Když už jsme to tak rozhodili tak by to chtělo přerovnat lože. Jenže kde v okolí najdu frézku s posuvem 3 metry ? Tak teda aspoň všechny plochy na supportu. Horní rybina je docela slušně načatá a projetá. Tak teda moje otázky

1. Hodím celý horní díl supportu na NCčko. Podle čeho ovšem rovnat ? Dejme tomu že nejdřív rybinu. Tak mám brát podle začátku a konce (za předpokladu že tam to bude nejmíň projeté. Nebo brát horní plochu rybiny ?
2. Čím to vůbec frézovat ? Jediné co mě napadá je sehnat prostě rybinovou frézu (55°?) a přejet ty plochy ?
3. Úběr, kterým směrem, řezné podmínky ?
4. Protikus rybiny (příčný support) přefrézuju v podstatě jenom jednu část. Druhá je kuželová, nevím parametry.. orovnat podle hodinek ?
5. Asi po přefrézování všechno zaškrabat. To bude kapitola sama pro sebe.
6. Plochy pro podélný posuv. Podle čeho opět orovnat a jakým nástrojem. Nebo to rovnou vzít na 5ti osou frézku a tam to ponaklánět podle hodinek ?
7. Co všechno se potom sníží ? Co se bude muset předělat? (vypodložit nebo naopak přebrousit) ? Co mě jen napadlo tak to bude matice příčného posuvu, podélný support se bude muset podložit plechama ?
Nevím jestli to tady někdo dělal, jestli se to oplatí nebo ne a tak.. Beru to tak že to převrézování bude zadarmo. Broušení na BPH20 je taky možné. Akorát nevím čím bych si tam pomohl. Díky za jakoukoliv radu.
Psáno i na jiných forech, QNX poradil nech to hodím sem. Třeba mi poradí.