HP Elitebook 8540w

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
martasg1
Sponzor fora

11. 8. 2016, 9:52

pitíčko píše:Tahle diskuse o ušetřeném pětikilu bude za chvilku na vydání docela napínavé knihy. :lol:
Jsem docela zvědav, kdo je vrah... :lol:
Hihihi :lol:

Ale zase to tlachání zvyšuje Robocopovi PAGE RANK :idea:
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
Thomeeque

11. 8. 2016, 10:08

martasg1 píše:A displej? Co je lepší? 6 let vysvícený displej v HD nebo nový klasický? Myslíš že poznáš HD na 15,6 palcích???
Samozřejmě, že poznáš. Jestli teda na notebook nemáš ve zvyku koukat z metru. A i na 6 let starej IPS panel se bude koukat mnohem líp než na novej TN. O zbytku toho, cos napsal, platí zhruba to samý.. Dokud jsi mluvil o opotřebovanosti a dalších rizicích, spojených se stářím, dávalo to celkem smysl, todle už ne.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Kratus

11. 8. 2016, 11:27

Thomeeque píše:
martasg1 píše:A displej? Co je lepší? 6 let vysvícený displej v HD nebo nový klasický? Myslíš že poznáš HD na 15,6 palcích???
Samozřejmě, že poznáš. Jestli teda na notebook nemáš ve zvyku koukat z metru. A i na 6 let starej IPS panel se bude koukat mnohem líp než na novej TN. O zbytku toho, cos napsal, platí zhruba to samý.. Dokud jsi mluvil o opotřebovanosti a dalších rizicích, spojených se stářím, dávalo to celkem smysl, todle už ne.
Přesně tak. Já mám 1366*768 a ve výkresech se mi právě kvůli nízkému rozlišení špatně zobrazují tloušťky čar. Pokud mám výkres na A2 a chci ho oddálit třeba jen o 10%, čáry mi změní tloušťku. 1366*768 TN je opravdu za trest.
martasg1
Sponzor fora

11. 8. 2016, 11:55

Kratus píše:
Thomeeque píše:
Přesně tak. Já mám 1366*768 a ve výkresech se mi právě kvůli nízkému rozlišení špatně zobrazují tloušťky čar. Pokud mám výkres na A2 a chci ho oddálit třeba jen o 10%, čáry mi změní tloušťku. 1366*768 TN je opravdu za trest.
S displejem to záleží na konkrétní potřebě, a každý má také jiný vkus a jiné oko :lol: mě osobně vadí u starších monitorů, když obrazovka nezobrazuje barvy na celé ploše stejně právě díky vysvícení (opotřebení). Rozlišení na takto malých plochách není konkrétně pro mne tolik důležité. Je to otázka vkusu.

Co se týká zbylých komponent nemohu s vámi kolegové diskutující souhlasit :) v roce 2010 byla technologie 45nm - dnes je technologie 28nm a méně. Trochu přemejšlejte a dojde vám to. Nikde není rychlejší pokrok než v technologiích IT. Jeden rok je dnes jako století v minulém tisíciletí...
Tímto v této diskuzi končím s přením se :) nebudu zacházet do odborností, pokud máte někdo zájem vysvětlit konkrétní pokrok během posledních šesti let v technologiích výroby čipsetů, procesorů, GPU a paměťových čipů, sběrnic apod. poskytnu vám klidně soukromé školení.
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“