Josef Svoboda Olomouc IV

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
lucky62

9. 2. 2016, 9:46

aleshonsa píše:Před cca 10 lety jsme prodávali podobný soustruh. Náš byl ale ještě starší - byl tam náhon plochým řemenem na transmisi, žádná převodovka takže otáčky se dělaly přehazováním řemenu.
bolo to takéto niečo?.. zdedil som a neviem, čo s tým...
Přílohy
sústruh.jpg
aleshonsa

9. 2. 2016, 12:25

lucky62 píše:
aleshonsa píše:Před cca 10 lety jsme prodávali podobný soustruh. Náš byl ale ještě starší - byl tam náhon plochým řemenem na transmisi, žádná převodovka takže otáčky se dělaly přehazováním řemenu.
bolo to takéto niečo?.. zdedil som a neviem, čo s tým...
Přibližně ano. Náš byl kratší.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
bender6502

9. 2. 2016, 7:23

Zrovna tebe jsem Aleši nemyslel :) Tvoje reakce byla slušná a smysluplná
dyž nejde vo život de vohovno... martintobi@seznam.cz
david.1

10. 2. 2016, 10:57

Já nevím proč se tady rozčilujete,Bandera si celkem rozumně uvědomil,že z tohohle soustruh neudělá-protože i kdyby díly okopíroval(sehnání vylučuju) tak to bude taková raketa,že když ty peníze co by do toho padly bude nosit soustružníkovi,tak má předplaceno i pro děti..Sice nevím,jestli si polepší ( Svoboďák byl kdysi soustruh,ale ten čínskej hybrid soustruh nebude i kdyby se celej přetavil,přelil ,přepracoval..) ale to už je jeho volba,možná že na tom něco jednoduchýho nepřesnýho vykutálí.
Neplácám do větru,Svobodu jsem dělal takže vím celkem detailně co mu chybí a kolik práce to představuje.Garantuju každému případnému zájemci -masochistovi-,že výsledný efekt za vynaloženou námahu nestojí i kdyby to dělal v pracovní době a v cizí režii a kdyby polotovar vyšel na tisícovku.úvahy o nějaké přestavbě jsou taky zbytečné,nemá to dobré parametry
Francotirador

11. 2. 2016, 6:36

Tušíte někdo jestli má JSO IV stejné parametry viz níže jako JSO V?
1.jpg
Eventuálně odkaz na dokumentaci.
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Juro

11. 2. 2016, 8:02

Keby niekto vsetky zvysne creva vyhodil, klzne plochy opatril linearma, dorobil gulickace, tak z toho ma celkom slusny tuhy zaklad aj s vretenom na maly stolovy CNC sustruh. Ja v tom torze nieco vidim. Viete kolko by stal zvarenec s naslednym opracovanim ? A to by nebola liatina. :wink:
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
RaS

11. 2. 2016, 9:09

Juro píše:Keby niekto vsetky zvysne creva vyhodil, klzne plochy opatril linearma, dorobil gulickace, tak z toho ma celkom slusny tuhy zaklad aj s vretenom na maly stolovy CNC sustruh. Ja v tom torze nieco vidim. Viete kolko by stal zvarenec s naslednym opracovanim ? A to by nebola liatina. :wink:
no tak na ebayi koupíš něco z roku kolem 1990 které bude lineáry mít, vše přizpůsobeno od základu uděláno továrně včetně krytování atd.. a za cenu klidně i 1000 -1500Euro... za ty peníze co to koupíš hotové přesné to nikdy, nikdo ani neobrobí.. natož koupit lineáry šrouby atd.. přestavba tohohle na CNC je prostě finanční nesmysl..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Juro

11. 2. 2016, 9:29

Profi prestavba je urcite nesmysl. Ja len uvazujem s vecami co mam doma na sklade. Mam serva, lineary, kulickace,FM atd. Mna by to nestalo skoro nic. A to nehovorim ze,
by som pouzil krokace a LPT port.

Kolko vlastne stoji toto torzo sustruhu?
rocnik 1976 -stolár, trosicka uz aj strojar.
bender6502

11. 2. 2016, 5:43

Co si za soustruh říct nevím, doufal jsem v nějakou tu výměnu krám za krám.

Základní údaje:
Délka vřetena 35cm, průchod 25mm. Sklíčidlo průměr 16cm, vrtání 4cm. Vřeteno nemá uvnitř kužel, je po celé délce těch 25mm. Točný průměr nad ložem 240mm, nad suportem 140mm, toč. délka (měřeno od čelistí po koníka) 55cm, délka lože 94cm, celková délka stroje 130cm. Koník Mk2. Je to tedy velmi podobné JSO5, ve vřeteni ale není kužel.
dyž nejde vo život de vohovno... martintobi@seznam.cz
Bob
Kontaktovat uživatele:

11. 2. 2016, 7:14

bender6502 píše:Co si za soustruh říct nevím, doufal jsem v nějakou tu výměnu krám za krám.

Základní údaje:
Délka vřetena 35cm, průchod 25mm. Sklíčidlo průměr 16cm, vrtání 4cm. Vřeteno nemá uvnitř kužel, je po celé délce těch 25mm. Točný průměr nad ložem 240mm, nad suportem 140mm, toč. délka (měřeno od čelistí po koníka) 55cm, délka lože 94cm, celková délka stroje 130cm. Koník Mk2. Je to tedy velmi podobné JSO5, ve vřeteni ale není kužel.
"Soustruh" v tomto stavu, má tak maximálně cenu - výkupní cena v Kovošrotu za 1kg litiny x váha toho "soustruhu" asi se ti toto hodnocení nebude líbit, ale je to tak. Jo a jsem taky ze Slavkova u Brna viz. moje stránky.
elbarto

12. 2. 2016, 7:52

To: lucky62 Ptas se co s podobnym strojem ? Nejlepsi vyuziti je sehnat nekoho z okoli, kdo nemusi platit drahou dopravu, ma rad stare stroje, a za flasku neceho tekuteho poskytne veterańovi pekny domov. Sberateli stare klasiky udelas myslim velkou radost a zachranis jeden stroj pred hutema. Prachy na tom nevydelas, ale dobre skutky se pocitaji :-)
T.Andrlik

13. 2. 2016, 7:48

Tento soustruh mám, nedám na něj dopustit. Pokud by tvuj mel smerovat do hutí, vezmu ho, a muj bude mít brachu. I kdyz trochu retardovaneho.. :-D
(Miliony ti ale za nej bohuzel nedám..)
Přílohy
image.jpeg
MichalKraft
Kontaktovat uživatele:

13. 2. 2016, 8:26

Já koupil soustruh za cenu sběru. Taky neměl vůbec žádné vůle. Než jsem ho hezky vyčistil. Na příčném suportu se našla i 2, 5mm vůle :-) (donutilo mě to nechat vyrobit trapéz a bronz matku)
Jako laik v dřevo obrábění mi to stačí na občasné kovo. Fotky jsou zde http://truhlarm.rajce.idnes.cz/muj_novy_soustruh/ jen pro inspiraci. Chlápek byl rozhodnutý ho rozmlátit a odvézt do sběrny. Bylo mi ho líto i když je hodně jetý. Pro mě je krásný. Né jako ty nové hubené čínské podvíživy.
Nemám čas ztrácet čas.
aleshonsa

14. 2. 2016, 12:20

S Čínou nemá smysl nic srovnávat. Leda tak hnusy z "občerstvení" jako KFC nebo McDonalds:-) S takovýmto soustruhem má smysl srovnávat jen skutečné soustruhy.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
david.1

19. 2. 2016, 12:38

bender6502 píše:Co si za soustruh říct nevím, doufal jsem v nějakou tu výměnu krám za krám.

Základní údaje:
"vřeteno nemá kužel" já na to říkám,že je to další splácanina,originálně tam kužel pochopitelně je,takž se dá předpokládat,že vřeteno si někdo dělal/upravoval doma..Soustruh má stejné parametry jako pětka, jen to vřeteno je u pětky silnější,má větší ložiska a kužel je M4
Zamčeno

Zpět na „Prodej“