Poradte jak chladit pri frezovani hlinik...

ostatní motory, vřetena, regulace, snímaní otáček a jiné
Odpovědět
PACA
Kontaktovat uživatele:

16. 8. 2007, 3:28

Nema nekdo tip jak levne vyrobit Sprejový chladící systém (zejména vhodný pro frézování hliníkových slitin), foto zde: http://www.obrazky.cz/detail?id=eJx1j0F ... %2BXFjM%0A
Viz take foto v priloze.

Myslim si ze to bude celkem jednoducha zalezitost - Dekuji.
Přílohy
cooling.jpg
Kolman Bohuslav

7. 12. 2007, 2:08

Tvoje fotka vypadá, že v trysce je několik maličkých otvorů a jde tam kapalina pod větším tlakem než obvykle.
Lepší bych viděl použít systém stříkací pistole, ostatně takhle je řešeno přimazávání vzduchu na vstupu stroje. Máš nádobu s kapalinou (olejem), nad ní je vodorovně trubička s procházejícím vzduchem a dolů do nádobky odbočka pro přisávání kapaliny. Množství kapaliny reguluješ ventilem. Celý to musí být vzduchotěsný. Potom "mokrý" vzduch vedeš k nástroji. Nevýhoda je, že ti to bude rozfoukávat špony široko daleko. Takže se to nedá použít na otevřené stroje.

Jenom pro inspiraci: jedna firma nabízí systém pro chlazení nástrojů studeným vzduchem. V principu je tam lednička, kde se teplota stlačenýho vzduchu sníží na až -20°C a to se pak fouká na nástroj.Údajně to má zvýšit výkon stroje, snížit opotřebení nástrojů a zlepšit kvalitu povrchu.

K.B.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

8. 12. 2007, 9:02

velmi jednoduchy zpusob je pouzit fixirku, resp varintu tohoto principu

vzduch proudici tryskou (v ktere je trubicka zavedena do nadoby s vodou/emulzi) vytvari u hrdla vodni trubicky vakuum a tim padem nasaje vodu z nadoby ta se pak smisi se vzduchem a je dopravovana primo na misto v podobe aerosolu
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Gustavson

20. 12. 2008, 7:32

Tak mě napadlo použít vírovou trubici.Já ji vyšvyhnul na soustruhu ale nefungovala mi.Tam musí bejt asi nějakej fis nebo co.
Nadruhou stranu je to trochu drahý chlazení,kvuli stlačenemu vzduhu.
Viz: www.lontech.cz sekce Vortec.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní elektromotory“