ďakujem všetkým za odozvu.

O certifikovaných notebookoch pre konkrétne programy, v mojom prípade hlavne SolidWorks, samozrejme viem - ostatne tak som vyberal komponenty pre desktop. Bohužiaľ všetko sú to pracovné stanice za X tisíc €. Ako som písal vyššie, väčšina roboty bude na desktope (na 14" sa moc efektívne modelovať nedá). Ide mi skôr o to aby som si nekupoval zbytočne niečo, čo je už dnes zastaralé.
Čo sa týka servisu, resp. NBD záruky od Dellu, čítal som od ľudí zmiešané reakcie. Ja si sľubujem že v prípade potreby nebudem musieť notebook zasielať na Slovensko, ale problém vyriešime priamo v Dánsku. Každopádne si to ešte pre istotu prezistím.
Rozlíšenie 3200x1800 naozaj nepožadujem, asi ste to zle pochopili. Naopak, písal že dosť ľudom to spôsobuje problémy a mnoho z nich laptopy vrátilo (konkrétne XPS13 od Dellu).
Ďakujem za porovnanie Dell vs. Lenovo, to sú momentálne asi najväčší hráči. Cez víkend som držal v ruke Dell Latitude E5470 a veľmi ma oslovil, je ale pravda že oproti Vostro to je vyššia trieda. Skúsim sa pozrieť na ponuku Lenovo, zbežne ale vyzerajú všetky mimo rozpočtu (myslím z radu T a X, napr. X1 carbon). Popisovaná odolnosť Thinkpadov by vyhovovala, keďže ntb bude tiež denne prenášaný.
Doteraz som mal Asus PRO5DI, síce sa dožil do dôchodkového veku, ale po 2rokoch som menil baterku a po ďalších 2 sa zlomili pánty. Dva Acery v rodine sa odpálili (podľa netu bežný nešvár danej rady), a to boli používané na stole a podložke.
Môžem sa ešte spýtať konkrétne na skúsenosti s Vostrom? Nakoľko jeho predaj je dosť obmedzený, našiel som naozaj málo informácii. Prípadne ako podotkol Thomeeque, poradiť konkrétny model daných parametrov a vrámci rozpočtu.
Ľuboš