jj
vpodstate kdyby nic nebylo PE musi byt propojene pak az ty dalsi
frekvenční měnič
Ras má většinou pravdu i když se to na první pohled nezdá. Tady v tomto případě naprosto neee!!! Pokud i budou splněny podmínky správného připojení na pevnou síť jak píše a krátký propojovací drát bude dostatečně silný, tak při poruše bude sice zařízení nefunkční, ale naopak bude ještě díky tomuto propojení nebezpečnější. Logiky při přerušení vodiče N mezi pevnou sítí a strojem, bude na vodivé části stroje plné síťové napětí. Když se stroj zastaví tak každý přirozeně půjde prověřit proč a sáhne si na stroj. Pak pokud přežije pochopí, že ta norma má cosi do sebe.

Krása pomíjí, blbost je věčná
no to máš pravdu
no ono je to jen teoretizování, kterej drát se přeruší.. tohle může přece nastat i u stroje zapojeného podle normy, když se přerušej dráty dva a ještě se prorazí izolace
no ono je to jen teoretizování, kterej drát se přeruší.. tohle může přece nastat i u stroje zapojeného podle normy, když se přerušej dráty dva a ještě se prorazí izolace

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- Kilovolt
- Sponzor fora
Ono je to ještě tak, že podle normy by mělo být zabezpečeno, že zelenožlutý by se měl přervat jako poslední. Ovšem jak toho docílit, že
. Já třeba u motorovejch svorkovnic nechávám zelenožlutej delší.

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
no jenže pokud ti v dílně u vrtačky spadne kus plechu přímo na kabel a přerazí ti shodou okolností jen zž, tak tomu žádné předběžné opatření udělat nelze.. nicméně dost teoretizování..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Pravda, zejména u zástrček jsem to dělal také, protože vždy se našel dobrák, který vytahoval zástrčku taháním za kabel.Kilovolt píše:Ono je to ještě tak, že podle normy by mělo být zabezpečeno, že zelenožlutý by se měl přervat jako poslední. Ovšem jak toho docílit, že. Já třeba u motorovejch svorkovnic nechávám zelenožlutej delší.

Krása pomíjí, blbost je věčná
Tak jsem zakoupil novou šnuru a připojil. Přikládám obrázky. Ce se tedy stane, když se prohodí na měniči LsN(použitím rozdvojky z nesprávné strany)? Jestli dobře počítám, tak dojde ke zkratu a vypadnutí jističe.
- Přílohy
-
- CCF06052016.pdf
- (219.29 KiB) Staženo 254 x
Tak ke zkratu nedojde, protože již tam nebude to pomyslné propojení svorky L2/N se svorkou PE v měniči. Max. tedy ten měnič přes nějakou svoji vnitřní ochranu to detekuje jako chybu a nespustí napětí na výstup motoru.