Soustružnické sklíčidla
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
On je rozdíl jestli jseš v automotiv dílně cvičená opička tak že se jede na tuny , a nedej bože doklepávat něco by nikdo nezaplatil ,nebo se naštuduje prostá prospektová teorie a tam se to nepíše.Já a většina podobných firmiček se zabývá vývojem ,specialnějšíma věcma ,a mezi velký kluky kde se perou o halíř na kusu se necpem.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Stačí si ten kus, co byl na brusce upnutý v tom kličkovým sklíčidle odnést někam na talyrond (talycentu - obecně jakýkoli slušný přístroj na měření kruhovitosti a hned by bylo po naprosto zbytečných diskuzích - díra bude mít šíšu přesně podle těch tvrdých pakenfmodel píše:On je rozdíl jestli jseš v automotiv dílně cvičená opička tak že se jede na tuny , a nedej bože doklepávat něco by nikdo nezaplatil ,nebo se naštuduje prostá prospektová teorie a tam se to nepíše.Já a většina podobných firmiček se zabývá vývojem ,specialnějšíma věcma ,a mezi velký kluky kde se perou o halíř na kusu se necpem.

Takže na jedný straně tu honíte 0.02 házení v tvrdých paknách nějakým doklepáváním a pak výsledek je stejně mimoběžná brambora. Nemluvě o tom, že pokud je sklíčidlo mizerné (buď z výroby a nebo používáním), tak lze doklepat akorát házení v jedné měřící rovině - to že to šmajdá obecně (osa upnutého dílce je mimoběžná, navíc při každém upnutém průměru jiná) stejně nikdy nedoklepete - stačí si to zkusit změřit na vyrobeném dílci (ovšem ne běžným dvoubodovým subitem - tím se samozřejmě naměří akorát, že to má v jedné rovině nějakou míru - celková geometrie je pak stejně záhadou).
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To je taky pravda
Ale moznost serizeni tak i tak je zasadni
Vcera jsem resil na jednom francouzskem dlouhotoci za par mega ze vyrobce zastrelil upinaci desku osovych nastroju zhruba o 0.15mm
Nastavitelne to neni
Pak muzes pouzivat upinace sebepresnejsi stejne boudes lamat nastroje
Vyresi to prave takove reseni z kategorie kterou ty odsuzujes
A reseni kup si novej stroj kterej nebude mit vady neni resenim
Vcera jsem resil na jednom francouzskem dlouhotoci za par mega ze vyrobce zastrelil upinaci desku osovych nastroju zhruba o 0.15mm
Nastavitelne to neni
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Chceš jako naznačit že na tom originál manurhinu (co se už radší nevyrábí - viz jakrobokop píše:To je taky pravda
Nastavitelne to neni

- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Fakt nechapu kde jsi vzal tu univerzalku
Daval jsem to jako priklad a myslim ze jsem to dost jasne uvedl
Doklepaval jsem vypodlozene a ubrane drzaky osovych nastroju
Koupe nejakych supr cupr presnych mi geometrii stroje nezlepsi
To co tu predvadis fakt zavani demagogii
A tato tva reakce je prinejmensim dost trapna
Daval jsem to jako priklad a myslim ze jsem to dost jasne uvedl
Doklepaval jsem vypodlozene a ubrane drzaky osovych nastroju
Koupe nejakych supr cupr presnych mi geometrii stroje nezlepsi
To co tu predvadis fakt zavani demagogii
A tato tva reakce je prinejmensim dost trapna
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
No ono i na starý mašině se dělaj pěkný věci když se to umí .Nechal jsem si na moravě brousit na CNC brusce a výsledek je že jsem si koupil malou Decklovku a mám po dohadování ,sice to dýl trvá ale není to tisícihran,tak že stroje nejsou všechno .
No a na co jsem si vydělal to jsem si koupil .Třeba jseš podstatně lepší a jseš majitelem firmy se strojema za stovky milionů ,to se v tvým profilu nedočtu ,a nebo jseš zaměstnanec a děláš jen svou práci na cízích mašinách ,a pak to chápu ,to se to rozumuje když se to neplatí .Ale jinak v poho ,když se uživíme a nejsme na pracáku tak to asi nebude tak špatný s tou nešikovností.
No a na co jsem si vydělal to jsem si koupil .Třeba jseš podstatně lepší a jseš majitelem firmy se strojema za stovky milionů ,to se v tvým profilu nedočtu ,a nebo jseš zaměstnanec a děláš jen svou práci na cízích mašinách ,a pak to chápu ,to se to rozumuje když se to neplatí .Ale jinak v poho ,když se uživíme a nejsme na pracáku tak to asi nebude tak špatný s tou nešikovností.
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
někdy mi tyhle debaty připadají jak u blbejch na dvorku.
tema je soustružnické sklíčidla, navic levné takže co by jste chtěli, jak jste se kurňa zas dostali k bruskám?
mimochodem bisona mam taky jednoho.
skličidlo se doklepava uplně běžně, nevím co je na tom špatně. a bavíme se tady o hobby, ve fabrice si asi nebudou kupovat činské sklíčidlo..
zas nemate co na práci ? mazejte něco dělat
tema je soustružnické sklíčidla, navic levné takže co by jste chtěli, jak jste se kurňa zas dostali k bruskám?
mimochodem bisona mam taky jednoho.
skličidlo se doklepava uplně běžně, nevím co je na tom špatně. a bavíme se tady o hobby, ve fabrice si asi nebudou kupovat činské sklíčidlo..
zas nemate co na práci ? mazejte něco dělat