Kleštinový upínač SK ISO40 x ER32
měřil si házivost? jaká tam je? a sjakýma kleštinama(ideálně firma co kleštinu vyrábía kdes koupil). házivost pouzdra uvádí do 0,005.obráběč píše:Od Pilana MCT mám víc trnů a jeden kleštinový upínač ER32, budu kupovat ještě ER16, jsem s nimi spokojený mají to kvalitně vyrobené.
Má tady někdo er kleštiny z ebay??ceny super, ale chtělo by někoho kdo je má a poreferuje zkušenosti a hlavně házivost.
Darmet u nás tušm taky prodává Markagro. Dost inzerují na Aukro, ale mají i normálně svůj web s eshopem. Ale nevím co vše z toho je Darmet a co ne. Já jsem uvažoval o svěráku Darmet. Psal jsem přímo do Darmet jak je to s výrobou, jestli to vyrábí v Polsku nebo někde jinde. Ptal jsem se jich 2x a ni jednou mi nikdo od nich neodpověděl. Tak jsem je pustil z hlavy.qwer píše:Kupoval som tuto, výroba Polsko, je to zušlachtené, ide v +- 0,002. Najskôr som kupil ER40, aby som zistil kvalitu, a potom aj 32-ku. Tá 32-ka je trochu viac vystrčená, mohla by byť kratšia, no ale za tie peniaze (asi 1200korún aj s poštou za 1 ks) som max spokojný. Majú predajňu aj v ČR, myslím v Novém Jičíne
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa píše:Darmet u nás tušm taky prodává Markagro. Dost inzerují na Aukro, ale mají i normálně svůj web s eshopem. Ale nevím co vše z toho je Darmet a co ne. Já jsem uvažoval o svěráku Darmet. Psal jsem přímo do Darmet jak je to s výrobou, jestli to vyrábí v Polsku nebo někde jinde. Ptal jsem se jich 2x a ni jednou mi nikdo od nich neodpověděl. Tak jsem je pustil z hlavy.qwer píše:Kupoval som tuto, výroba Polsko, je to zušlachtené, ide v +- 0,002. Najskôr som kupil ER40, aby som zistil kvalitu, a potom aj 32-ku. Tá 32-ka je trochu viac vystrčená, mohla by byť kratšia, no ale za tie peniaze (asi 1200korún aj s poštou za 1 ks) som max spokojný. Majú predajňu aj v ČR, myslím v Novém Jičíne
Svěráky vem od Vertexu, dodává alfatech stolany, jen nemají vše na webu, takže nejdřív si musíš na stránkách vertexu najít co potřebuješ a pak do Stolan zatelefonovat a říct kódové označení. Ochotně ti sdělí cenu. Jinak ten vertex je 100% Taiwan
Elektrochemik holdující strojařině 
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1

Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
A proč, já s těmihle svěráky nemám nejmenší problém a to jich máme nakoupených spoustu. Naopak u pár krámů z Polska jsem onehdá nadával jak špaček, kterej vůl chtěl zase ušetřit pár korun a vyhodil několik tisíc. Podotýkám jednalo se o sadu palcových klíčů a imbusů, kdy ze tří imbusů jsem udělal n-stěn již při prvním pokusu povolit jeden zarezlý červíček na ventilech od Swagelocku. Zajímavé bylo, že taková ta žlutá univerzální sada od Stanley si s tím hravě poradila.
Elektrochemik holdující strojařině 

Něco jiného je sada klíčů, něco jiného je svěrák. Nicméně dokud se budou dát sehnat svěráky dělané za totáče ať už nové ze starých zásob nebo použité, tak nebudu kupovat ani polské svěráky. Ke všem těmhle rýžovým výrobkům (Vertex a spol.) mam nedůvěru ani ne tak z hlediska stavu v jakém jsou jako nové, jako spíš jak to bude vypadat po 10ti letech provozu. V nejhorším to jistí náš Strojtex anebo případně Kurt v USA (bohužel teď už díky drahému USD vycházejí svěráky dost draho).
Já jsem před 2 tety koupil jako nový zbrojovácký svěrák nějaké staré konstrukce, ale moc mi nevyhovuje. Na nástrojařskou FN22 má zbytečně masivní podstavu a pak má malé rozevření. Chtěl bych něco jako Michalovce.
Já jsem před 2 tety koupil jako nový zbrojovácký svěrák nějaké staré konstrukce, ale moc mi nevyhovuje. Na nástrojařskou FN22 má zbytečně masivní podstavu a pak má malé rozevření. Chtěl bych něco jako Michalovce.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Mozna se nasim nakupum blyska na lepsi casy. V Breznu nastupuje do CNB Rusnok misto Singera a to je Zemanuv clovek. Zeman vzdy odsuzoval intervence a bankovni sektor uz s nadeji ocekava jejich zruseni nebo vyraznou upravu.
Treba uz konecne z naroda nebudou chudaci a Skodovka se hold bude muset vice snazit, bez podobnych "protekci".
Treba uz konecne z naroda nebudou chudaci a Skodovka se hold bude muset vice snazit, bez podobnych "protekci".
On USD nezdražuje jen intervence ČNB, ale i fakt že je EUR čím dál víc sranda měna. Samozřejmě ta intervence udělala dost své. Když byl USD za 20,- tak bych třeba svěrák Kurt měl včetně DPH a dopravy možná už za 10 000,-.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
To si nemyslím. Před intervencí se USD dlouhodobě držel kolem 20,- CZK. Vůči EUR by sice CZK měla tendenci posilovat, ale jestli se nepletu tak EUR kleslo vůči USD, takže by se vliv spíše kompenzoval (vývoj CZK vůči ostatním měnám je spíš ve vleku EUR). Další věc je, že FED začal zvyšovat úrokové sazby, což je faktor pro růst USD.
USD byl za 15,- CZK tuším naposledy za hypoteční krize, kdy byla silná nedůvěra v ekonomiku USA a byla to dost přehnaně nízká cena.
USD byl za 15,- CZK tuším naposledy za hypoteční krize, kdy byla silná nedůvěra v ekonomiku USA a byla to dost přehnaně nízká cena.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Cenu nezna nikdo ani makleri. Tohle tema zajima vice lidi nez si mozna myslime, predevsin ohledne masivnich nakupu dolaru. Makleri uz maji "metry" jako na vojne a skrtaji dny az to prijde
Resil jsem toto tema se svoji bankerkou a ta se predevsim obava velkeho zajmu o nakup USD a tim zvyseni ceny, ktera se doufejme casem usadi. Pokud Skoda Auto a par dalsich firem zase nekde "nezataha za nitky".

Já myslím, že to nemá cenu řešit. Než bude Rusnok tak kdo ví co mezi tím bude. USD může být pak i třeba za 30,- CZK a budeme rádi, když se vrátí k dnešním 25,- CZK. Platí zlaté pravidlo, že nejlepší odhad budoucí hodnoty je současná hodnota. Nakonec proto velké podniky dělají zajišťovací operace termínovými kontrakty atd. (jedno jestli suroviny, ropa, nebo měny). Dokonce je znám případ, jak jedna rafinérie prodělala kalhoty když začalo vedení spekulovat - ropa začala klesat tak prodali zajišťovací kontrakty co měli nakoupené, že na tom vydělají, jenomže pak se to nějak vše (samozřejmě jak to tak chodí dle pravidla čert nikdy nespí) nečekaně zvrtlo a kupovali ropu za daleko větší cenu než když by uplatnily kontrakty.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa