Dvouosé odměřování (DRO) POZASTAVENO

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Odpovědět

Je pro vás nabídka zajímavá?

Ano, budu objednávat
18
64%
Ne, už mám
3
11%
Ne, nevyhovuje mi omezení max. délky pravítka na 1m
0
Žádná hlasování
Ne, nevyhovuje mi cena
0
Žádná hlasování
Potřebuju tři osy
7
25%

Celkem hlasů: 28
Borin
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2016, 10:09

Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli poskytneš nějakou byť krátkou záruku ? :wink:
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
drekk

22. 2. 2016, 10:37

Zeptam se a nejni take dobre pro soustruh tri ose odmerovani?? Vlastne mam dva podelne a jeden pricnej??
Tos SM16B, Tos FN20, Tos FA2, Hodinařske soustruhy
Francotirador

22. 2. 2016, 10:50

drekk píše:Zeptam se a nejni take dobre pro soustruh tri ose odmerovani?? Vlastne mam dva podelne a jeden pricnej??
To je nějaký revolver či co?
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Borin
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2016, 10:51

drekk píše:Zeptam se a nejni take dobre pro soustruh tri ose odmerovani?? Vlastne mam dva podelne a jeden pricnej??
Taky jsem to viděl, ale moc se to nepoužívá...dává se na podélnej a příčnej...na nožovej to je pro fajnšmekry :wink:
Soustruh SV18R, Magdeburg (Poreba TR45), Frézka FH24, Vrtačka V20A, V10, Šeping noname...
Jimmy

22. 2. 2016, 10:55

On asi myslí nožové saně. Nicméně neznám nikoho, kdo by to potřeboval. Možná na nějakém opravdu hodně velkém soustruhu, který má samočinný posuv nožových saní, by to našlo uplatnění. Podmínkou ale je, aby byl ten nožový suport přesně srovnaný.
Soustruh SN320, Obrážečka Strigon GH400, CNC router Pacer Cadet, TIG AC/DC
Thomeeque

22. 2. 2016, 11:07

pro fajnšmekry tim pádem minimálně čtyřosej (čtvrtá osa na pinolu koníka) :)
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Francotirador

22. 2. 2016, 11:24

Thomeeque píše:pro fajnšmekry tim pádem minimálně čtyřosej (čtvrtá osa na pinolu koníka) :)
Takže pětiosej - ještě poloha koníka :D (pinola je jen relativní poloha).
fmodel
Kontaktovat uživatele:

22. 2. 2016, 11:32

6 osej ,ještě poloha soustružníka :D
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Maryss

22. 2. 2016, 11:33

Francotirador píše:
Thomeeque píše:pro fajnšmekry tim pádem minimálně čtyřosej (čtvrtá osa na pinolu koníka) :)
Takže pětiosej - ještě poloha koníka :D (pinola je jen relativní poloha).

Se směješ ale mně by se hodilo aby mi něco umělo měřit 4 osy na frézce mám stul co mi jezdí ve 3 osách a ještě mi vyjíždí vřeteno jako 4 osa :D to by se hodilo mně něco na měření
Thomeeque

22. 2. 2016, 11:36

Tak možná koupit dvakrát toto, jestli to vychází opravdu tak výhodně.. ale možná by to nebylo moc praktický.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
j-k

22. 2. 2016, 11:36

VirtualMan píše:
j-k píše:To je dobrá nabídka s vysokou pravděpodobností ji využiju. Jen to musím oměřit jak to vyjde s délkou, SV470 z výrobních strojů má 1m obráběcí délku. Když tak se pak ozvu.
Pokud obrábí 1m, tak max rozjezd bude tak 1400 mm. A schválně, o kolik se seknu.
Jestli to měřím dobře tak celková délka je 1370mm podélný po úpravě se vejde i ta 1400mm a příčný vychází 320mm.
Hoď mě sem cenu bez daně abych to mohl závazně objednat a máš jednu dušičku jistou :D .
Díky Jirka
doncarlos

22. 2. 2016, 11:44

Pravítka jsou standardní TTL optická pravítka, je k tomu i popis zapojení konektoru pro případ, že by někdo chtěl připojovat pravítka jiná. (+5V, GND, signál A, signál B, signál R+)
To znamená, že je to kompatibilní se signály enkodéru ? A ten by šel připojit místo pravítka ?
Francotirador

22. 2. 2016, 11:49

Thomeeque píše:Tak možná koupit dvakrát toto, jestli to vychází opravdu tak výhodně.. ale možná by to nebylo moc praktický.
A jde to zapojit tak, aby to zobrazovalo celkovou výslednou součtovou polohu pro aplikace: absolutní výška stolu plus relativní výsuv vřetena, absolutní poloha koníku plus relativní výsuv pinoly, absolutní poloha saní plus relativní poloha pomocného suportu (poslední by fungovalo jen pokud by byl v ose, aby to nebylo zavádějící, tak by to chtělo ještě snímač natočení a polohu vypočítat goniometricky :) a přičítat k posuvu jak saní tak příčného suportu)?
Existuje takto připravené odměřování?
VirtualMan

22. 2. 2016, 11:53

Připojit encoder jsem nezkoušel, žádný nemám.
Ostatní odpovědi večer, musím taky někdy pracovat.
Ještě k těm třem osám pro soustruh. Já je tam mám, myslel jsem si že to je nutnost, kvůli tomu jsem koupil i drahé odměřování které umí ty dvě osy sčítat a umí počítat i s natočením nožového supportu do úhlu, ale vůbec to nepoužívám.
Co mám přesné měření na hlavním suportu, s kličkou na nožovém ani neotočím. Všechno dělám "velkým kolem".
pafik

22. 2. 2016, 11:55

Francotirador píše: A jde to zapojit tak, aby to zobrazovalo celkovou výslednou součtovou polohu pro aplikace: absolutní výška stolu plus relativní výsuv vřetena, absolutní poloha koníku plus relativní výsuv pinoly, absolutní poloha saní plus relativní poloha pomocného suportu (poslední by fungovalo jen pokud by byl v ose, aby to nebylo zavádějící, tak by to chtělo ještě snímač natočení a polohu vypočítat goniometricky :) a přičítat k posuvu jak saní tak příčného suportu)?
Existuje takto připravené odměřování?
Jo, a v létě ještě občas podrbalo na koulích a doneslo pivo :D
Odpovědět

Zpět na „Prodej“