Pro všechny, co si myslí že pod 10 tisíc postaví CNC

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

22. 4. 2016, 10:26

Jinak zítra budu znova řezat - bude stačit 12mm tyč na dolní ose ? nebo radši 16mm (ale mám jen vrták plochý 16mm a ten je podle mě méně přesný než sukovník 12mm :/ )
Proč chceš vrtat díry přímo do konstrukce, kde stejně nedokážeš dodržet přesnou polohu? Pak už s tím nic nenaděláš; existují držáky, pomocí nichž tyče ustavíš přesně a v definitivní poloze je můžeš proti pohybu zajistit třeba přilepením.
A než začneš skučet, že jsou moc drahé, prohledej Aliexpress, kde je koupíš za polovic.

Kdybys použil šuplíkové výsuvy z nejbližšího hobbymarketu, jak jsem ti radil, tak už jsi teď mohl frézovat a ne začínat znova...

K přijetí na školu gratuluju, ale nečekej zázraky.
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
Thomeeque

22. 4. 2016, 10:46

hobbyrobot píše:Kdybys použil šuplíkové výsuvy z nejbližšího hobbymarketu, jak jsem ti radil, tak už jsi teď mohl frézovat a ne začínat znova...
Tehdy jsme nějak žádný video, kde by CNC na šuplíkovejch výsuvech skutečně frézovalo, nenašli..
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

22. 4. 2016, 11:12

Tehdy jsme nějak žádný video, kde by CNC na šuplíkovejch výsuvech skutečně frézovalo, nenašli..
Asi jste pořádně nehledali. A kdybys chtěl namítnout, že na videu se frézuje jen obyčejný dřevo a ne tunový blok litiny, tak se koukni na název vlákna. A nezapomeň, že když jsem tu o šuplíkových výsuvech psal poprvé, ve vláknu se ještě hovořilo o frézce na balsu :D

Lify: klíčové slovo je CNC drawer slide; klikni a hledej inspiraci...
jrt
Lify

22. 4. 2016, 11:48

Kurna Já myslel ze to nic nedokáže , ale koukám že je to super :) ze bych to udělal z těchto vozíčku do šuplíku a vyvrtal pouze 30mm otvor na ložisko :)

Dají se koupit někde v Praze zw levno ? Ne za 400 Kč jako v obi ?
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
WatchManiac
Kontaktovat uživatele:

22. 4. 2016, 12:42

Počúvaj Lify, nerob koniny, keď už máš tyče, vyser sa na šuflíkové pojazdy, to je sprostosť jak voda v koši. Čo sa týka toho uchytenia tyče, tak som ochotný ti vyrobiť takéto držiaky z 12 pertinaxu:
WP_20160422_001.jpg
Spravím ti zadarmo 4 kusy, na zbytok sa tu možno niekto chytí...
Tyč si do toho nalisuješ/prilepíš/našróbuješ/hocičo...
Daj sem poslednú verziu tej bedne, nech viem ako... Sa mi to nechce hľadať...

A keď nemáš tyče, tak takéto: http://zbozi.arkov.cz/c/472-hydraulika- ... ure&page=1
Nájdeš aj s omnoho lepšou cenou

Lepšie ako šuflíky :)
Naposledy upravil(a) WatchManiac dne 22. 4. 2016, 12:48, celkem upraveno 3 x.
„Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom mistr. Pokud nejsi blb.“
Obrázekwatchmania.skObrázekAmateur WatchmakingObrázekYouTube kanál
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

22. 4. 2016, 12:44

Tobě nefunguje Google?

Tady bude asi největší výběr, ale slušně nakoupíš i v železářství Rousek.
... vyvrtal pouze 30mm otvor na ložisko
Pro jaké ložisko?
Já myslel ze to nic nedokáže , ale koukám že je to super
Super to není, ale na to, abys roztočil krokové motory, odladil program, zjistil co je sousledné a nesousledné frézování nebo objevil, že 0,1 mm je už docela velká odchylka ti to na začátku postačí.
jrt
hobbyrobot
Kontaktovat uživatele:

22. 4. 2016, 12:51

WatchManiac píše:Počúvaj vyser sa na šuflíkové pojazdy
Tobě zřejmě uniklo, že Lify ty tyče stále ještě nemá, protože jsou pro něj drahé.

A co se týče tvé nabídky na výrobu, je hezké, že mu chceš držáky vyrobit zdarma, ale za stejnou částku, jakou zaplatí za poštovné ze Slovenska si tu pořídí čtyři úplně stejné, ale hliníkové.
jrt
slezak77

22. 4. 2016, 1:01

Zase bych to s tou poštou ze SK neviděl tak tragicky, pochybuji, že koupí za 120-130.- čtyři kusy hliníkových držáků, nehledě na to, že Wathmaniak je ochotný mu nějak pomoct( a né jen on pochopitelně). Co se týká těch pojezdů, ano jde to, ale dře to :) , vyzkoušeno. Výraz (ale dře to), byl obrazný, to jen aby se hned nerozjela debata kde ty pojezdy a proč dřou :D
WatchManiac
Kontaktovat uživatele:

22. 4. 2016, 1:05

Za prvé: o poštovnom som nič nehovoril...
Za druhé: keby aj, tak je to 2,38€ do 1 kg
Za tretie: meter "presnej" tyče je cca 200,- Kč, čo stoja tie výsuvy? Ložiská má, ak ich ešte nepredal... Prípadne klzné púzdra za menej peňazí, vždy lepšie ako výsuvy

To, že nemá na to prachy, ešte neznamená, že sa to nedá spraviť "dobre". Ale tak teda vlastne nič, držím hubu, len som chcel pomôcť :(
Lify

22. 4. 2016, 1:21

WatchManiac píše:Za prvé: o poštovnom som nič nehovoril...
Za druhé: keby aj, tak je to 2,38€ do 1 kg
Za tretie: meter "presnej" tyče je cca 200,- Kč, čo stoja tie výsuvy? Ložiská má, ak ich ešte nepredal... Prípadne klzné púzdra za menej peňazí, vždy lepšie ako výsuvy

To, že nemá na to prachy, ešte neznamená, že sa to nedá spraviť "dobre". Ale tak teda vlastne nič, držím hubu, len som chcel pomôcť :(
Těší mě že mi někdo chce vyrobit držák, ale jaký myslíš za 200kc ? U nás 25mm metr pod litra ne seženu
Jinak mám pouze 25mm ložiska
Věčný tazatel
Thomeeque

22. 4. 2016, 1:24

Měls tu tip od Testoneho za 500 a CNCShop je taky výrazně po litr.. Házíme tu hrách na zeď :roll:
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Thomeeque

22. 4. 2016, 1:30

hobbyrobot píše:
Asi jste pořádně nehledali. A kdybys chtěl namítnout, že na videu se frézuje jen obyčejný dřevo a ne tunový blok litiny, tak se koukni na název vlákna. A nezapomeň, že když jsem tu o šuplíkových výsuvech psal poprvé, ve vláknu se ještě hovořilo o frézce na balsu :D
Když teda odmyslim, jak příšerně to frézuje, tak i vidim, že to je dost komplikovaná stavba. Komplet masivní (30/25/16mm) nepodepřený tyče s ložisky na rozjezdy 700x400x100 vyjdou na 4000 (a to ještě testone našel tyče levnější) a stroj může bejt tak jednoduchej, jak jen to jde.
WatchManiac
Kontaktovat uživatele:

22. 4. 2016, 1:34

Tak prinajhoršom h9 ťahanú tyč, to je -0.05 myslím, to je za plusminus 80,- Kč... IMHO furt lepšie ako šuflík, ale možno sa mýlim
Naposledy upravil(a) WatchManiac dne 22. 4. 2016, 1:39, celkem upraveno 1 x.
testone
Sponzor fora

22. 4. 2016, 1:39

WatchManiac píše:Tak prinajhoršom H9 ťahanú tyč, to je -0.05 myslím, to je za plusminus 80,- Kč... IMHO furt lepšie ako šuflík, ale možno sa mýlim
to je asi pravda
Lify:
tohle koupíš v každém kšeftě co prodávají hutní materiál, u Vás určitě taky někdo bude, kouzelné slovo je "hlazenka"
budeš chtít metr (......) hlazenky průměr ....
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Lify

22. 4. 2016, 1:43

testone píše:
WatchManiac píše:Tak prinajhoršom H9 ťahanú tyč, to je -0.05 myslím, to je za plusminus 80,- Kč... IMHO furt lepšie ako šuflík, ale možno sa mýlim
to je asi pravda
Lify:
tohle koupíš v každém kšeftě co prodávají hutní materiál, u Vás určitě taky někdo bude, kouzelné slovo je "hlazenka"
budeš chtít metr (......) hlazenky průměr ....
OK zkusím a teda jaký průměr ? a jaký použít ložiska nebo co ? Ať to zas nekoupím a pak to je na nic :/ :cry:
Věčný tazatel
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“