Chyba RTAPI

Svoby
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2008, 10:30

Pouzivam Linux/Emc2 a pokazde kdyz nastartuji EMC tak se po ruzne dobe obevi hlaska :

Axis error -
RTAPI error : Unexpected Realtime Delay On Task 1

ale vsechno funguje a at se hlaska obevi nebo ne. Rozhrani popuzivam jen Parport.PC je CELERON 1200 a 256 ram. Skousel sem i nastaveni pro jiz preddefinovane stroje a stale stejna hlaska. Poradte pls. co stim . Diky
Kdo nic nedela ,nic nesku...
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2008, 12:46

odhaduju to na pomale PC
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Svoby
Kontaktovat uživatele:

21. 3. 2008, 1:12

To si me nepotesil :( Ale Diky
vap

23. 3. 2008, 9:45

hlasilo mi to stejnou hlasku, ale urcite to neni pomalou masinou, to ma realtime kernel jen problem s nejakym hardwarem. U mne pomohlo zakazat integrovanou zvukovku.
Svoby
Kontaktovat uživatele:

23. 3. 2008, 11:14

Dik hned zitra to skusim.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 3. 2008, 8:47

no ta hlaska rika ze se zpracovani ulohy necekane opozdilo
muze to byt pomalym PC nebo nejakej hardware mohl neco zpomalit
a nebo dalsich x duvodu ktere mohou neco zpomalit na softwarovem interpolatoru
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Svoby
Kontaktovat uživatele:

30. 3. 2008, 10:55

Tak sem v kompu vyrval co se dalo ,zvukovku ,sitovku ,DVDcko a chybka stale vyskakuje.
Na jakych kompech provozujete EMC2? Ja jen jestli mam opravdu pomalej komp nebo tam mam problem s hardwarem.
vap

6. 4. 2008, 11:37

ja jsem ENC provozoval na Pentium 2 450MHz 256 MB RAM a jelo to spolehlive i kdyz se pri spusteni objevila stejna hlaska nemelo to na nic vliv, akorat jsem musel nastavit pomalejsi rychloposuvy aby to PC zvladlo.
Ted to mam na P4 2.4 GHz, hlasku se mi podarilo odstranit ale po nejakem updatu systemu se zacala objevovat znova, tak jsem ji tam nechal a stejne EMC funguje spolehlive jak ma.
k

5. 12. 2008, 7:49

problem je ze nie kazda zakladovka zabezpecuje rozumne latencie pre RT. Napr notas s 2.8GHz procakom moze mat nepouzitelne latencie a pritom 400MHz celer kludne pobezi bez probs. Latencny test najdete napr na live CD ubuntu s EMC. bud priamo v menu alebo cez terminal cd /usr/realtime-xxxx/testsuit/kern/latency a spustite ./run test na latencie. (to xxx nahradte verziou jadra ktoru pouzivate . zistite napr cez uname -r , pouzivajte tab na dolnanie cesty) Latencie v stlpceku "ovl max" pod 40000 su ok ale vacsie uz zacinaju byt pobs. Pocas testu latencie skusajte napr aplikaciu glxgears - mente velkost okna atd. Ak sa vam latencia vysplha cez 100 000 nema zmysel tento pocitac na emc pouzivat (a bude mat probs aj s machom atd..). Mnohokrat tieto latencie sposobuje integrovana zvukovaka ako uz bolo spomenute ale aj integrovana grafika je mnohokrat velky probs. Zakazanie tychto zariadeni a osadenie externych do PCI/AGP riesi latenciu bez probs pod 10 000 (cislo predstavuje reakcny cas v ns, je opd neho odvodena tzv. base period, tato limituje potom maximalne frekvencie krokacov /serv-PID atd.)
digisonic
Kontaktovat uživatele:

8. 12. 2008, 5:42

k píše:problem je ze nie kazda zakladovka zabezpecuje rozumne latencie pre RT. Napr notas s 2.8GHz procakom moze mat nepouzitelne latencie a pritom 400MHz celer kludne pobezi bez probs. Latencny test najdete napr na live CD ubuntu s EMC. bud priamo v menu alebo cez terminal cd /usr/realtime-xxxx/testsuit/kern/latency a spustite ./run test na latencie. (to xxx nahradte verziou jadra ktoru pouzivate . zistite napr cez uname -r , pouzivajte tab na dolnanie cesty) Latencie v stlpceku "ovl max" pod 40000 su ok ale vacsie uz zacinaju byt pobs. Pocas testu latencie skusajte napr aplikaciu glxgears - mente velkost okna atd. Ak sa vam latencia vysplha cez 100 000 nema zmysel tento pocitac na emc pouzivat (a bude mat probs aj s machom atd..). Mnohokrat tieto latencie sposobuje integrovana zvukovaka ako uz bolo spomenute ale aj integrovana grafika je mnohokrat velky probs. Zakazanie tychto zariadeni a osadenie externych do PCI/AGP riesi latenciu bez probs pod 10 000 (cislo predstavuje reakcny cas v ns, je opd neho odvodena tzv. base period, tato limituje potom maximalne frekvencie krokacov /serv-PID atd.)
help, kde jsem udelal chybu? "CANNOT INIT MASTER TASK" diky K
Přílohy
latency.jpg
jerzy

9. 12. 2008, 9:12

Dobrý den,

problém bude

/usr/realtime-xxxx/testsuit/kern/latency

a ne

/usr/realtime-xxxx/testsuit/user/latency

doufám a přeji hodně štěští.

jerzy
digisonic
Kontaktovat uživatele:

10. 12. 2008, 8:12

jerzy píše:Dobrý den,

problém bude

/usr/realtime-xxxx/testsuit/kern/latency

a ne

/usr/realtime-xxxx/testsuit/user/latency

doufám a přeji hodně štěští.

jerzy
Povedlo se, dekukji. K
Přílohy
latency_ok.jpg
Karel Slivka
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek.
mé druhé CNC http://www.digisonic.cz/IMG_4925.jpg
k

10. 12. 2008, 10:58

este odporucam skusat to "glxgeras" v inom okne (a pohybovat nim, skusat ho zvacsovat a zmensovat). Samozrejme trvale v inom okne bezat test latencii .. Mne prave akekolvek vacsie prenosi cez grafiku znemoznuju pouzivat notas na CNC. (latencie cez 1ms).
digisonic
Kontaktovat uživatele:

10. 12. 2008, 11:13

k píše:este odporucam skusat to "glxgeras" v inom okne (a pohybovat nim, skusat ho zvacsovat a zmensovat). Samozrejme trvale v inom okne bezat test latencii .. Mne prave akekolvek vacsie prenosi cez grafiku znemoznuju pouzivat notas na CNC. (latencie cez 1ms).
glxgeras mi nefunguje, protoze nemam instalovanej ovladac VGA, kdyz tam byl tak se nerozjelo EMC vubec. Po dobu testu jsem zkousel ruzne klikat, otevirat okna, surfovat atd. K
Karel Slivka
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek.
mé druhé CNC http://www.digisonic.cz/IMG_4925.jpg
k

11. 12. 2008, 9:02

pouzivate live CD ubuntu ? alebo ste si to z neho installi na komp ? Mozete skusit zmenu ovladaca aj v jednom aj druhom, ditnite /etc/X11/xorg.conf

Najdete tam nieco take:

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection

doplnte napr toto:Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "vesa"
EndSection

Nameisto vesa mozete skusat drivre podla dosky, pozrite lspci a nasledne skuste podla adapteru vybrat prislusny driver (napr Driver "sis" alebo "via" atd .. zoznam drivrrov hladajte napr:

dpkg -l|grep xserver-xorg-video
Odpovědět

Zpět na „LinuxCNC - drive pod nazvem EMC2“