majo.0007 píše:Ono ako na tu pilku pozerám ma asi vážne 4 uhly.
Chrbát, čelo a oba boky striedavo ako je šrank.
Čiže potrebujem 5 údajov...
To nikto nebrúsil na nástrojovke pilku na lamino??
no třeba na dimarech je ještě navíc na vrchním hřbetě dutý výbrus (konvexe) s definovaným rádiusem

, kotouč 400 s SK plátkama na lamino je při broušení utopený v emulzi, je to jak píše prochazka, na cnc brusce to vezme na jedno upnutí podle definovaných úhlů, nová tloušťka se na ten kotouč po nabroušení napíše a podle toho pak skládáš předřez.
řeknu to takhle, já jsem roky dělal ve stolárně kuchyně jako druhou práci, kámoš ty kotouče nechával brousit, ale furt nadával, že je to drahé, tak jsem si to jednou vzal domů, že to udělám, kotouč jsem upnul na děličku, že to vezmu jenom po čele vždycky lichý sklon čela a sudý obrácený, hřbety že nebudu řešit, brousil jsem diamanťákem, grit 125 to je tak univerzál, udělal jsem si takové vodící kladky ze dvou ložisek, mezi kterýma to drželo na obvodu, palec opíral zadní stranu. Ten kotouč musel být na fakt dlouhém trnu aby dosáhl na poloměr. Měl jsem na to takovou sračku, tou se to potře, nechá tak 10min a pak normálně umyje vodou, to sundá ty nataveniny z lepidla, že ty zuby jsou úplně lesklé, je to docela agresivní, jestli to je kyselina netuším měli jsme to od břiťáků v lahvičce, ničím jiným ty sračky dolů nešli. Jak se to tím nevyčistilo, tak jsi ten dia kotouč zasral po pěti zubech
S takto nabroušeným kotoučem jsem pak dal max. 10 velkých tabulí na formátce, pak už jsem musel tlačit a dělalo to bordel, z profi brusírny cca 80 baj voko... už si to moc nepamatuju, ale byl jsem z toho výsledku dost zklamaný
podle mě to spíš zkurvíš než nabrousíš, ty hřbety chcou taky hrubovat a jemně brousit a to na nua v profi kvalitě určitě neuděláš
třeba to tady někdo přímo na cnc brusce brousí tak to snad potvrdí.
Osobně bych ti poradil aby jsi se na to vysral