CNC sustruh sikmym lozom
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nesouhlasim
Kdyz se to dotahne tak je to srovnatelne
Ale jde prave o takovehle detaily
A cenove zlomkove coz zase znamena schopnost/neschopnost vzit zakazky
Kdyz se to dotahne tak je to srovnatelne
Ale jde prave o takovehle detaily
A cenove zlomkove coz zase znamena schopnost/neschopnost vzit zakazky
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
když už se tu diskutuje serva versus krokáče - stejně se vše odvíjí od potřebného momentu, který daný motor umí dát.
používám 2f krokové motory 4 Nm které dle momentového grafu drží ty 4Nm do 200 ot/min
při 1000 ot už jen 2Nm, při 2000 jen 1 Nm a 0,6 Nm je uveden při 3000 ot/min.
uvedený 200W servomotor uvádí 0,6 Nm při 3000 ot/min (pokud to dobře chápu)
bývá tu i zmínka, že serva jdou bezproblémově až 2x přetížit - tedy 1,2 Nm pri otáčkách ?
Pokud je stroj osazen 2f krokovými motory 4Nm - jak silná serva zhruba volit pro jejich náhradu ?
Serva mají zpětnou vazbu a tím prostě makají, dokud se neposunou na danou pozici a tedy nepotřebují takový přebytek výkonu proti ztrátě kroků,
Myslím, že výhoda serv je hlavně ta zpětná vazba - či se pletu?
používám 2f krokové motory 4 Nm které dle momentového grafu drží ty 4Nm do 200 ot/min
při 1000 ot už jen 2Nm, při 2000 jen 1 Nm a 0,6 Nm je uveden při 3000 ot/min.
uvedený 200W servomotor uvádí 0,6 Nm při 3000 ot/min (pokud to dobře chápu)
bývá tu i zmínka, že serva jdou bezproblémově až 2x přetížit - tedy 1,2 Nm pri otáčkách ?
Pokud je stroj osazen 2f krokovými motory 4Nm - jak silná serva zhruba volit pro jejich náhradu ?
Serva mají zpětnou vazbu a tím prostě makají, dokud se neposunou na danou pozici a tedy nepotřebují takový přebytek výkonu proti ztrátě kroků,
Myslím, že výhoda serv je hlavně ta zpětná vazba - či se pletu?
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ta pretizitelnost je az 5X
Jde o to u jakeho vyrobce a jak dlohodobe to lze pretezovat
2Nm servomotor zvladne pohybovat dvoutunovym stolem tak ze se na tom da obrabet
S 15Nm mi jezdila uz cela 12tun masina po betonu na trubkach
Ten moment je po celych otackach nepada po 200-300 ot. Jako u krokacu
Kdyz ztrati polohu nahlasi chybu
Kdyz narazi na mech.odpor tak ho prekona nebo nahlasi chybu kdyz uz to fakt nejde ale to uz je opravdu velkej naraz natvrdo
Pri te porovnavce kdyz porovnas proud krokace krat napeti na civce (ne napeti zdroje) tak ti vyjdou nejake zalostne watty a pak to srovnej s watazi serva a pak to pronasob jeste kratkodobou pretizitelnosti
Jde o to u jakeho vyrobce a jak dlohodobe to lze pretezovat
2Nm servomotor zvladne pohybovat dvoutunovym stolem tak ze se na tom da obrabet
S 15Nm mi jezdila uz cela 12tun masina po betonu na trubkach
Ten moment je po celych otackach nepada po 200-300 ot. Jako u krokacu
Kdyz ztrati polohu nahlasi chybu
Kdyz narazi na mech.odpor tak ho prekona nebo nahlasi chybu kdyz uz to fakt nejde ale to uz je opravdu velkej naraz natvrdo
Pri te porovnavce kdyz porovnas proud krokace krat napeti na civce (ne napeti zdroje) tak ti vyjdou nejake zalostne watty a pak to srovnej s watazi serva a pak to pronasob jeste kratkodobou pretizitelnosti
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na to nemam jednoznacnou odpoved
Musel bych videt stroj a ucel, pozadovanou dynamiku
Prevod a pohybujici se hmoty
Vetsinou je to stejne odhad
Jinak kdyz pujdes po vykonu ve watech tak fyzicky stejne velky servo jako krokac ma asi 4x - 6x vetsi kontinualne odebiratelny vykon
Zase AC servo watazi odpovidajici 2Nm motoru snad ani nikdo nevyrabi
Musel bych videt stroj a ucel, pozadovanou dynamiku
Prevod a pohybujici se hmoty
Vetsinou je to stejne odhad
Jinak kdyz pujdes po vykonu ve watech tak fyzicky stejne velky servo jako krokac ma asi 4x - 6x vetsi kontinualne odebiratelny vykon
Zase AC servo watazi odpovidajici 2Nm motoru snad ani nikdo nevyrabi
Děkuji. Ja to myslel pokud někdo používá 4 nebo 6 Nm krokače. Tak jake serwo by byli adekvátní. Čistě teoreticky. Ale i tak děkuji.
A ještě něco. V cncshopu prodávají tsk zvaně Easy Servomotory MH. Co je to ta typ. Vždyť cena je poměrně dos vysoká. Má to sice zpětnou vazbu ale přijde mi to jako téměř serwo. V uvozovkách.
A ještě něco. V cncshopu prodávají tsk zvaně Easy Servomotory MH. Co je to ta typ. Vždyť cena je poměrně dos vysoká. Má to sice zpětnou vazbu ale přijde mi to jako téměř serwo. V uvozovkách.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ja mel nejslabsi serva 2Nm a to ty 6ky krokace dalo nekolikanasobne
Ty easy serva jsou nekde na puli cesty
urcite lepsi jak obyc krokac ale ac servo pridava vykon a dotahuje rychleji
Ty easy serva jsou nekde na puli cesty
urcite lepsi jak obyc krokac ale ac servo pridava vykon a dotahuje rychleji
Tak tento 3 fazovy krokac ma pri 500 otackach este 4nm----ked mam kulickac so stupanim 5 tak za minutu mam 2,5m za minutu
neviem presne ake rychlost pouzivaju na cnc sustruhoch.Ale podla mna by malo byt okej.
http://www.cncshop.cz/863s68-krokovy-3- ... otor-6-8nm" onclick="window.open(this.href);return false;
neviem presne ake rychlost pouzivaju na cnc sustruhoch.Ale podla mna by malo byt okej.
http://www.cncshop.cz/863s68-krokovy-3- ... otor-6-8nm" onclick="window.open(this.href);return false;
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nejde ani tak o konecnou rychlost ale o akcelerace a prejezdy
Jinak v praxi treba 1 sekunda usetrena na obrobku je treba 10 000 kc k dobru za mesic.
Ted resim takovou seriovku kde je kvuli 1s na obrobku usetris radove statisice. Za 5s usetrenych na obrobku si muzes usetrit investici do jednoho stroje z 6ti.
Jinak v praxi treba 1 sekunda usetrena na obrobku je treba 10 000 kc k dobru za mesic.
Ted resim takovou seriovku kde je kvuli 1s na obrobku usetris radove statisice. Za 5s usetrenych na obrobku si muzes usetrit investici do jednoho stroje z 6ti.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak ja myslel ze bys treba chtel zakazku na ktere bys hrave vydelal se svym strojem snovy prijmy
a drobnou investici do stroje bys na ni dosahnul lepe nez jini
vzdy je to o te vyhode diky ktere muzes podlezt konkurenci s cenou
nepredpokladam ze takto konstruovany stroj delas jen tak pro radost
urcite chces tocit veci za penize
Btw o par radku vejs jsem mel namysli toho pana co nam poskytnul tu fabriku na ten worshop odlejvani
To a jednu podobnou fabriku coby novostavbu si poridil na zaklade jednoho cnc soustruhu
Proste asi vedel kde je dobre setrit a kde ne
a drobnou investici do stroje bys na ni dosahnul lepe nez jini
vzdy je to o te vyhode diky ktere muzes podlezt konkurenci s cenou
nepredpokladam ze takto konstruovany stroj delas jen tak pro radost
urcite chces tocit veci za penize
Btw o par radku vejs jsem mel namysli toho pana co nam poskytnul tu fabriku na ten worshop odlejvani
To a jednu podobnou fabriku coby novostavbu si poridil na zaklade jednoho cnc soustruhu
Proste asi vedel kde je dobre setrit a kde ne
Na tento krokac ake mate nazory?
https://jkongmotor.en.alibaba.com/produ ... _5006.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://jkongmotor.en.alibaba.com/produ ... _5006.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja teť jezdím z krokačema max 10metru/min. krokače 3faz 2Nm Yako od gravosu. max spokojenost. mam to ale shozene na 5 metru. už to na muj vkus moc litalo.
přirovnal bych je k 800W servum od šnajdra co jsem taky skoušel.
pokud motory nemaš dal bych serva, ale na druhou stranu nastavení dost na palici... krokače nastaviš za par minut. cena na třetině...
teť jsem dělal serii 2000 ks a bez problemu.
maš to pěkně udělané, alespoň to vypadá na slušnej začátek. pokud bude kvalitní mechanika do setiny tak bych se těch krokaču nebal. ale kvalitní ne nějaké šmejdy za par stovek z ebaye.
obrobky co jsem dělal se mi hýbali +/-6 tisicin , takže supr. dej si na mechanice zaležet a do te doby seženeš něco co ti bude vyhovovat, neuspěchej to.. držím pěsti budu sledovat tenhle projekt.
přirovnal bych je k 800W servum od šnajdra co jsem taky skoušel.
pokud motory nemaš dal bych serva, ale na druhou stranu nastavení dost na palici... krokače nastaviš za par minut. cena na třetině...
teť jsem dělal serii 2000 ks a bez problemu.
maš to pěkně udělané, alespoň to vypadá na slušnej začátek. pokud bude kvalitní mechanika do setiny tak bych se těch krokaču nebal. ale kvalitní ne nějaké šmejdy za par stovek z ebaye.
obrobky co jsem dělal se mi hýbali +/-6 tisicin , takže supr. dej si na mechanice zaležet a do te doby seženeš něco co ti bude vyhovovat, neuspěchej to.. držím pěsti budu sledovat tenhle projekt.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jj serva jsou na nastaveni nesrovnatelne slozitejsi
kdyz chces kvalitni regulaci nevyhnes se tomu
to je mimo jine asi jeden z duvodu proc ty hybridni easy krokova serva nemaji uplne stejnou dynamiku jako ac serva
na kolik te vysel ten set pro jednu osu od yako? a v jakem vykonu?
yako povazuju za jednu z povedenejsich znacek krokacu nicmene je o dost drazsi nez treba leadshine kde vitezi pomer vykon/cena
to uz mozna ty AC serva co jsem daval odkaz budou i levnejsi ne?
kdyz chces kvalitni regulaci nevyhnes se tomu
to je mimo jine asi jeden z duvodu proc ty hybridni easy krokova serva nemaji uplne stejnou dynamiku jako ac serva
na kolik te vysel ten set pro jednu osu od yako? a v jakem vykonu?
yako povazuju za jednu z povedenejsich znacek krokacu nicmene je o dost drazsi nez treba leadshine kde vitezi pomer vykon/cena
to uz mozna ty AC serva co jsem daval odkaz budou i levnejsi ne?