Dělička:

Otočný stůl:

Rozumím, hledám obojí ... Je to tak skoro se vším. Málo co je plně univerzální.Jimmy píše:Neříkám, že neexistují výjimky, ale otočný stůl nebude mít většinou nepřímé dělení, takže s ním nevyrobíš třeba ozubená kola. Uděláš s ním ale zase velmi dobře díry na kružnici nebo kulaté drážky na něčem tenkém a rozměrově velkém. Zkrátka obojí má svůj nezaměnitelný způsob použití a jen některé věci můžeš dělat na obojím.
Dělička:
Otočný stůl:
Jo, nahodím to na stránky, vertikálu i horizontálumladysoustruznik píše:.......Ten materiál co jsi poslal s obrázkem děličky je moc pěkný, nemáš ještě něco?
Naskenuju to určitě, nemám s tím problém. Dostanu se ale ke skeneru až někdy v týdnu, tak pak to hned pošlu. Je to ale samozřejmě v němčině. Pošlu to tobě na email na tvých stránkách, ok?tumlik píše:Jo, nahodím to na stránky, vertikálu i horizontálumladysoustruznik píše:.......Ten materiál co jsi poslal s obrázkem děličky je moc pěkný, nemáš ještě něco?Byl bys ochotný naskenovat to co k tomu máš? Pokud by to byl manuál přímo na tuhle SHV tak by to mohlo tvořit zajímavý komplet, vím o pár lidech, které by to určtě zajímalo
![]()
Jinak ten trámec s ložiskem je jak píše testone, nic špéci to nebude, ten otočný stoleček co jsi sem dal, jsem viděl u nějaké brusky, ale nevím u které, na frézku to nebude to pravé ořechové.
Osobně bych než začneš shánět děličku sehnal pořádný přesný svěrák, nějakou tu sadu upínek, podložky, nějaké to měřidlo, kostky, úhelník nářadí, upínače, a pak zbyde-li nějaký měďák bych se koukal po děličce a otočáku
diky za odkaz. Ja samozrejme google pouzivam velice hojne, nicmene me nenapdalo, ze sada upinek je nazev pod kterym se ta vec da najit. Od ted uz budu vyhledavat i pro me neformalne znejici nazvy. Nicmene jeste jednou dik.Borin píše:Překvapivě https://www.google.cz/search?q=sada+up% ... yQPmn6eYBg" onclick="window.open(this.href);return false; a velikost se vybírá podle drážek stolu...
V tomhle pripade jsem byl jiz moudrejsi a podlozky do sveraku jsem si vyhledal, byt mi to znelo jako totalni zargon ... No a musim rict, ze ceny jsou pekne, jen co je pravda. Nedelal jsem nejak velky pruzkum internetu, takze predem sorry za otravnou otazku: jak a na co se pouzivaji ty podlozky? Je to neco jako kalibr na zajisteni pravouhlosti, rovnosti, ci tak neco?Jimmy píše:Taky podložky do toho svěráku si někde sežeň. Ono se to nasčítá a za chvilku jsi v tom za deset papírů a ještě jsi ani nezapl stroj.