Arno Plauert - identifikace a par rad
dobrý den, šroubek sem funguje ve Fabory.. jen ta cena je uplně mimo..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Na mém jsou šrouby witworth, alespoň odhaduji. Nevím jak blbě by tam šli witworty, kdybych je rval do UNC děr, ale zašroubovat to jde normálně. Já mám tedy výhodu, že mám na základní ekvivalenty metrických šroubů Wh očka (M6 = 1/4, M10 = 3/8 atd (víc z hlavy nedám) ..). Předělávat to na metriku bude děsivá pakárna. To mi přijde lepší koupit si ty očka. Šrouby pak dělám z dlouhých metrických, co mají závit jen do půlky, protože šrouby bez závitu v železářství nevedou a mají je opět v těch Faborech za neuvěřitelný prachy (stejně tak ty witworty).
šrouby Whitworth a UN... se liší jen úhlem závitu - 55 nebo 60 st. (60 st. má i metrika)
to stejně bez profilprojektoru nepoznáš, v ruce broušená kudla do soustruhu klidně může mít 70 st. a může být hozená do strany a stejně to okem nepoznáš
při vůlích, které se na běžných závitových spojích vyskytují (zkus si zakvedlat třeba matkou M 10 na závitové tyči) je to stejně jedno
předělávat to na metriku je u spojů, kde je šroub zašroubovaný do odlitku (ne skrz do matice) nesmysl
jen to zk...., už jen proto, že ten závit budeš řezat v ruce a tím nebude kolmo na původní povrch
oni ty palcový závity nejsou zas taková věda
je to jen průměr udávaný zlomkem (1/4, 5/16, 3/8, 7/16, 1/2...) palce a počtem chodů na palec
třeba závit UNF1/2"x20 bys klidně mohl popsat M12,7x1,27 (puristi prominou)
stejně jako metrický mají ty palcový závity základní a jemné řady (UNF)
možná u některého rozměru se bude lišit počet chodů u W a UN... závitu, to z hlavy nevím, ale s tím ti pomůžou měrky
kup si sadu palcových měrek na závity (několik stokorun) a nauč se ty závity řezat na třeba jen provizorně rozchozené mašině a máš po starostech
to stejně bez profilprojektoru nepoznáš, v ruce broušená kudla do soustruhu klidně může mít 70 st. a může být hozená do strany a stejně to okem nepoznáš
při vůlích, které se na běžných závitových spojích vyskytují (zkus si zakvedlat třeba matkou M 10 na závitové tyči) je to stejně jedno
předělávat to na metriku je u spojů, kde je šroub zašroubovaný do odlitku (ne skrz do matice) nesmysl
jen to zk...., už jen proto, že ten závit budeš řezat v ruce a tím nebude kolmo na původní povrch
oni ty palcový závity nejsou zas taková věda
je to jen průměr udávaný zlomkem (1/4, 5/16, 3/8, 7/16, 1/2...) palce a počtem chodů na palec
třeba závit UNF1/2"x20 bys klidně mohl popsat M12,7x1,27 (puristi prominou)
stejně jako metrický mají ty palcový závity základní a jemné řady (UNF)
možná u některého rozměru se bude lišit počet chodů u W a UN... závitu, to z hlavy nevím, ale s tím ti pomůžou měrky
kup si sadu palcových měrek na závity (několik stokorun) a nauč se ty závity řezat na třeba jen provizorně rozchozené mašině a máš po starostech
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ahoj, koukam, ze jsem to uplne prehledl...diky za upozorneni i nabidku, ta nozovka je sice vetsi, nez si predstavuju, ale ciste hypoteticky by tam jit mohla...mas tuseni, z jak tvrdeho materialu to je? Kvuli obrabeni...musel bych spodek utocit alespon o 10mm....no a co vymenou? Muzu nabidnout nejake noze, a vrtaky...vse nove, prave bolsevicke...jsou tam i nejake drzaky na platky, tvary ruzne...dokonce i na kulaty platek, vcetne platku...na radiusy...prumer platku asi 5 nebo 6mm...pak tam mam nejakou točnici na sverak...nova...rozmery, popis a foto muzu dat po vikendu, nejsem ted u toho...
a nebo si rekni na kolik si cenis v penezich...
a nebo si rekni na kolik si cenis v penezich...
Ahoj,
celkem moc bych toho nechtěl, vyměnil bych to za nějaký plátkový nůž + pár plátků, nebo několik obyčejných nožů. Ta nožovka je tvrdá, má to asi 45 HRC (zjišťoval jsem to s přesností +/- 1 HRC pilníkem)
Ohledně obrábění bych to mohl vyžíhat - topí se, tak bych to hodil do kotle ústředního topení
To bych udělal, kdyby sis to s určitostí vzal, protože jinak by to byla asi škoda. Pak by sis to zase zakalil (ale i v tom můžu vypomoct). A.
celkem moc bych toho nechtěl, vyměnil bych to za nějaký plátkový nůž + pár plátků, nebo několik obyčejných nožů. Ta nožovka je tvrdá, má to asi 45 HRC (zjišťoval jsem to s přesností +/- 1 HRC pilníkem)

SN 20, SM 16 B, FN 25
fifík:
JJ je potřeba využívat všech zdrojů
Ale hodí se to celkem jen na zušlechťování obyčejných uhlíkových ocelí, s nástrojovkami to snad ani nemá cenu zkoušet. Teploty se dají ale dobře odhadnout - červený žár na zakalení, modrý žár na popouštění. A.

SN 20, SM 16 B, FN 25