Stahování programů ze stroje..

diskuze tykajici se ridicich systemu a software komercnich CNC stroju
Odpovědět
marttin

10. 12. 2008, 6:12

Ahoj Cncčkaři:)
stale jsem neuspěšný se stahováním programů :( a proto se na Vás obracím s prosbou.... 30 souborů ve stroji bych chtěl stahnout do 30 souborů do počítče.... Je nějaké řešení? Umím už stahnout 30 souborů do jednoho soubotu v počítači, ale pro editaci to pohodlné moc neni.. Systém 840D přes RS232

Děkuji Martin
Kolman Bohuslav

16. 12. 2008, 11:41

Jediná možnost je stahovat to po jednom souboru.
K.B.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

16. 12. 2008, 7:22

A proc by to nemelo jit ? Jaky SW pouzivas ke komunikaci s tim siemensem ?

A jakym zpusobem to delas ?

Ja to nemel na kabelu, ale bezne sem programy vyhraval na flash. Pri vyhrani se ti vyhraje cely korenovy adresar i s frezovacimi a vrtacimi cykly ale to neni na zavadu.

/disketa/All *.MPF

RADEK
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
Hardmesr

12. 2. 2009, 10:55

Já jdu samozřejmě s křížkem po funuse ale přes RS 232 se stahují programy do PC pomocí programu ASSEMB 30, jede ještě pod DOS-em, ale bez problémů jde spustit na XP. Jsou i jiné programy, tento ale stačí. Samozřejmě se musí v tomto programu nastavit COM, rychlost přenosu, parita, Bity, Stop Bit, to vše v tomto programu a sladit i s řídícím systémem. Kopírují se samostatné programy a doufám, že i celý adresář.

Ještě u Siemensů je WINPCIN, je německý ale tlačítka anglicky. I když anglicky moc neumím, dá se to přelouskat.

Jinak se možná bude někomu hodit stahování odladěných programů ze Sinumeriku 840D na flešku, nebo disketu. Použité přenosné medium se dá nastavit v systému. Takto se dají stahovat jak programy samostatně, tak celý soubor programů jako záloha, či přenos do jiného stroje se stejným systémem. Pokud se neobjeví správné menu, stlačíme tlačítko se stříškou na systému.
1. menu SELECT
2. SLUŽBY
3. PROGRAM SOUČÁSTÍ (Adresář, kde jsou uloženy programy).
4. Kurzorem najedeme na soubor který chceme načíst (necháme-li kurzor na adresáři, načtou se nám z něj všechny programy do souboru s názvem "MPF.ARC". Tyto soubory jsou ale všechny pohromadě a slouží jako archiv pro zálohování). Pro kopírování a přenos jednotlivých programů kopírujeme každý program zvlášť.
5. VÝSTUP DAT
6.DISKETA - objeví se okno s názvem kopírovaného programu
7. START
8. Na disketu se okopíruje soubor s názvem programu a extenzí (příponou) *.ARC
Soubory s touto extenzí je možno kopírovat přímo do stroje, případně do PC.
NC soustruhy s ŘS Sinumerik 810T a 840D, YASNAC LX3. CAM KOVOPROG 2.7 až 4.13
H4N$

6. 12. 2009, 5:24

Nechci zakládat nové téma a tak se zeptám zde.
Řešil a nebo v ideálním případě vyřešil někdo přenos programů převodníky RS232-WiFi.
http://www.spezial.cz/connectone/komple ... rs485.html
Jde mi konkrétně o přenos do Heidnu ideálně přes TNCremo.
Má-li někdo konkrétní poznatky budu rád když se podělí.
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se najde iniciativní blbec, který neví, že to nejde a udělá to.
Ferda

6. 12. 2009, 7:28

marttin píše:Ahoj Cncčkaři:)
stale jsem neuspěšný se stahováním programů :( a proto se na Vás obracím s prosbou.... 30 souborů ve stroji bych chtěl stahnout do 30 souborů do počítče.... Je nějaké řešení? Umím už stahnout 30 souborů do jednoho soubotu v počítači, ale pro editaci to pohodlné moc neni.. Systém 840D přes RS232

Děkuji Martin
Ahoj,
Čím to stahuješ? PCIN, to bych ti mohl poslat. Ale je to dosovská aplikace, žádný zázrak. Asi jak píše Kolman B... buď balik v jednom (ale vždyť to má pak hlavičky), nebo hezky po jednom. Neplač, vždyť jich máš jen 30 :lol: Já jich mám asi 1OO a 4stroje :cry: , ale často to nedělám, to mne neba :!: Občas někdy udělám balík. Jinak tomu Siemensu věřím. Nemám však složité programy.
Práce fšeho druhu (hlavně závity)
Jsme ČEŠI, musíme si pomáhat!
technology

3. 3. 2010, 7:10

potreboval by som stiahnut alebo natiahnut prog. do fanuc 0i stroje majú port 25 pin lpt.

ako na to?
Odpovědět

Zpět na „Ridici systemy“