Čínsky laser-cut pomoc s výberom
Ahoj,
záleží jakou 5mm překližku budeš řezat. Je velký rozdíl 5mm topol a 5mm celobuk ... každopádně 80w je dobrý kompromis ... dá se ještě gravírovat a už bude i slušně řezat. Záleží jaký druh opálení to je ... jestli z rubu nebo lícové strany a jestli je v řezu a nebo mimo ....
M
záleží jakou 5mm překližku budeš řezat. Je velký rozdíl 5mm topol a 5mm celobuk ... každopádně 80w je dobrý kompromis ... dá se ještě gravírovat a už bude i slušně řezat. Záleží jaký druh opálení to je ... jestli z rubu nebo lícové strany a jestli je v řezu a nebo mimo ....
M
http://www.gravoservis.cz
gravirování, řezání a značení laserem, eloxový tisk
pokud budes chtit rezat 3mm topol bude 80w rezat slusně, ale nečekej nějaké velké rychlosti můj odhad je kolem 20mm/s max .... 5mm kolem 10mm/s možná méně.. mám zkušenost jen se 130/150w určitě ti tu někdo napíše jak rychle mu to řeže ....
M
M
Je to na hraně. Lepší by bylo mít stroje dva. Jeden na gravírování, jeden na řez. Jenže já budu 90% času řezat, takže se mi gravírka nevyplatí.
Z Shenhui mi poslali videa, kde 80W mašina řeže 3mm topol celkem bez problémů, ale 5mm akryl už byl tak max 10mm/s. Přesně podle tvého odhadu. Gravíruje, ale pěkně. Je otázka, jaký posun by byl u 100W laseru.
Z Shenhui mi poslali videa, kde 80W mašina řeže 3mm topol celkem bez problémů, ale 5mm akryl už byl tak max 10mm/s. Přesně podle tvého odhadu. Gravíruje, ale pěkně. Je otázka, jaký posun by byl u 100W laseru.
Pokud koupis nejaky mainstream (GCC, Epilog, TROTEC) budes v pohode s jednim strojem ... , ale bude te stat jako 2-5 z ciny stejne velikosti a vykonu ..., ale udelas s nim to co se 2-3mi z ciny .... hlavne pokud pujde o gravirovani ...., protoze cinske stroje graviruji silene pomalu .... pokud budes hlavne rezat jsi v pohode ...
M
M
mno pry je to nejen o pohonu ... nekde jsem cetl, ze je problem i s trubici, protoze sklenena neni tak rychla jako pevna ... ale nevim jestli je to pravda ... dalsi vec je konstrukce osy X .... az uvidis tak pochopis ....
sklenena rubice je 20x levnejsi jen teoreticky a na papire. Pevne trubice maj mnohem vetsi realnou zivotnost a nejsou tak jednoduse poskoditelne .... navic jsou chlazene vzduchem tj. v lete jsem řezal v dilně bylo 30 a stroj musel jet 12 hodin v kuse.... 130 iw sklenena trubice co mam stoji kolem 60 tis .... ale pevna trubice s vykonem kolem 70w ma podobne rezne rychlosti jako ta 130w a radove kvalitnejsi paprsek .... takze je to relativni .... nejvetsi problem je prvotni investice .. to chapu ...
Nevím jestli jsem to četl tady, ale RECI CO2 stojí $300 a ekvivalent pevná $15000. Musel bych mít reklamku, aby se mi to vrátilo. Ty v tom podnikáš, já to chci mít maximálně jako přivýdělek. Nevím co se platí za výřezy nebo gravírování, ale můj kamarád dělá sazbu a tisk, a je rád že přežije. A taky dal statisíce do mašiny.
Ikdyž, manželka asi před rokem chtěla vyřezat dvě překližkový písmena a platila asi 50Kč/ks, což není tak špatné za 10cm A.
Ikdyž, manželka asi před rokem chtěla vyřezat dvě překližkový písmena a platila asi 50Kč/ks, což není tak špatné za 10cm A.

no nevim co stoji ruzne pevne trubice ... nicmene musis brat v uvahu, ze sklenenou trubku provozujes v rozmezi cca 20-90 procent vykonu a ma odhadem o 20-35 procent nizsi efektivni vykon ve srovnani s kovovou trubici.. je to asi dano tim, že maji horsi kvalitu paprsku a tim i vetsi prumer bodu. Pokud porovnam rez sklenenou DC trubici 130w provozovanou na 110-115w a pevnou RF 60w tak DC ma rezii na rez 0,2-0,3 mm a RF ma 0,1mm ... řezne rychlosti jsou podobne. Vse pri praci s laserem je o hustote energie v bodu kam paprsek dopadne tj. cim vetsi bod tim vetsi vykon potrebujes, aby byla hustota stejna ... take se podivej jak dlouho sklenene trubky drzej ... stroj musis pouzivat .. kamos ma redsail tusim 50w koupil si nahradni trubku se strojem a kdyz ji po dvou letech dal do masiny zjistil, ze nefunguje ... +- 300 usd stoji v cine .. v cr stoji 80w/90w kolem 20 000 ... kdyz si prectes zkusenosti lidi co si ji v cine objednali zjistis, ze jsou nestastnici, kterým se podařilo dovezt v celku až treba 3-4 kus ... ten kamos s tim redsailem kupuje trubky v CR, protoze rikal, ze tu ma 2 roky zaruky a vyzvedne si ji sam .... porad musis resit teplotu a max proud, ktery trubici prochazi, protoze jinak trubici rychle degradujes a znicis .... takze to neni tak jednoduche ... ale rozumim, ze je to porad o rozdilu v prvni investici a jestli chces hobby a mozna casem neco podnikat a nebo do toho jdes rovnou s tim, ze to budes delat komercne je rozdil ...
Czech Ocean Line mi zatiaľ neodpovedali asi sa im nepáči nosiť lasery pre občanov
Ako som predtým písal, nechce sa mi kupovať stroj z eBay tak som hľadal výrobcov, narazil som na cca 8mich z toho sa mi najlepšie pozdáva Excellent Star, ostatný mlžili ohľadne komponent ale nezabudli tvrdiť že keď chcem kvalitu tak sa mám obrátiť na nich, klasika, každý je tam najkvalitnejší 
Čo sa týka pozáručného servisu, čo mi samozrejme nezabudli písať že u nich mám super support, som im odvetil že si neviem predstaviť ako keď sa mi niečo pokazí budú bežať sem na Slovensko to opravovať, takže ich servis mi je u...
FOB dopravu? určite? Neviem nechcem doplácať niekde v Amsterdame či Rotterdame tisíce € ale nechám si poradiť.
CNC zone som kontaktoval, a úprimne žiadna sláva, dali mi najlepšiu cenu, avšak pokiaľ som sa ich pýtal na detaily o komponentoch iba mlžily nakoniec z nej vypadlo že ona to nevie, a ich technik nevie po Anglicky, evidentne to majú na háku.
http://www.aliexpress.com/store/product ... 19583.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.aliexpress.com/store/product ... 67120.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Áno bol mi odporúčaný Trotec, lenže chlapík za 3 ročný dával 11tis € je pravda že tam má 50W trubicu na rezanie kartonu a 10W vravel že na laserovanie kovu (no neviem) Rakúšan možno kecal.
Ja jednak nemám 11tis € a nepotrebujem zatiaľ kombinovaný. Budem brať tiež 50W verziu čo na rezanie a gravírovanie hlavne 1-2mm kartónu bude dúfam perfektné.
Neskôr keď mi to bude zarábať nevidím dôvod aby som si nekúpil Trotec ale momentálne obraciam každé € aby som mohol začať čím skôr a nebol závislý na rôznych dočasných joboch.
Od Excellent star som dostal info o krokových motoroch použitých v stroji.
Prikladám obrázok
Celkovo ako by ste to ohodnotili? Správny laser? Krokový motorček je OK? či to bude príšerne pomalé? bude sa to dať neskôr vylepšiť až mi to zarobí na seba?

Ďakujem Martinmasafi píše:Ahoj,
ja osobne bych z Ebay stroj nekoupil .... Před cca rokem jsem řešil to co ty jen jsem chtěl trochu větší a výkonější. Už jsem to tu psal ... doporučil bych nákup přímo od výrobce kvůli záruce a supportu. Je několik výrobců, kteří mají slušnou pověst i aftersales servis .... Pokud vládneš trochu anglicky podívej se na sawmillscreek nebo cnczone ... Osobně mám g. weike, ale už bych nekoupil. Stroj jsem rozchodil i přes několik problémů celkem v pohodě, ale jejich suppport nebyl moc dobrý. Naštěstí komunita kolem strojů z číny funguje dobře tak to nebylo nic tragického ... Prý slušné značky jsou Shenhui, pár referencí jsem četl i Morntech a Redsail .... , ale názor si musíš udělat sám .. a finální rozhodnutí je také na tobě. Mám zkušenost, že nejtransparentnější je vzít od číňana FOB dopravu a domluvit si v ČR nějakého shipping forwardera, který ti předem řekne kolik tě bude doprava stát a všechno zařídí. Nevím jestli je to nejvýhodnější, ale rozhodně je to nejpohodlnější a bez nervů.
Martin

Čo sa týka pozáručného servisu, čo mi samozrejme nezabudli písať že u nich mám super support, som im odvetil že si neviem predstaviť ako keď sa mi niečo pokazí budú bežať sem na Slovensko to opravovať, takže ich servis mi je u...
FOB dopravu? určite? Neviem nechcem doplácať niekde v Amsterdame či Rotterdame tisíce € ale nechám si poradiť.
CNC zone som kontaktoval, a úprimne žiadna sláva, dali mi najlepšiu cenu, avšak pokiaľ som sa ich pýtal na detaily o komponentoch iba mlžily nakoniec z nej vypadlo že ona to nevie, a ich technik nevie po Anglicky, evidentne to majú na háku.
Presne ako píšeš, škoda že je o tom minimum info, maximálne tak na Amazone a Aliexpresse, mali 100% spokojnosť pri 30 zákazníkoch ktorý to kúpili. Teda na Amazone ten stroj nevedel chlapík rozbehnúť avšak po asistencii predajcu mu všetko šlape ako hodinky.robokop píše:vubec bych se nespolehal na nejaky support od cinana
nakupoval jsem uz od desitek vyrobcu i prodejcu ebay
vetsinou vsak od fabrik
a vzdy byl problem s podporou
vpodstate budto hrajou nechapave nebo maj neumerne dlouhe odezvy nebo podobne
vubec s zadnou podporou nepocitej
najdi si produkt ktery ma slusnou podporu na diskuznich forech a tam pripadne hledej spasu
http://www.aliexpress.com/store/product ... 19583.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.aliexpress.com/store/product ... 67120.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Áno bol mi odporúčaný Trotec, lenže chlapík za 3 ročný dával 11tis € je pravda že tam má 50W trubicu na rezanie kartonu a 10W vravel že na laserovanie kovu (no neviem) Rakúšan možno kecal.
Ja jednak nemám 11tis € a nepotrebujem zatiaľ kombinovaný. Budem brať tiež 50W verziu čo na rezanie a gravírovanie hlavne 1-2mm kartónu bude dúfam perfektné.
Neskôr keď mi to bude zarábať nevidím dôvod aby som si nekúpil Trotec ale momentálne obraciam každé € aby som mohol začať čím skôr a nebol závislý na rôznych dočasných joboch.
Od Excellent star som dostal info o krokových motoroch použitých v stroji.
Prikladám obrázok
Celkovo ako by ste to ohodnotili? Správny laser? Krokový motorček je OK? či to bude príšerne pomalé? bude sa to dať neskôr vylepšiť až mi to zarobí na seba?
To nevím, kam jsi psal, ale COL odpovídá nejpozději druhý den.
Ale plno přepravců ignoruje amatérské potávky. Musíš napsat odkud-kam, co , cena, kdy, váha, rozměry bedny nebo objem zboží, typ zboží, atp.
Ten domek je z kartonu? To je blbost ne. Nebo je to nějaký spešl karton? Nicméně udělat na to CAD musí být taky fuška.
Ale plno přepravců ignoruje amatérské potávky. Musíš napsat odkud-kam, co , cena, kdy, váha, rozměry bedny nebo objem zboží, typ zboží, atp.
Ten domek je z kartonu? To je blbost ne. Nebo je to nějaký spešl karton? Nicméně udělat na to CAD musí být taky fuška.
A2C
podivej se na shenhui myslim, ze nebudes litovat, protoze ma asi nejvetsi komunitu na sawmillcreeks .... a delaji slusne stroje .... FOB jsem vzal, protoze jsem si domluvil s firmou BDP Wakestone dopravu port to door ... coz je all inclusive servis. Jedine co jsem mmusel bylo podepsat smlouvu, zaplatit a poslat kontakt na meho obchodnika a trocha koordinace s obchodnikem od dodavatele v cine ... zbytek zaridil dopravce. Cena sedla presne podle toho co psali ve smlouve jen clo se nevedelo kolik bude, ale priste s nima budu zase dopravovat, protoze jsem byl maximalne spokojenej .... a vse bylo bez starosti ...
M
podivej se na shenhui myslim, ze nebudes litovat, protoze ma asi nejvetsi komunitu na sawmillcreeks .... a delaji slusne stroje .... FOB jsem vzal, protoze jsem si domluvil s firmou BDP Wakestone dopravu port to door ... coz je all inclusive servis. Jedine co jsem mmusel bylo podepsat smlouvu, zaplatit a poslat kontakt na meho obchodnika a trocha koordinace s obchodnikem od dodavatele v cine ... zbytek zaridil dopravce. Cena sedla presne podle toho co psali ve smlouve jen clo se nevedelo kolik bude, ale priste s nima budu zase dopravovat, protoze jsem byl maximalne spokojenej .... a vse bylo bez starosti ...
M