Cincinnati ARROW 500
Dlhší čas som sa nedostal ku frézke, ale podarilo sa mi naladiť meniče (za pomoci servisu TG).
Teraz mám zrýchlenia
X 1200
Y 1200
Z 4000
maximálne rýchlosti ostali rovnaké 18m/min.
Počet krokov na otáčku je 15000.
podstatne sa zlepšila regulácia, tj možem pomocou kolečka posúvať mašinu po 0,01mm, čo je super pri nastavovaní. Možno aj po 0,001, ale nemám také hodinky, aby som to overil.
Z osí X a Y viac nedostanem bez brzdných odporov, predsa len stôl má pár 100kg bez zveráku a obrobku.
Zhoršila sa hlučnosť stroja!!! regulátory nastavené na maximum ich možností doslova každý krok skočia. Guličkové skrutky, ktoré už dávno nadsluhujú mi to dávajú svojim krikom jasne najavo. Ak sa mi to nepodarí nejako skorigovať, tak budem uvažovať o zmene ovládacej karty, napr. +-10V a enkodéry.
Kúpil som dotykový monitor, aby som odstránil myš, teraz sa ho snažím oživiť.
Najbližšie ešte potrebujem doriešiť dávnejšie spomínaný enkodér vretena.
Maximálne otáčky vretena mám 8000/min.
hriadeľ z motoru vretena na pripojenie enkodéru je 18mm, vrúbkovaná, predtým tam bola vrtuľa chladenia motoru. Motor má teraz nútené chladenie ext. ventilátorom.
Na enkodéri je oska 6mm. spojku musím vyrobiť, napadla ma najjednoduchšia varianta s gumenou hadičkou.
mám palivovú DN6, tá na oske 6mm drží bez istenia
na protikus by som mohol spraviť náboj s otvorom pre hadičku a túto tam nalisovať a nejako poistiť.
Tým by som preniesol polohu bez nutnosti nejakých spôn, ktoré by mohli spôsobovať vibrácie na enkodéri.
Ako mám zavesiť enkodér, aby som jeho hriadeľku zbytočne nenamáhal?
Videl som 3 pružné planžety. Bude to ok?
Alebo má niekto lepší nápad?
Teraz mám zrýchlenia
X 1200
Y 1200
Z 4000
maximálne rýchlosti ostali rovnaké 18m/min.
Počet krokov na otáčku je 15000.
podstatne sa zlepšila regulácia, tj možem pomocou kolečka posúvať mašinu po 0,01mm, čo je super pri nastavovaní. Možno aj po 0,001, ale nemám také hodinky, aby som to overil.
Z osí X a Y viac nedostanem bez brzdných odporov, predsa len stôl má pár 100kg bez zveráku a obrobku.
Zhoršila sa hlučnosť stroja!!! regulátory nastavené na maximum ich možností doslova každý krok skočia. Guličkové skrutky, ktoré už dávno nadsluhujú mi to dávajú svojim krikom jasne najavo. Ak sa mi to nepodarí nejako skorigovať, tak budem uvažovať o zmene ovládacej karty, napr. +-10V a enkodéry.
Kúpil som dotykový monitor, aby som odstránil myš, teraz sa ho snažím oživiť.
Najbližšie ešte potrebujem doriešiť dávnejšie spomínaný enkodér vretena.
Maximálne otáčky vretena mám 8000/min.
hriadeľ z motoru vretena na pripojenie enkodéru je 18mm, vrúbkovaná, predtým tam bola vrtuľa chladenia motoru. Motor má teraz nútené chladenie ext. ventilátorom.
Na enkodéri je oska 6mm. spojku musím vyrobiť, napadla ma najjednoduchšia varianta s gumenou hadičkou.
mám palivovú DN6, tá na oske 6mm drží bez istenia
na protikus by som mohol spraviť náboj s otvorom pre hadičku a túto tam nalisovať a nejako poistiť.
Tým by som preniesol polohu bez nutnosti nejakých spôn, ktoré by mohli spôsobovať vibrácie na enkodéri.
Ako mám zavesiť enkodér, aby som jeho hriadeľku zbytočne nenamáhal?
Videl som 3 pružné planžety. Bude to ok?
Alebo má niekto lepší nápad?
ty planžetkový spojky se na enkodéry používaly v tom problém nebude.. a nebo jakákoliv jiná dnes sehnatelná modernější spojka
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tu hadici bych si odpustil a udelal to nejak strojarsky
Cncshop ma hridelove spojky jen je treba je spravne prevrtat nebyvaji souose
Planzety na chyceni encoderu jsou ok
Cncshop ma hridelove spojky jen je treba je spravne prevrtat nebyvaji souose
Planzety na chyceni encoderu jsou ok
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nejak preredukuj treba vlozkou na z 6 na 18
Pak budes mit spojku 18 na 18
Lepsi vsak 6 na 6 kvuli tomu ze jsou spojky jemnejsi
Tohle se da zimprovizovat i na miste
Resil jsem to uz dvakrat
Pak budes mit spojku 18 na 18
Lepsi vsak 6 na 6 kvuli tomu ze jsou spojky jemnejsi
Tohle se da zimprovizovat i na miste
Resil jsem to uz dvakrat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Moc pěkná mašina.
Líbí se mi, že to děláš poctivě od píky.
Našel jsem stejnou na prodej zde
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 173939862/" onclick="window.open(this.href);return false;
6000 EU není tak zlý
Stroj vypadá, že je v lepším stavu než byl ten Tvůj.
Ať se Ti daří.
T.
Líbí se mi, že to děláš poctivě od píky.
Našel jsem stejnou na prodej zde
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und ... 173939862/" onclick="window.open(this.href);return false;
6000 EU není tak zlý
Stroj vypadá, že je v lepším stavu než byl ten Tvůj.
Ať se Ti daří.
T.