Tak už je na stole a "vrčí".
Nejdříve první dojmy: Docela to ujde, nikde jsem neobjevil nějaké vůle, vše se točí, vše se dá namazat, utáhnout ..... Drobností je tam hafo, některá nonia jsou špatně čitelná, opracování je občas hrozné, ale z mého pohledu jsou to drobnosti které se dají řešit.
Bonus: kromě všech přípravků je tam dokonce i diamantový kotouč

Co se týká dokoupení říkejme přípravku na broušení fréz: Na první pohled to je zajímavé, ale nemá to smysl, protože stejná kleština je i v základním držáku, ve kterém se brousí čela nástrojů

. Celý systém je docela jednoduchý a půjde případně adaptovat na jiné kleštiny. Já zatím žádné jiné romě ER nemám a protože neplánuju produkční výrobu nepředpokládám, že bych i nějaké jiné někdy měl. Koupím tedy U2/16mm a v případě potřeby udělám redukční kroužek. Kleštiny 4, 6, 8 ,10 a 12 pokrývají prakticky celou škálu nástrojů co mám. Malé frézy si kupuju nové, protože je spíš urazím než otupím, na 3,175 mám redukci na 6mm.
Když to srovnám s Markagrem, tak kromě 5C kleštin v tom není rozdíl, ale!!! Není k tomu v ceně ani jeden přípravek (držák) ani diamantovej kotouč a samozřejmě ani kleštiny. A to už je sakra cenová rána.
Pro všechny případné zájemce je k vidění o mě v Modřanech.