MN80.-typy,rady,fotky
Podle mě to jsou kameny z A12, na MN80 to nepatří s absolutní jistotou. Ty nožový držáky na A12 nevypadají - ale tyhle revolverové mašiny dělal tehdy každý, kdo měl otvorrad80 píše:Zdravím, koupil jsem MN80A, mezi příslušenstvím byly i tyto upínací hlavy s noži a podložky, k čemu to slouží a patří to vůbec k MN80 ? díky

- Francotirador
Ten vnější závit pro "klasický" kleštiny je ∅ 14,98 × 20z/1" ? Profil 60°?festoo píše:Je to toto
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Pro Francotirador - Závity pro tuto redukční matku jsou Tr15x20/1stupeň - tj průměr 15mm,20 závitů na palec,jeden stupeň úhel boku závitu, dále závit dříku stromečkové kleštiny 9,15x1 - dle výrobce kleštin. Ostatní rozměry na plánkách nejsou co se týče přesnosti tak limitující.
Pro steel_man - Ty válečeky jsou aretovány proti obvodovému posuvu ve výřezech vřetena, krožek vpravo je při upínání upínací pákou a jejímy součástmi zatlačován doleva a proti otočení jsou válečky ještě zajišťovány drážkami a kroužek je proti otočení vůči vřetenu zajišťován perem.Základní nastavení upnutí kleštiny je prováděno zataženim trubky s hlavicí(ta je vlevo) a proti samovolnému uvolnění je zajišťována gumovým ,,o" kroužkem který je ve venkovní drážce hlavy(nemáš ho na výkrese)jeho jakoby rozepřením mezi hlavou a pravým kroužkem s trubkou. Na to aby se dalo kleštinového upínání využít k opakované a rychlé výměně je potřeba používat ta páka s příslušenstvím kterou tam dal na foto Festoo - která pracuje na principu excentru - tudíž je po překlopení jakoby lehce zaaretována a posouvá za venkovní drážku kroužek který je vpravo z jedné polohy do druhé a tím se provádí upnutí - Pokud se mi to nepodařilo dobře vysvětlit tak mne to mrzí. Ahoj Lubos
Pro steel_man - Ty válečeky jsou aretovány proti obvodovému posuvu ve výřezech vřetena, krožek vpravo je při upínání upínací pákou a jejímy součástmi zatlačován doleva a proti otočení jsou válečky ještě zajišťovány drážkami a kroužek je proti otočení vůči vřetenu zajišťován perem.Základní nastavení upnutí kleštiny je prováděno zataženim trubky s hlavicí(ta je vlevo) a proti samovolnému uvolnění je zajišťována gumovým ,,o" kroužkem který je ve venkovní drážce hlavy(nemáš ho na výkrese)jeho jakoby rozepřením mezi hlavou a pravým kroužkem s trubkou. Na to aby se dalo kleštinového upínání využít k opakované a rychlé výměně je potřeba používat ta páka s příslušenstvím kterou tam dal na foto Festoo - která pracuje na principu excentru - tudíž je po překlopení jakoby lehce zaaretována a posouvá za venkovní drážku kroužek který je vpravo z jedné polohy do druhé a tím se provádí upnutí - Pokud se mi to nepodařilo dobře vysvětlit tak mne to mrzí. Ahoj Lubos
- Francotirador
Festoo, Lubos2 - díky za upřesnění.
Je to k pos… na závit se stoupáním 20z/1" samozřejmě nemám výměnná kola

Takže budu muset ještě jednou všechno prolézt jestli redukci nenajdu. Pokud ne tak jí někomu zadat vyrobit
Je to k pos… na závit se stoupáním 20z/1" samozřejmě nemám výměnná kola

Takže budu muset ještě jednou všechno prolézt jestli redukci nenajdu. Pokud ne tak jí někomu zadat vyrobit

- Francotirador
Samozřejmě jsem to počítaljova píše:Stoupání 1,27 by se mohlo dát sesadit i s kolečky na metriku, alespoň u mě na Promě by to šlo.
Třeba by to šlo i na té MN80. Zkus to spočítat.

Mám jen standardní sadu závitových výměnných kol 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 60, 75, reduktor 100.
Na whitworty (imperiální obecně), modulové a DP závity co má MN80 na štítku bylo potřeba přikoupit ještě sadu jako extra příslušenství 38, 44, 56, 57, 64, 65, 72, 70, 80, 90.
Dle štítku tedy poskládat: A=30; B=60, C=55, D=vyhodit 100z reduktor a nasadit 65
To uváděné 55 zubové kolo je zajímavé, když v seznamu kol z extra příslušenství není

Vychází mi jiné varianty buď A=40, B=35, C= nechat vyrobit 37, D= ponechat reduktor 100; nebo A=45, B=50, C= nechat vyrobit 47, D= ponechat reduktor 100.

K ničemu lepšímu jsem se nedohrabal

- Francotirador
Reduktor je pro tuto úlohu v podstatě ozubené kolo o 100 zubech.jova píše:Máš pravdu, nejbližší rozměr ty tvé kola dají 1,26 a nebo1,2857.
S reduktorem to nespočítám, ten neznám.