trubka velkého průměru
PavelZ: nespěchá to, klidně počkám. Vyzvednu to v Sadské, Prahu mám o kousek dál. Rez nevadí. Uvnitř dlouho nevydrží a z venku si s ní poradím.
-
Mohl by jsi sem dát nějaké foto nebo nákres jak to bude vypadat?QNX píše: Prostě potřebuju kus velký trubky na výrobu kulovýho mlýnu.
Čím v tom budeš mlít?
K.B.
Ještě jsem konkrétní podobu neřešil, to navrhnu až podle materiálu, který seženu. Ale v jednoduchosti: Bude to základová deska s motorem a 4ks ložiskových domečků, dvě hřídele po kterých se to bude odvalovat ten buben. Jako mlecí elementy použiju pravděpodobně ocelové tyče (tyčový mlýn), nebo litinové koule.
Zítra zjistím, jak jsou daleko s tím řezáním té trubky. Osobně si myslím, že to bude až příští týden, teď je mašina zahlcená.
Máme něco podobného na omílání drobných výpalků, akorát buben máme svařenec z plechů ve tvaru pravidelného šestibokého hranolu.
Jinak ta trubka bude mít podle mne poměrně drsnou ovalitu a tolerance na průměr je +-1,5%, což je v tomto případě 6 mm. Tolik hovoří norma, ale fakt je ten, že hutě 100% tolerance nedodržují a i následné manipulace "u nás" to nevylepšily. Ty budeš tu trubku stáčet na karuselu?
Máme něco podobného na omílání drobných výpalků, akorát buben máme svařenec z plechů ve tvaru pravidelného šestibokého hranolu.
Jinak ta trubka bude mít podle mne poměrně drsnou ovalitu a tolerance na průměr je +-1,5%, což je v tomto případě 6 mm. Tolik hovoří norma, ale fakt je ten, že hutě 100% tolerance nedodržují a i následné manipulace "u nás" to nevylepšily. Ty budeš tu trubku stáčet na karuselu?
PavelZ: nepřesnost mi nevadí, obrábět to nebudu.
Za trubku děkuju, je moc pěkná. Jenom byla docela fuška ji dostat od auta do dílny (asi 50m). Nemám proházenou cestu a ta potvora se ve sněhu nechtěla nechat kutálet, ale už je doma. Jak bude kulák(tyčák) hotovej, tak se samozřejmě pochlubím.