MN80.-typy,rady,fotky
JJ hodim sem fotky.
Pravděpodobně to ale není na MN80
prostě jsem nepřišel na co by to mohlo být.
Ale neodpověděli jste mi na co jsem se ptal hlavně. Na ty kleštiny potřebuju tu vložku do vřetena , že?
Tumlík nahodou nemá ? nevirábiš to ?
dikes
Pravděpodobně to ale není na MN80
prostě jsem nepřišel na co by to mohlo být.
Ale neodpověděli jste mi na co jsem se ptal hlavně. Na ty kleštiny potřebuju tu vložku do vřetena , že?
Tumlík nahodou nemá ? nevirábiš to ?
dikes
Pokud by byla k mání ta "dělička", rád bych jí koupil - vymysli si sumu co za ní chceš....Kvako1 píše:je tam dělička na nějaké kleštiny, dělicí kotouč ma 60 zubu a pak nějaká tyč, pasuje to průměrem do te děličky.
pak ta velká matice na stromečkové kleštiny do skličidla ?? taky jsem v navodu nenašel...
pak nějaký držák a šroub.
- Francotirador
Ale tohle v manuálu jeKvako1 píše:…pak ta velká matice na stromečkové kleštiny do skličidla ?? taky jsem v navodu nenašel...
![]()

Je to v popisu příslušenství (stromečkové kleštiny pro vnější upínání MN810) a má číslo 39182
Ke klasickým kleštinám MN809 (na obr. červeně) potřebuješ pouzdro (na obr. tyrkysově). číslo (označení) tohoto pouzdra se zas nepodařilo najít mě

soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
tak to pouzdro mi chybí to tyrkysově zbarvené. nemá někdo na prodej ?
mam jenom mk1 a pak na ty stromečkové kleštiny. sakra to bude asi problém sehnat...
dikes, jsem asi slepej tenhle obrazek jsem nějak zazdil...
mam jenom mk1 a pak na ty stromečkové kleštiny. sakra to bude asi problém sehnat...
dikes, jsem asi slepej tenhle obrazek jsem nějak zazdil...
Pro Kvako 1 - na straně 20 máš foto třetího pouzdra pro kleštiny - a je to sestava pro stromečkové kleštiny na upnutí za vnitřmí průměr.
Jinak sem dávám foto úpravy MN80 pro odskok od závitu při jeho soustružení (nevím jak bych to jinak nazval) a vracení se zpět. Chtěl jsem to dát do tématu co jste dělali - ale je tam ,,dnes" a tohle trvalo s vymýšlením neskonale déle (včetně toho jak na to). Nonius je od p.Tumlíka
Jinak sem dávám foto úpravy MN80 pro odskok od závitu při jeho soustružení (nevím jak bych to jinak nazval) a vracení se zpět. Chtěl jsem to dát do tématu co jste dělali - ale je tam ,,dnes" a tohle trvalo s vymýšlením neskonale déle (včetně toho jak na to). Nonius je od p.Tumlíka
nemáš nejakej náčrt nebo ofocené v rozsypu jak to vypadá , je to šikovnéLubos2 píše:Při přetočení páčky s kuličkou o 180 stupňů doleva dojde k odtažení celého suportu od obrobku o 3mm vrácením páčky zpět se vracíš do závitu, pokud chceš točit vnitřní závity pracuješ obdobně ale obráceně.
dnes jsem zrovna řešil problém při řezání závitu při vracení používám reverz a kvůli vůli na klínkách ozubenych kol se vřeteno otočí skoro o jednu třetinu než se pohne šroub posuvu což spusobí roztažení závitu a při jemném závitu ho uplně zničí , takže stále musím točit s příčným suportem a trefovat hloubku řezu nože což je zdlouhavé
Mn-80
šikovná věcička na ty závity
A dík za odpovědi.
Tady jsem nahrál hluk převodů. ve skutečnosti se mi to zdá ještě tižší jenom to tak šustí.
někde jsem tu četl o tom hluku tak jsem taky nahrál krátke videjko pro porovnání.
1000 otáček všechny možné polohy a směry..
https://youtu.be/okNjZ8jOqxI" onclick="window.open(this.href);return false;
A dík za odpovědi.
Tady jsem nahrál hluk převodů. ve skutečnosti se mi to zdá ještě tižší jenom to tak šustí.
někde jsem tu četl o tom hluku tak jsem taky nahrál krátke videjko pro porovnání.
1000 otáček všechny možné polohy a směry..
https://youtu.be/okNjZ8jOqxI" onclick="window.open(this.href);return false;
marabu: točení kličkou při řezání závitu nožem na soustruhu je sice pakárna, ale je to mnohaletou praxí odzkoušený způsob práce. Pokud tedy nemáš nejaký ten forichtung na ryclé odjetí nebo vyklopení nože. I CNC soustruhy při řezání závitu odjíždějí z řezu při zpětném pohybu - nože prostě nemají rádi zpětné šudlání a otírají si tím ostří nebo si ho rovnou vyštípnou.
podle rozměrů to vypadá jako by ten spodní měl jít vsunout do toho vrchního ale důvod mi uniká ......ještě se zeptám ten závit Tr 15x1,27 znamená trapéz ?Kvako1 píše:hoj ano ten vrchní je na kleštiny, to spodní nevím.
Mn-80