Co jste dneska bastlili? Vytvareli....
Nad tímto jsem před lety také uvažoval, že budu brousit na BP2a pilové pásy k mé pile Pilous ARG 230.j-k píše:Také něco přidám. Sice to trvalo po chvilkách týden do tohoto stavu, ale je to funkční prototyp. Je to sestaveno dá se říct z odpadu z výroby, takže pořizovací náklady jen bruska na řetězy a pár elektrod. Zatím to mám manuální a nakonec to tak asi i tak zůstane, protože broušení pásu trvá tak do dvou minut.
Když jsem ale toto konzultoval přímo s výrobcem pásů, tak mi řekli, že to nemá smysl, protože tepelně zpracovaná je jen velmi malá část zubu a že to hned smetu.
Co to máte za pásy?
M
Jj, pokud je to pás na dřevo, tak je to v pohodě, tam se dá brousit až do roztrhání těla.t256 píše:No rekl bych ze to je pila na drevo. Tam zuslechtene neni nic, pas se bezne zbrusuje o nekolik cm.

Z toho obrázku mi to tak ale nepříjde.
V každém případě na obrázku vidím, že ten pás je o obráceném gardu, než pásy na ocel. To se ale taky dá před broušením otočit. Jednou nám dokonce přišel originál svařený pás, který byl obráceně - tak jsem ho musel násilím přetáčet.
M
Na drevo ty pasy byvaji vetsinou takhle. Nicmene otocit to neni zadny problem, bezne tocim 120mm siroke/7m dlouhe pasy. Chce to trochu cviku a pak se to takovym "svihem" otoci velmi jednoduse. Pri srovnavani vnitrniho pnuti coz se dela kazdou chvili se toci i nekolikrat (kdyz se nedari).
Ano,t256 píše:Na drevo ty pasy byvaji vetsinou takhle. Nicmene otocit to neni zadny problem, bezne tocim 120mm siroke/7m dlouhe pasy. Chce to trochu cviku a pak se to takovym "svihem" otoci velmi jednoduse. Pri srovnavani vnitrniho pnuti coz se dela kazdou chvili se toci i nekolikrat (kdyz se nedari).
znám to a popsal jsi to velmi přesně a výstižně.
Ten, kdo to nezná, tak se vyděsí i u toho, když jen rozvineš stočený pás...

M
Mám také pilouse kmenovku 520. Původně do toho měly přijít pásy na železo, aby déle vydržely
. Pak jsem několik let laboroval s různými typy a šířkami a skončil jsem u tohoto. Funguje skvěle v rámci toho na co ho potřebuji. Než musím brousit pořežu okolo 1m3, pak už může začít dělat "hada". Někdy je to i dříve stačí malí kamínek.
Ještě musím vyřešit šraňkování a budu plně spokojený.

Ještě musím vyřešit šraňkování a budu plně spokojený.
Pred casem jsem nekomu resil jakysi problem se svarovanim pasu, normalne jsem jim je smotal jako byvaji napr klinove remeny aby se jim to vlezlo pekne do kufru. Na druhy den byli zpatky, ze to nekokazou rozmotat
Nekdo to pry zkousel, jeden pas rozmotal, ale nehezky se u toho porezal. Na dalsi pry uz nikdo nemel odvahu
A to byly jen tusim 80mm siroke. Vsechno chce cvik.

-
- Kontaktovat uživatele:
"home made" potahovak - po 2 rokoch odkedy mam cnc frezu som si konecne vyrobil aj nieco sam pre seba
Zatial testovanie, 300cyklov a vsetko je zatial OK
https://youtu.be/7cW2l-xjvnM
Zatial testovanie, 300cyklov a vsetko je zatial OK

https://youtu.be/7cW2l-xjvnM
-
- Kontaktovat uživatele:
Je to iba kalene , material 12050, a zubky su vsetky obyc zavitovou frezou 60st. po 1,5mm... Vdaka drazkam v celustiach viem dosiahnut rozsah od 0 do cca 45mm takze viem tahat aj 50mm tyc, ale nato by uz boli slabe pruzinky ktore tam mam. Dalsia varianta bude kvalitnejsia (ak sa ktomu vobec dostanem). Proste 300€ by som zato nedal a ked vidim ze sa to da vyrobit za cca 100vku keby sa robilo len 3-4 kusy sada tak ani nechapem preco to vibec je take drahe...
Nějaký výkres nebo lépe 3d by k tomu nebylo?kiko01 píše:Je to iba kalene , material 12050, a zubky su vsetky obyc zavitovou frezou 60st. po 1,5mm... Vdaka drazkam v celustiach viem dosiahnut rozsah od 0 do cca 45mm takze viem tahat aj 50mm tyc, ale nato by uz boli slabe pruzinky ktore tam mam. Dalsia varianta bude kvalitnejsia (ak sa ktomu vobec dostanem). Proste 300€ by som zato nedal a ked vidim ze sa to da vyrobit za cca 100vku keby sa robilo len 3-4 kusy sada tak ani nechapem preco to vibec je take drahe...
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;