bu_bu píše:Pokusím se jen popsat své dřívější plány na které zatím stále nemám a hned tak nebudu mít čas. Opravdu nechci vám tu do toho nějak zasahovat, vnucovat, nebo blbě radit a nejspíš to bude vypadat i jako nesmysl, tak snad třeba pro zasmání, malý šeping jsem měl naplánovaný takhle:
chtěl jsem vzít holý blok motoru z os. auta ( je slušně rovný, kolmý, tuhý, na vrakáči za pár korun a hlavně hotový), nahoru místo hlav přišroubovat vodicí lišty pro berana, na prsa bloku našroubovat svisle širokou lištu pro stůl, místo olejové vany desku s držákem kola ( plánoval jsem řetězovou rozetu) a řetěz by procházel ven vyříznutým otvorem u strany setrvačníku ( musel bych si pomoci kladkou odshora) k elmotoru, prostorem pro vložky válců by procházelo rameno ke smykadlu.
pardon,ale nepochopil jsem..asi ani nepochopím.. Ve filmu Pátek není svátek J. Kodet pronesl nádhernou větu-vlastně dvě: Nesnáším diletantství z musu.Copak není nějaká firma,která by to ... dál ať si to zájemce nahledá sám,pro náš účel to stačí..Předně je potřeba si uvědomit,co to všechno stojí: stojí to pár stovek.. dejte si je stranou.Na to vrakoviště taky musí někdo dojet,asi to nebude s dvoukolákem,ani pěšky s krosnou..to něco stojí.. opět si to dejte na stranu..lidskej život má max. sto let.Kolik svého času hodláte obětovat páchání kraviny bez hlubšího významu? vezměte srovnatelný čas,prodejte ho někomu (třeba jako vrátný nebo jako hilfák někde na stavbě)..za to budou taky prachy.Zase na hromadu s nima.. Ta "konstrukce" bude potřebovat také nějaké další věci,které se nenajdou v popelnici..zase prachy.Pokud někdo namítne,že má všechno doma,kecá. Ale i kdyby,má to nějakou hodnotu,za kterou se to dá zpeněžit.No a je tady výsledek: když si vezmu tu hromádku peněz,koupím za to stroj tovární= vyzkoušený a (pokud není Rumunský ,Polský nebo Vietvanský) bude fungovat,byť bude třeba trochu omšelý...což ,ruku na srdce ty vaše "konstrukce" asi spíš nebudou.. Navíc když vás to přestane bavit a někomu to nabídnete,budou z toho zase zpátky peníze-a to podstatně větší než za gingery ve šrotu(to je jedinej potenciální zájemce o ten výtvor). Když namítnete,že to neděláte pro prachy,ale proto,aby jste si něco dokázali(co??),tak odpovím-jo,to můžete,výrobou něčeho na tom koupeném stroji,protože to může být i zábava-a ne jako na tom gingery sebemrskačství..