Dvouosé odměřování (DRO) POZASTAVENO

Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Pravidla fóra
Sekce se vypíná, inzerujte v našem novém bazaru https://www.strojirenstvi.cz/bazar .

Vyžadujeme: !!! prodejní cenu !!! nasledné smlouvání o ceně je přípustné. Smysluplný, výstižný a nejlépe stručný popis zboží. Doporučená je kvalitní čitelná fotografie. Zakazujeme: !!! Nabízet zboží pocházející z trestné činosti !!! Pomlouvat zboží, zesměšňovat cenu, nebo prodejce. Inzerovat s odkazem na komunikaci mimo forum (e-mail, telefon a podobne) vyjma bazaru na www.strojirenstvi.cz/bazar. Nesplnění podmínek vede k okamžitému smazání inzerátu, v krajním případě k BANu. Aukce vyjma Holandské dražby je zde přísně zapovězena!
Kupujici vzdy musi nejprve reagovat verejne do vlakna a az pote psat soukromou zpravu. Jde o to aby bylo verejne jasne kdo byl prvnim zajemcem.
Zamknutí/odemknutí inzerátu, smazání a moderaci administruje Ben Ash
Odpovědět

Je pro vás nabídka zajímavá?

Ano, budu objednávat
18
64%
Ne, už mám
3
11%
Ne, nevyhovuje mi omezení max. délky pravítka na 1m
0
Žádná hlasování
Ne, nevyhovuje mi cena
0
Žádná hlasování
Potřebuju tři osy
7
25%

Celkem hlasů: 28
Jimmy

8. 3. 2016, 7:30

Objednával jsem na DIČ a neplatil jsem navíc ani korunu. Už mi chodí jedna osa. Tak zítra ještě druhou. :) Ideální, kdyby ses zastavil tak ve čtvrtek, dokud je soustruh ještě odtažený ode zdi. :D
Soustruh SN320, Obrážečka Strigon GH400, CNC router Pacer Cadet, TIG AC/DC
ovi-ivo

9. 3. 2016, 7:30

Jimmy píše:Objednával jsem na DIČ a neplatil jsem navíc ani korunu. Už mi chodí jedna osa. Tak zítra ještě druhou. :) Ideální, kdyby ses zastavil tak ve čtvrtek, dokud je soustruh ještě odtažený ode zdi. :D
Ahoj co jsi všechno musel udělat, aby ti to poslali jako plátci DPH? (pokud se stydíš klidne do sz)
říkám to správně, že ti daň nezapočítali na celnici, protože bys ji zase dostal ve vratce dph?

JInak uvedený odkaz unimax jsou tři osy luxusní cena ...kdyby k tomu byly aspoň dvě pravítka :D takže pořád je nejlevnějsí aliexpres na tři osy vč. pravítek.
Max
Kontaktovat uživatele:

9. 3. 2016, 7:55

Pokud jsi plátce DPH a kupuješ z EU, tak se nic neproclívá a ani neplatíš DPH (jen v objednávce uvedeš svoje DIČ). Pokud je to dovoz mimo EU, tak u zboží do hodnoty 22 eur se neplatí clo, ani DPH. Na zboží v hodnotě od 22 do 150 eur se vztahuje DPH, ale ne clo. Zboží nad 150 eur podléhá clu i DPH. Pokud to necháš proclít u DHL, tak se jesště připrav na částku + 500,- za jejich služby - celní jistina. U České pošty je to myslím cca polovina.
Jimmy

9. 3. 2016, 8:07

Sám tomu moc nerozumím. To DPH se samozřejmě v případě nákupu na DIČ neplatí. U DHL už jsem coby podnikatel veden a mám i vyběháno to EORI číslo pro podnikatele. Co se týče cla, tak tam je to dle zařazení zboží. Číňan mi fakturu pěkně rozepsal - musel jsem si o to zažádat, aby byla zvlášť doprava a zvlášť zboží a aby byla uvedena ke všemu přesná cena (to mi doporučil VirtualMan - autor příspěvku). Ještě k tomu Číňan uvedl, že se jedná o vzorky. Pak mi přišel od DHL mail - celní dluh = 0 a tudíž nechtěli ani výpalné za zpracování celního řízení. Den na to tu byla dodávka a bez dobírky mi to předali. :)
Jimmy

31. 3. 2016, 7:30

Tak odměřování už úspěšně skoro měsíc používám. Můžu říct, že to je se soustruhem najednou úplně jiná práce, jiné možnosti. Provedení, ač je to původem z Číny, je perfektní. Jediné, co mě trochu štvalo bylo, že po zapnutí mi DRO vždy ukazovalo na na displeji příčného pravítka kolik odebírám z poloměru a ne z průměru. To jde samozřejmě jiným tlačítkem hned přepnout (po aktivování příslušné funkce v nastavení), jenže myslete na to pokaždé, co DRO zapínáte. Nastavil jsem tedy v nastavení měřítko 2:1 pro příčnou osu a je po problému.
Přikládám návod, pokud by chtěl někdo kouknout na to, co to umí a neumí. Je tam spousta vychytávek pro frézku. Pro soustruh už se toho tolik vymyslet nedá, ale umí to např. měření kuželů nebo kompezaci různých nástrojů. Má to paměť až pro 200 nástrojů.

http://uloz.to/xayfqGoy/navod-sns-2v-pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Prodej“