Nové CNC z Rokycan II
a je určitě z alicontoolu? já jich mám od nich možná 30 a broušený jsou všechny.. takovejhle brak jsem jednou dostal to jsou ty kleštiny za 500sada..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- Martinhora
100% z Aliconu - nikde jinde jsem kleštiny nekupoval .... je to pravděpodobně zmetek - všechny ostatní kleštiny jsou nádherně broušený
- Martinhora
Nechci zbytečně zakládat vlákno ... tak tady: Nahoďte mi prosím někdo řezný podmínky pro HSS Cobalt vrták 3mm do duralu. Bude se vrtat 15mm hluboko. Myslel jsem tak 2500 ot F120 a vyjíždět po 2mm? Mám teď něco upnuto a potřebuju to na první dobrou. Dík
když to uděláš takhle tak nic neskurvíš..
nicméně já bych dal tak 3000 a 180 a vyjíždět po 3.. katalogově to snese ještě víc..
nicméně je vrták a vrták.. občas koupím takovej šunt že mi to vyvrtá 5 děr a lupne, jindy normální a vyvrtá 200děr bez problému se stejnejma podmínkama..
nicméně já bych dal tak 3000 a 180 a vyjíždět po 3.. katalogově to snese ještě víc..
nicméně je vrták a vrták.. občas koupím takovej šunt že mi to vyvrtá 5 děr a lupne, jindy normální a vyvrtá 200děr bez problému se stejnejma podmínkama..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
- Martinhora
Tak dnes došla trpělivost a musel jsem vyrobit takovej přípraveček. Frézuju takový táhýlka na vrtulníkový hlavy a vzhledem k tomu, že se to neustále otáčí pro další obrobení, tak to po jednom trvá strašně dlouho. Takže takhle to bude po 4ech (jedna sada).
Video z obrábění přípravku:https://youtu.be/fg7Ged8vuv4
Vyřezáváno z desky 16mm frézou 6mm, po 3mm v Z.
Video z obrábění přípravku:https://youtu.be/fg7Ged8vuv4
Vyřezáváno z desky 16mm frézou 6mm, po 3mm v Z.
jak jsi dopadl s vrtáním 3ky díry?
- Martinhora
Dopadlo to dobře - bral jsem to s citem 

Ahojky,
Konečně se mi dostaly do pracek taky serva (ADTECH 400W ACH-0604DC) a nějak se mi nepodařilo nikde najít jaký si můžu dovolit axiální zatížení.
Chtěl bych taky použít řemeničky přímo na hřídel serva, ale trochu se bojím jak to dají ložiska toho serva. (hřídel je 14mm - ta o ničem vědět nebude).
Ty to máš na stroji tak nějak řemenici rovnou na hřídeli servomotoru
Našel jsi někde v nějakém manuálu co si můžeš dovolit, nebo jsi to tam prostě nacpal a neřešil to ?
Dík za pomoc.
Konečně se mi dostaly do pracek taky serva (ADTECH 400W ACH-0604DC) a nějak se mi nepodařilo nikde najít jaký si můžu dovolit axiální zatížení.

Chtěl bych taky použít řemeničky přímo na hřídel serva, ale trochu se bojím jak to dají ložiska toho serva. (hřídel je 14mm - ta o ničem vědět nebude).
Ty to máš na stroji tak nějak řemenici rovnou na hřídeli servomotoru

Našel jsi někde v nějakém manuálu co si můžeš dovolit, nebo jsi to tam prostě nacpal a neřešil to ?

Dík za pomoc.
radiální zatížení, tipuju ložisko 6002 http://www.zkl.cz/cs/cat/srbb/6002" onclick="window.open(this.href);return false;
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Ahojky. Dík za názor. "Problém" je tak trochu že to puoze typuješ.filla píše:radiální zatížení, tipuju ložisko 6002 http://www.zkl.cz/cs/cat/srbb/6002" onclick="window.open(this.href);return false;
Nicméně máš pravdu že vzhledem k velikosti té hřídele a tomu i velikostně odpovídající ložisko by mělo mít teoreticky podobnou "ůnosnost".
I kdyby byla poloviční, tak je to pořád pro aplikaci té řemeničky dostačující.

Otázka je... je ložisko jediným limitujícím prvkem v tom servu ?
Myslíte tedy všichni kdo serva používáte že je to OK a žádné překvápko v podobě zlikvidovaného serva nehrozí ?
Je mi jasné, že odkaz v manuálu na mnou požadovanou informaci se nejspíše nedočkám, ale zajímala by mě zkušenost z praxe kdo se servy reálně pracujete a už jste pár aplikací viděli....
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
U slusnyho serva to bude v dokumentaci
U cinskyho to ani nehledej
Normalne se to tak pouziva
Napeti reminku je zanedbatelne
Tj roli hraje moment ktery to zatezuje
Ten moment pusobi bezne i mezi lozisky, rozumej na rotoru, magneticky
To same zacnes delat tim reminkem
Tj kdyz ten remen budes pouzivat spravne budes se pohybovat v ramci normalnich parametru
Kdyz ho prepnes jako strunu tak patrne uz ne
Normalne se to tak pouziva
Ten moment pusobi bezne i mezi lozisky, rozumej na rotoru, magneticky
To same zacnes delat tim reminkem
Tj kdyz ten remen budes pouzivat spravne budes se pohybovat v ramci normalnich parametru
Kdyz ho prepnes jako strunu tak patrne uz ne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- Martinhora
Ahoj. Jo normálně jsem to tam nacpal a nevidím důvod proč ne. Napětí toho řemene není zase potřeba dělat nějak extra veliký - ničemu se tím nepomůže. K současnému dni má stroj naběháno cca 850 hodin a nic se neděje. Jen občas kontroluju napětí řemenů, ale ani jednou nebylo potřeba dopínat.
Lidi to dávaj i na krokáče s hřídelkou 6mm - ale je fakt, že se to občas někomu "cvakne" - bylo tady někde o tom psáno....
Já mam 750w s hřídelkou 16mm.
Lidi to dávaj i na krokáče s hřídelkou 6mm - ale je fakt, že se to občas někomu "cvakne" - bylo tady někde o tom psáno....
OK Dík moc. To je vesměs to,co jsem chtěl "slyšet".Martinhora píše:Ahoj. Jo normálně jsem to tam nacpal a nevidím důvod proč ne. Napětí toho řemene není zase potřeba dělat nějak extra veliký - ničemu se tím nepomůže. K současnému dni má stroj naběháno cca 850 hodin a nic se neděje. Jen občas kontroluju napětí řemenů, ale ani jednou nebylo potřeba dopínat.

robokop píše:U slusnyho serva to bude v dokumentaci
Mňo hledal jsem ale nenašel

Moment je špičkově 3,8Nm -> na řemeničce se 44 zuby jsem tedy na radiální síle 108N (asi 11kg). "Rozumné" napětí řemenu vyhledám dle doporučení výrobce řemenu. (na Tymě určitě něco najdu - i kdybych měl zase nainstalovat ten jejich kalkulátorrobokop píše:Normalne se to tak pouziva

Každopádně díky za uklidnění - návrh se tím značně zjednoduší