modelářské mikrosoustružení

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
rawen
Sponzor fora

2. 1. 2009, 9:52

Nazdar.
Potřebuji vyrobit doplňky na model lodi jako náhradu za ve stavebnici dodané mizerné odlitky. Konkrétně:
10 dělových hlavní
18 švihovek
1 moždíř (možná i druhý, trošku menší)
Jde mi hlavně o soustružnickou práci, na kterou nemám techniku. Přibližné zachování základních uvedených rozměrů, zbytek aby seděl proporčně. Můžu překreslit v CADu. U opakovaných dílů předpokládám CNC výrobu.
Další věci, jako vrtání a vlepení příčných kolíků a "ozdůbky" si případně dodělám sám. Materiál - jakákoliv mosaz, třeba i laciné tyčky nebo šrouby z OBI; bude to chemicky černěno.

Předem děkuju za nabídky,

Radek
Přílohy
Hlaveň děla
Hlaveň děla
Moždíř
Moždíř
Švihovka
Švihovka
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Tpol

7. 1. 2009, 8:11

Dobrý den,

K zamyšlení:

nahradit kov plastem, udělat model 1kus, či formu, zbytek zreplikovat a stříknout barvou s nádechem kovu(velký výběr).

Tpol
rawen
Sponzor fora

7. 1. 2009, 9:35

O tom samozřejmě vím. Nicméně:
1. je problém s replikací - při odlévání bude opět vidět dělící rovina.
2. barvy (navíc s nádechem kovu) vyžadují poměrně (vzhledem k celkové velikosti součástky) silnou vrstvu, která změní tvar.

Samozřejmě, pokud jste ochoten díly (zejména švihovky) vyrobit a přesvěčíte mě o průchodnosti popisované technologie, můžeme se domluvit.
(Černý nebo grafitový plast by možná šel použít bez nátěru a stačilo by soustružit z něj.)

Radek
rawen
Sponzor fora

8. 1. 2009, 6:48

Ještě dodatek.
"Děla" jsem potřeboval akutně a Tpolův příspěvek mě inspiroval k možná trošku neortodoxní technologii (ale v modelařině je vše dovolené :)).
Dodané odlitky jsem zbavil otřepů a v soustruhu obrousil zbytky po dělící rovině. V tomtéž soustruhu jsem na ně při 5000ot/min. nanášel štetcem barvu. Dopadlo to tak, že přebytky barvy odstříkly odstředivou silou, povrch je poměrně rovnoměrně pokrytý a navíc jsou na něm nepatrné stopy štětce napodobující soustružený výrobek.
Takže toto se povedlo, ale stále bych potřeboval vyrobit miniaturní hlavně švihovek...

Radek

8. 1. 2009, 12:20

když si udeláte na vasem cnccku dvoudilnou formu s nejakema zamkama aby to presne sedlo tak to muzem odlit z olova a tam delici rovina nebude skoro videt
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“