Nástrojová bruska - stolní
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Nazdar všichni. Chtěl bych koupit nástrojovou brusku. Původně jsem uvažoval o BN102, ale když jsem si jí prohlídnul, bylo jasné že ne. Mám dílnu v suterénu bytového domu a tam jí prostě nedostanu. Druhá věc je, že potřebuju brousit jenom stopkové frézy a vrtáky do průměru 12mm. Měl bych představu něco menšího na stůl. Nechci si nic vyrábět, protože zájmových projektů už mám spoustu. Pokud by někdo měl něco co nepoužívá, sem s tím.
Moje představa je vi obrázky.
Tuhle jsem propásnul o týden

-
Take shanim podobnou brusku. Nevite o necem.
Pokud by byly planky (vykresy) tak si ji vyrobim.
Diky vsem predem
Diky vsem predem
- Francotirador
Plánky např.:Polesovsky píše:Take shanim podobnou brusku. Nevite o necem.
Diky vsem predem
Bonelle http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=76& ... orn#p53899" onclick="window.open(this.href);return false;
Quorn viz http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=64& ... rn#p172853" onclick="window.open(this.href);return false;
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
-
Myslim, ze za obstojnu cenu tu: http://www.markagro.cz/produkt/univerza ... oju-dm2770" onclick="window.open(this.href);return false;
a da sa dokupit aj prislusenstvo na to co potrebujes. Ja som kupil starsiu brusku na gravirovacie nastroje a dodnes som nestastny, lebo prislusenstvo je skoro nezohnatelne. Po roku som zohnal aspon kliestiny (samozrejme neboli bezne) a zvysok musim vyrobit. Bez prislusenstva sa objavuju na bazosi (aspon slovenskom) pomerne casto.
Je vyhoda mat taky model, kde sa da posuvat nastrojovy drziak aj brusny kamen nezavisle: je to preto, ze ked pocas brusenia treba kamen orovnat, vysunie sa iba vreteno s kamenom a diamantom orovna. Tym padom sa poloha brusneho kamena voci ostrenemu nastroju nezmeni.
a da sa dokupit aj prislusenstvo na to co potrebujes. Ja som kupil starsiu brusku na gravirovacie nastroje a dodnes som nestastny, lebo prislusenstvo je skoro nezohnatelne. Po roku som zohnal aspon kliestiny (samozrejme neboli bezne) a zvysok musim vyrobit. Bez prislusenstva sa objavuju na bazosi (aspon slovenskom) pomerne casto.
Je vyhoda mat taky model, kde sa da posuvat nastrojovy drziak aj brusny kamen nezavisle: je to preto, ze ked pocas brusenia treba kamen orovnat, vysunie sa iba vreteno s kamenom a diamantom orovna. Tym padom sa poloha brusneho kamena voci ostrenemu nastroju nezmeni.
Naposledy upravil(a) zverodoktor dne 30. 1. 2016, 7:29, celkem upraveno 1 x.
SU32, MN80, FN25, ISEL4433, Jakobsen SJ25, N1, V20, Anycubic Kossel
jj tuhle maji dokonce teď v akci, přišla mi na mail od nich nabídka na ni za 13600 a pokud napišu odpověď na ten mail tak ještě 6% dolu. občas od nich něco kupuju tak mi chodi ty slevové letáky na mail.
chtělo by to asi vidět ale v realu..
-
A s tym co si od nich kupoval si spokojny? Pokukoval som po ich e-shope, ceny maju prijatelne.Kvako1 píše:jj tuhle maji dokonce teď v akci, přišla mi na mail od nich nabídka na ni za 13600 a pokud napišu odpověď na ten mail tak ještě 6% dolu. občas od nich něco kupuju tak mi chodi ty slevové letáky na mail.
-
Zrejme ano, ani o kliestinach nepisu, ze by boli v prislusenstve. Bolo by treba sa opytat, co je vlastne v cene, ci aspon brusny kotuc. Zas ceny toho prislusenstva niesu najtragickejsie.
http://eshop.vyrobnistroje.cz/product/o ... zm-10a/708
Asi mám vybráno. Kontaktoval jsem jednoho chlapa u Vídně, kterej prodává starší mašinku, ale bez nějaké zpětné odezvy. Pročetl jsem si pár vláken tady na webu, ale stavět se mi to nechce. To by mi zabralo alespoň půl roku a stejně by to bylo se spoustou kompromisů a nedodělků. Od výrobních strojů mám už frézku a spokojenost. Ostřička od nich stojí něco přes 13t bez daně, ale jsou v ní všechny přípravky, ale nejsou kleštiny. Po kleštinách jsem se koukal, ale nic moc. U nás sada od 4t a výš a na ebay tak o litr méně, ale bude tam clo a dph. Při courání na netu jsem narazil na samo domu ostřičku, kde majitel používal kleštiny ER ??? To už stojí za zvážení, protože používám ER25 a tím pádem mám nástroje které do nich jdou. Až mi přijde, dám vědět.
Asi mám vybráno. Kontaktoval jsem jednoho chlapa u Vídně, kterej prodává starší mašinku, ale bez nějaké zpětné odezvy. Pročetl jsem si pár vláken tady na webu, ale stavět se mi to nechce. To by mi zabralo alespoň půl roku a stejně by to bylo se spoustou kompromisů a nedodělků. Od výrobních strojů mám už frézku a spokojenost. Ostřička od nich stojí něco přes 13t bez daně, ale jsou v ní všechny přípravky, ale nejsou kleštiny. Po kleštinách jsem se koukal, ale nic moc. U nás sada od 4t a výš a na ebay tak o litr méně, ale bude tam clo a dph. Při courání na netu jsem narazil na samo domu ostřičku, kde majitel používal kleštiny ER ??? To už stojí za zvážení, protože používám ER25 a tím pádem mám nástroje které do nich jdou. Až mi přijde, dám vědět.
-
Úplne súhlasím, najmä čo sa týka vlastníctva klieštin ktoré sa ešte aspoň vyrábajú. Na rozdiel od tých mojich RVHP. A aj v rozmere nad 13 mm, čo sa docení pri brúsení vrtákov.pavlaxy píše:Ano co nejvíc unifikace ,
třeba právě v kleštinách
![]()
Dědeček s otcem zaváděli kdysi výrobu kleštin v ČSSR ...
Šlo o výběr strojního parku a případné dovozy strojů které se u nás nevyráběly , to souviselo s výběrem používaných kleštin i rámci RVHP .
Tehdy ještě ani kleštiny řady ERxx nebyly , protože byly na svoji dobu velice náročné na výrobu ,
právě tím že rozřezat ji naprosto přesně byl technicko-ekonomický problém ...prostě co nejméně řezů ...
Nešlo o to že bychom něco neuměli vyrobit , speciál je jiná kapitola
Stroje potřebné pro výrobu leteckých přístrojů pro Mikrotechnu se dovezly ze Švícarska všechny

Šlo o výběr strojního parku a případné dovozy strojů které se u nás nevyráběly , to souviselo s výběrem používaných kleštin i rámci RVHP .
Tehdy ještě ani kleštiny řady ERxx nebyly , protože byly na svoji dobu velice náročné na výrobu ,
právě tím že rozřezat ji naprosto přesně byl technicko-ekonomický problém ...prostě co nejméně řezů ...
Nešlo o to že bychom něco neuměli vyrobit , speciál je jiná kapitola

Stroje potřebné pro výrobu leteckých přístrojů pro Mikrotechnu se dovezly ze Švícarska všechny

ZVĚDAVÝCH BUDE ASI VÍCElubbez píše:Tak jsem dostal odpověď s popisem ostřičky a s výkresy celé mašinky. No a rovnou jsem si jí objednal. V mezičase alespoň nastuduju broušení nástrojů. Až přijde, hodím sem pár fotek a postřehů.