CNC Frézka na balsu

Odpovědět
pavlaxy

8. 3. 2016, 7:38

Ano výkresy jsou na netu ....
"jen" je pohledat je to kompletně cca 45 kusů ...
:mrgreen:
Lify

8. 3. 2016, 7:47

Díky za model
pavlaxi díky za tento odkaz http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=15& ... tle+yellow" onclick="window.open(this.href);return false; to je přesně to co jsem hledal :)
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
pavlaxy

8. 3. 2016, 8:10

Raději zachovej systém šroubování jako je na Sable tedy důsledně koncepci , jak jsem říkala ...
uspoříš hmotnost a zpevníš stůl atd.
Lify

8. 3. 2016, 8:16

To pavlaxy : já dělám i ten nákres s otvory pro šrouby
Věčný tazatel
Lify

8. 3. 2016, 8:20

Jinak co má Airm@n64 je trochu cenově jinde ...
Věčný tazatel
Lify

8. 3. 2016, 8:35

A ještě dnes jsem si vyzvedl drivery tb6560 z číny a mám dotaz koupit arduino uno a nebo 5osý oddělovací driver a ještě druhý dotaz jde na napájení použít zdroj z vláčků ?
Věčný tazatel
pavlaxy

8. 3. 2016, 8:37

No ano jsou tam kuličkové díly a vše je silnější a desky broušené ,atd...
a to ten stroj není o mnoho složitější a větší ,
z tvého pohledu i rozjezdy odpovídají +- :mrgreen:
Je dokonce snad jeden z nejjednodušších co do počtu základních součástí ...
zastav nákupy a přečti si něco o : arduinu ,5axis oddělovači a zdrojích pro krokáče ...
je toho dost ...zejména nevynechej téma červená a modrá deska z číny ...
Naposledy upravil(a) pavlaxy dne 8. 3. 2016, 9:26, celkem upraveno 1 x.
Lify

8. 3. 2016, 8:45

jdu na to
Věčný tazatel
4rest

8. 3. 2016, 9:54

Nějak se v tom ztrácím, ale jestli to budeš stavět z duralu (hliníku) tak jej objednej v Alcom Aval, http://www.hlinik.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; bral tam i RKal, pošleš rozměry a oni ti pošlou přesné polotovary ofrézované s cenou cca 110 Kč/kg což je za takový materiál luxusní cena. Jestli chceš stavět ze železa, tak si složitější věci nech nařezat v AWACu v Hostivaři (Robokop je nemá rád, ale mně zatím nic špatného neprovedli, tak na ně dávám odkazy).
To s tím Arduinem vs. deska jsem ti snad už vysvětloval v SZ.
Napájet zdrojem z vláčků můžeš, jen pokud má vhodné napětí a dostatečný výkon, protože jedna z verzí co si pamatuji byly SX14 1005, kdy každý motor sosne 1 ampéru, takže se ti klidně může stát, že v jisté chvíli budeš potřebovat 3A.

Každopádně tě musím pochválit, zatím jsi se nezalekl a už pomalu přestáváš vymýšlet hlouposti. :evil: U tebe je to ještě dobrý, ale já jsem jednou strávil tři večery počítáním laseru jak na plasty, tak na měkké kovy, než mi luboš na srazu musel vysvětlit, že jen z důvodu zrcátek je to blbost. :evil: Tohle již začíná vypadat rozumě. A hrozí reálné nebezpečí, že až v září usedneš do lavice, tak všem vytřeš zrak, že jsi si postavil vlastní CNC frézku, sice jen takovou menší a né moc tuhou, ale každý nějak začínal a tohle je pro začátek super.
Elektrochemik holdující strojařině :-)
Doma: HOLZMANN 1222P, Holzstar DB 450, RP2300FCXJ, KITin1900HF
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Lify

8. 3. 2016, 10:11

4rest píše:Nějak se v tom ztrácím, ale jestli to budeš stavět z duralu (hliníku) tak jej objednej v Alcom Aval, http://www.hlinik.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; bral tam i RKal, pošleš rozměry a oni ti pošlou přesné polotovary ofrézované s cenou cca 110 Kč/kg což je za takový materiál luxusní cena. Jestli chceš stavět ze železa, tak si složitější věci nech nařezat v AWACu v Hostivaři (Robokop je nemá rád, ale mně zatím nic špatného neprovedli, tak na ně dávám odkazy).
To s tím Arduinem vs. deska jsem ti snad už vysvětloval v SZ.
Napájet zdrojem z vláčků můžeš, jen pokud má vhodné napětí a dostatečný výkon, protože jedna z verzí co si pamatuji byly SX14 1005, kdy každý motor sosne 1 ampéru, takže se ti klidně může stát, že v jisté chvíli budeš potřebovat 3A.

Každopádně tě musím pochválit, zatím jsi se nezalekl a už pomalu přestáváš vymýšlet hlouposti. :evil: U tebe je to ještě dobrý, ale já jsem jednou strávil tři večery počítáním laseru jak na plasty, tak na měkké kovy, než mi luboš na srazu musel vysvětlit, že jen z důvodu zrcátek je to blbost. :evil: Tohle již začíná vypadat rozumě. A hrozí reálné nebezpečí, že až v září usedneš do lavice, tak všem vytřeš zrak, že jsi si postavil vlastní CNC frézku, sice jen takovou menší a né moc tuhou, ale každý nějak začínal a tohle je pro začátek super.
Jupí :)
No co mi poslala pavlaxy mi nejde ani ve fusion otevřít :/
jinak moje kravina je v tomto stavu - s kritikou do mě
Jinak s tím řezáním - to je celkem dobrá cena 110/kg (ted jde o to kolik to bude vážit :D )
až to bude nakreslené ,tak se ze´ptám u nás v Technometře za kolik by mi to mohli vyrobit
Přílohy
cnc2.JPG
cnc.JPG
Věčný tazatel
4rest

8. 3. 2016, 10:26

Strategická otázka, chceš tedy stavět stroj s pevným portálem.
Pokud ano, tak pár námětů k zamyšlení:
1) zkus to všechno poskládat z obdélníkových polotovarů, sice na tom úkosu u portálu pár kilo (kč) ušetříš, ale zase snižuješ pravděpodobnost, že ti to dodají jako prostý polotovar (uříznout obdélník je poněkud jednodušší, než to co tam máš ty
2) s předchozím námětem souvisí spodní tvar bočnic portálu, v místě kde jsou v kontaktu se základní deskou
3) na druhém obrázku je zajímavé, že díl vložený mezi bočnice portálu (sloužící k uchycení vodících tyčí) není spojen s těmi bočnicemi, nezvýšilo by to tuhost stroje
4) popřemýšlej o umístění portálu, jestli si tím zbytečně nezmenšuješ některou z os

Popřemýšlej o tom zítra o přestávkách, nebo nějakém nudném předmětu a dej vědět.
Práce: Gravos - GV30 s vřetenem Isel 750W, M3K 260, GV21 2A; StepFour - Precise 760; Comagrav - Zonda; CNC Singular - Airbrush; Felixprinters - Felix 3.1
Lify

8. 3. 2016, 10:39

4rest píše:Strategická otázka, chceš tedy stavět stroj s pevným portálem.
Pokud ano, tak pár námětů k zamyšlení:
1) zkus to všechno poskládat z obdélníkových polotovarů, sice na tom úkosu u portálu pár kilo (kč) ušetříš, ale zase snižuješ pravděpodobnost, že ti to dodají jako prostý polotovar (uříznout obdélník je poněkud jednodušší, než to co tam máš ty
2) s předchozím námětem souvisí spodní tvar bočnic portálu, v místě kde jsou v kontaktu se základní deskou
3) na druhém obrázku je zajímavé, že díl vložený mezi bočnice portálu (sloužící k uchycení vodících tyčí) není spojen s těmi bočnicemi, nezvýšilo by to tuhost stroje
4) popřemýšlej o umístění portálu, jestli si tím zbytečně nezmenšuješ některou z os

Popřemýšlej o tom zítra o přestávkách, nebo nějakém nudném předmětu a dej vědět.
1) zkusim
2) nevím jak to úplně myslíš ?
3) spojim to s bočnicemi
4) no ono když se tam dá ještě tak 10cm pro vřeteno,Ztko ,tak je to uprostřed
Naposledy upravil(a) Lify dne 8. 3. 2016, 10:49, celkem upraveno 1 x.
Věčný tazatel
Lify

8. 3. 2016, 10:48

Takto si to myslel ?
Přílohy
cnc3.JPG
Věčný tazatel
4rest

9. 3. 2016, 9:32

Ta bočnice ještě stále není dokonalý obdélník, nebo tam tu kostku dole u základny chceš přišroubovávat zvlášť?

Další věc k zamyšlení, co to druhé uchycení tyčí, nechtělo by to nějaké trojúhleníčky, nebo klidně i dvě kostky o které by se ta deska zapřela, takto to bude málo tuhé. Nestálo by za to udělat ten díl o stejné délce jako je šířka základny a do rohů dát kostku třeba 50x50. To ti snadno uříznou kdekoliv. Ten rozměr ber orientačně, klidně to může být 60x60, ale klidně i 30x30.
Lify

9. 3. 2016, 11:20

4rest píše:Ta bočnice ještě stále není dokonalý obdélník, nebo tam tu kostku dole u základny chceš přišroubovávat zvlášť?

Další věc k zamyšlení, co to druhé uchycení tyčí, nechtělo by to nějaké trojúhleníčky, nebo klidně i dvě kostky o které by se ta deska zapřela, takto to bude málo tuhé. Nestálo by za to udělat ten díl o stejné délce jako je šířka základny a do rohů dát kostku třeba 50x50. To ti snadno uříznou kdekoliv. Ten rozměr ber orientačně, klidně to může být 60x60, ale klidně i 30x30.
Ta kostka je v dolní desce (smažu)
Druhé uchycení ? Myslíš jako dát do rohů čtverec třeba 40x40
Dil uchycení na deště je stejne siroke jako je ta dolní deska
Věčný tazatel
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“