Kreslení dps pomocí cnc g kódu
-
Potřebuji poradit jak kreslit plošné spoje pomocí g kódu a ne je frézovat, což zvládám. Jako podklad používám eagle.
http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=29&t=12459" onclick="window.open(this.href);return false; - jestli myslíš něco jako toto, pročti a ptej se, můžu poradit.
EDIT: Příp. pročti ještě http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=39&t=14784" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT: Příp. pročti ještě http://www.c-n-c.cz/viewtopic.php?f=39&t=14784" onclick="window.open(this.href);return false;
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
-
budu to muset pročíst, ale je to přesně ono . Mám představu, že upnu do vřetena fix a cesty stroj nakreslí, dalším nástrojem vyvrtá a nakonec dělící trézou vytvoří požadovaný tvar. To všechno zvládám v eagle vygenerovat postprocesorem do g-kodu a výsledky jsou schopné i pro oboustranné desky. Můj problém spočívá v tom, že réza gravíruje kontůry cest a neumím vygenerovat kod, který by vyplnil plochy cest, aby po vyleptání zůstaly. Jinak dík za každou pomoc, nebo odpověď.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ja pouzivam vygenerovany g-kod delicich car
importuju ho jako krivky do cad/cam gravostar kde udelam zmeny, vyplne atd....
primej vystup pcb2gcode pro me nebyl uplne ideal
primej vystup pcb2gcode pro me nebyl uplne ideal
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Eagle (resp. v něm zabudovaný EagleCAM) generuje přímo dráhy pro pero ve formátu HPGL, jak píše už Bronek. Na převod z HPGL do GCODE používám vlastní prográmek, chystám se ho dát k dispozici, nevim přesně kdy to bude. Ale v jádru to neni nic složitýho a možná už by se někde i nějakej našel.
T.
Ty taky kreslíš plošňáky? Že ses nikdy nepochlubil. Čim konkrétně?robokop píše:ja pouzivam vygenerovany g-kod delicich car
T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
-
Pořád se mi nepodařilo rozjet kreslení fixem, nevím co dělám špatně stále kreslím kontůry dps místo čar s tloušťkami. Požádal bych někoho kdo má ocelové nervy a polopaticky mi vysvětlí postup jak na to od začátku. Jsem zapálený do cnc postavil jse si stroj bez znalostí strojařiny a dělám modelovou železnici, není času na zbyt. Poraďte jak na kreslené plošňáky, ale opravdu od začátku do finále, stroj jede pod machem a dpd kreslím pomocí eagle. To co jsem vyděl na odkazech v tomto foru byla špička a tak přesně to vidím na využití cnc. Technika laserové tiskárny a žehličky je dobrý ale když je cnc? Za pomoc děkuju předem.
Vrtat chceš taky?
Umim ti poradit až do bodu, kdy je potřeba z HPGL udělat GCODE, jak píšu nahoře, používám na to svůj program, kterej jsem zatím nezveřejnil.
K vygenerování HPGL použiješ CAM processor a nastavíš takto (pokud děláš spodní spoje), jen ty čtyři layery:
Pokud nic na konverzi HPGL -> GCODE nenajdeš, můžu ti to sfouknout já, pošli SZ (pak bude jistější, když mi pošleš BRD fajly).
T.
Umim ti poradit až do bodu, kdy je potřeba z HPGL udělat GCODE, jak píšu nahoře, používám na to svůj program, kterej jsem zatím nezveřejnil.
K vygenerování HPGL použiješ CAM processor a nastavíš takto (pokud děláš spodní spoje), jen ty čtyři layery:
Pokud nic na konverzi HPGL -> GCODE nenajdeš, můžu ti to sfouknout já, pošli SZ (pak bude jistější, když mi pošleš BRD fajly).
T.
-
Díky za návod, už to kreslí jenom musím mít nastaven výstupní formát .plt potom to konvertoruju na .tap a všechno jede. To vrtání by bylo pro cnc skvělý a myslím, že do g kodu přiložím výstup pro vrtačku z ulp gkode2, nebo jestli existuje lepší varianta tak jsem opět za každou radu rád.
No vida, čim to konvertuješ?cnc amatér píše:Díky za návod, už to kreslí jenom musím mít nastaven výstupní formát .plt potom to konvertoruju na .tap a všechno jede.
Já používám Excellon výstup a opět konvertuju vlastnim prográmkem a počítám, že na to opět někde něco najdešcnc amatér píše:To vrtání by bylo pro cnc skvělý a myslím, že do g kodu přiložím výstup pro vrtačku z ulp gkode2, nebo jestli existuje lepší varianta tak jsem opět za každou radu rád.

T.