Osa Z nedrží hloubku
Já to pochopil tak že mu to padalo dolů a po přehození dir a kabelu to padá nahoru tedy to přidává.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
To mě taky napadlo ale mám pocit, že psal že bez zaplého vřetene mu to jezdí normálně.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
IQ156
-
V machu nastavení Motor Tuning mam hodnoty Step,Dir Pulse na 1 - 1
-
Nejspíš budete kroutit hlavou ale mám driver Modrou desku H5 Controler. Ta má oddělení už v sobě.
- Přílohy
-
- H5controller01.jpg (20.14 KiB) Zobrazeno 5266 x
tohle mi kdysi, když jsem používal mach dělalo taky, tak jsem zkusil emc a problém solved, je to blby, ale s tím nic nenadelame, zkusil bych to testnout klidně z live, tím se alespoň vyloučí hw problem
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Pozor aby tě za tohle neodsoudil nějaký zarytý zastánce Machufilla píše:tohle mi kdysi, když jsem používal mach dělalo taky, tak jsem zkusil emc a problém solved, je to blby, ale s tím nic nenadelame, zkusil bych to testnout klidně z live, tím se alespoň vyloučí hw problem

-
Nedaří se zjistit příčínu. Zkoušel jsem upravovat délku pulzů. signály Step a Dir
LowActive jsem zapnul i vypnul, nenašel jsem změnu na co to má vliv. Prohozením drátů na KM a obrácení směru je marné. Osa Z neustále klesá, a čím je obráběný relief složitější a aktivita Zka vetší, tím je pokles rychlejší. Nekdy až o 0.2mm dolu na jednom přejezdu z prava do leva. Jako kdyby se hodnota zaokrouhlovala.
LowActive jsem zapnul i vypnul, nenašel jsem změnu na co to má vliv. Prohozením drátů na KM a obrácení směru je marné. Osa Z neustále klesá, a čím je obráběný relief složitější a aktivita Zka vetší, tím je pokles rychlejší. Nekdy až o 0.2mm dolu na jednom přejezdu z prava do leva. Jako kdyby se hodnota zaokrouhlovala.
-
Mex píše:Předtím jsi psal, že po přehození směru fází na motoru a zapnutí inverze DIR v Machu to začalo naopak stoupat.
Tak co z toho je pravda?
A udělal sis tu značku na řemenici, spojce a hřídeli, abys poznal, kdyby se ti to protočilo?
To stoupalo jen chvilku. potom jsem preinstaloval mach a vše je tak jak před tím, protože už jsem natom udělal tolik zmen že nevím co a jak. Značku na spojce a hřídeli udělat nemohu z nedostatku prostoru. Teďka jdu předělat řemenový převod z 1:1 na 2:1 tak jsem zvědav. Ale furt mě nejde dohlavy že to zezačátku jelo normálně a najednou to začalo klesat.