prechod vretenom v podstate nepotrebujem, a momentálne ma nenapadá ani pri jakej aplikácii by som ho potreboval.
To vreteno čo je tam nakreslené je to, čo som pred časom robil z modelárskeho motorčeka a proxxonovej hriadeľky. Pravdepodobne sa to nebude riešiť tým vretenom, dám tam niečo takéto a vytunujem:

- tg10000.jpg (23.28 KiB) Zobrazeno 9922 x
Prípadne aj Sherline má vreteníky, ale neviem či ich predáva zvlášť ako ND. Páčilo by sa mi na kleštiny, čo sa zozadu doťahujú tyčkou, neviem ako sa to volá (SC???).
Trapéz, príp. guličkový šrób nedávam tak ako to tu fmodel spomína z dôvodu stúpania. ale aj priemeru. Tá 15 lineár je dosť nízka, domček s matkou by bol problém...
PAKO.ll píše:hlavně si nech montážní prostor na měchy ,chcežli na tom i brousit .
Jo, na to myslím
Dnes už mám hotovú tú základnú dosku... Pre predstavu, že aké je to vlastne veľké. Teda malé
Pôvodne som to chcel z 120 účka, ale po obrúsení zhora/zdola nič moc materiálu neostalo... Takže pekne z plného, 2/3 do špon