Malý CNC sústruh/brúska
- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
Som rád, že to niekoho zaujíma 
Vyvíjať sa to vyvíja, momentálne vo výrobe platňa na priečny posuv a držiaky motorov. Dávam dokopy elektroniku.
Na podložku a nohu pod vreteno už držiaky a tyč mám.
Ale najväčší problém teraz je výber vhodného vretena... Od toho sa vlastne bude pokračovať ďalej. Asi nakoniec ten Taig, Alebo nejaký lepší nápad?

Vyvíjať sa to vyvíja, momentálne vo výrobe platňa na priečny posuv a držiaky motorov. Dávam dokopy elektroniku.
Na podložku a nohu pod vreteno už držiaky a tyč mám.
Ale najväčší problém teraz je výber vhodného vretena... Od toho sa vlastne bude pokračovať ďalej. Asi nakoniec ten Taig, Alebo nejaký lepší nápad?
„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
No tak po dvoch mesiacoch čakania na výrobu dielov som zistil, že pánko tam už od 1. januára nepracuje 
Takže trochu som prekopal ten môj pôvodný návrh, aby sa to zmestilo do mojej frézky (160x70) a pustil som sa do toho sám...
Takže osa Y: Je to z nejakej hliníkovej zliatiny, na oceli som nechcel mojho chrchla trápiť
Ale mal by som zopár otázok na skúsenejších:
- keď zošróbujem dva hliníkové diely dokopy, tak pre najpevnejší/spoľahlivý spoj mám naolejovať šrób? Sú to oceľové skrutky, pevnosť 10. Alebo ten modrý zaisťovač skrutiek??? Alebo aj aj (ale to som si neni moc istý).
- Idem k tomu objednávať motory, od microconu nejaké 0.5 Nm NEMA 17, a zobral by som k tomu aj ten ich driver 20. Nejaké skúsenosti? Je tu o tom jedno vlákno, ale nič relevantné... A ani na ich stránke nie je nejaké podrobnejšie info.
Chcem iba driver, pulzy pôjdu buď s MCU (MSP430) alebo z Tomíkovko SDGčka.
- a stále ma trápi že aké vreteno
Ináč, dnes je môj deň, tak všetci do zeleného, do pohody a našrot
Patrik

Takže trochu som prekopal ten môj pôvodný návrh, aby sa to zmestilo do mojej frézky (160x70) a pustil som sa do toho sám...
Takže osa Y: Je to z nejakej hliníkovej zliatiny, na oceli som nechcel mojho chrchla trápiť

Ale mal by som zopár otázok na skúsenejších:
- keď zošróbujem dva hliníkové diely dokopy, tak pre najpevnejší/spoľahlivý spoj mám naolejovať šrób? Sú to oceľové skrutky, pevnosť 10. Alebo ten modrý zaisťovač skrutiek??? Alebo aj aj (ale to som si neni moc istý).
- Idem k tomu objednávať motory, od microconu nejaké 0.5 Nm NEMA 17, a zobral by som k tomu aj ten ich driver 20. Nejaké skúsenosti? Je tu o tom jedno vlákno, ale nič relevantné... A ani na ich stránke nie je nejaké podrobnejšie info.
Chcem iba driver, pulzy pôjdu buď s MCU (MSP430) alebo z Tomíkovko SDGčka.
- a stále ma trápi že aké vreteno

Ináč, dnes je môj deň, tak všetci do zeleného, do pohody a našrot

Patrik
Naposledy upravil(a) WatchManiac dne 17. 3. 2016, 6:38, celkem upraveno 1 x.
watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
No tuhé je to samo o sebe podľa mňa viac než dostatočne, a keď to prišróbuješ na podložku, tak to viac ako s rezervou vyhovie... Teda na to, k čomu je to primárne určené.
Vôľa pocitovo žiadna, ešte som to nemeral, ale prakticky ma to nejako nezaujíma, bude tam digi odmeriavanie, resp. cez mikrometre. Podľa výrobcu bezvôlové.
Podľa datasheetu prehyb radiálne myslím stovka pri 10kg alebo ňutnov, teraz neviem/nepamätám sa.
Na nejakú ťažkú robotu to nie je, o tuhosť sa nebojím, skôr ma budú zaujímať vibrácie.
Za tie prachy je to super vec.
Jediný problém na tom je, že neviem dostať dole to posuvové kolečko, aby som tam na osku dal motor. Asi bude na rade kladivo, a vymením ten posuvový šrób
A na tom druhom konci je šrób v diere v "lufte", čiže asi nejaké ložisko bude treba.
Ešte mám aj takéto ŇUŇU
na frézovací support:
Vôľa pocitovo žiadna, ešte som to nemeral, ale prakticky ma to nejako nezaujíma, bude tam digi odmeriavanie, resp. cez mikrometre. Podľa výrobcu bezvôlové.
Podľa datasheetu prehyb radiálne myslím stovka pri 10kg alebo ňutnov, teraz neviem/nepamätám sa.
Na nejakú ťažkú robotu to nie je, o tuhosť sa nebojím, skôr ma budú zaujímať vibrácie.
Za tie prachy je to super vec.
Jediný problém na tom je, že neviem dostať dole to posuvové kolečko, aby som tam na osku dal motor. Asi bude na rade kladivo, a vymením ten posuvový šrób

A na tom druhom konci je šrób v diere v "lufte", čiže asi nejaké ložisko bude treba.
Ešte mám aj takéto ŇUŇU

watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
Drivery SD14R/SD20R z microconu nejsou a tak skoro ani nebudou
... Takže otázka je bezpredmetná. Škoda, lebo sa mi lúbil rozmer.
Tak asi dám toto. http://www.ebay.com/itm/CNC-Router-Sing ... 1982024768

Tak asi dám toto. http://www.ebay.com/itm/CNC-Router-Sing ... 1982024768
Naposledy upravil(a) WatchManiac dne 30. 3. 2016, 11:26, celkem upraveno 1 x.
watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
Pozeral som zatiaľ len tento
http://www.ebay.com/itm/Single-Axis-TB6 ... SwCQNWeqPo
Potrebujem malé, pôjde to dospodu toho účka...
no pre moju potrebu myslím je to jedno, či 6560 alebo 6600. Pre tú SX17 0905 je to do 2A myslím... Ale ak máš tie 6600, tak berem
http://www.ebay.com/itm/Single-Axis-TB6 ... SwCQNWeqPo
Potrebujem malé, pôjde to dospodu toho účka...
no pre moju potrebu myslím je to jedno, či 6560 alebo 6600. Pre tú SX17 0905 je to do 2A myslím... Ale ak máš tie 6600, tak berem

watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
Takže nakoniec NEMA17, vyzerá to lepšie ako NEMA 23.
Najváčší problém bol rozobrať ten Y stolík aby ostalo zachované kolečko a na opačnej strane vytiahnuť šrób do spojky. Otázka: kde zohnať, resp. aký hľadať vypínač ako je na okne auta - keď sa podrží tak zopne až do pustenia (tlačítko) a plus taká funkcia keď sa silno potlačí tak ostane trvalo zapnutý (vypinač). Ideálne by bolo, resp. potrebujem PÁČKOVÝ... V geemku na mňa kukali jak na debila
Najváčší problém bol rozobrať ten Y stolík aby ostalo zachované kolečko a na opačnej strane vytiahnuť šrób do spojky. Otázka: kde zohnať, resp. aký hľadať vypínač ako je na okne auta - keď sa podrží tak zopne až do pustenia (tlačítko) a plus taká funkcia keď sa silno potlačí tak ostane trvalo zapnutý (vypinač). Ideálne by bolo, resp. potrebujem PÁČKOVÝ... V geemku na mňa kukali jak na debila

watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál

- WatchManiac
- Kontaktovat uživatele:
No podľa mňa je to mechanická záležitosť... Alebo ako je páčka na smerovke - jemne ťukneš, resp. podržíš (v podstate tlačítko) a silnejšie zatlačíš tak funguje ako spínač. Ale možno sa mýlim 
Možno niečo takéto, ale otázka je, či to zopne aj v polohe pred "cvaknutím" http://www.conrad.sk/kolebkovy-prepinac ... na.k701450
Čo som sa zatiaľ dozvedel, tak sú ON-OFF-MOM, ale nič OFF-MOM-ON

Možno niečo takéto, ale otázka je, či to zopne aj v polohe pred "cvaknutím" http://www.conrad.sk/kolebkovy-prepinac ... na.k701450
Čo som sa zatiaľ dozvedel, tak sú ON-OFF-MOM, ale nič OFF-MOM-ON
watchmania.sk
Amateur Watchmaking
YouTube kanál