Pro všechny, co si myslí že pod 10 tisíc postaví CNC

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
fmodel
Kontaktovat uživatele:

23. 8. 2016, 9:08

A měl jsem pravdu :D
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Lify

24. 8. 2016, 6:32

Tak jsem se pustil do finální stavby :D už mám nařezané boční díly a zítra budu vrtat díry a pak udělám ty seřizovačky a díky tomu bude lépe seřizovat :) a pak udělám dolní díly a na ně seřizovačky a už mám dohodlé, že mi známí z klubu udělá pouzdra pro ložiska :) bohužel se mu na stroj nevejde celý stroj :D má desku na obrábění 300x200 mm :) Ale snad to půjde seřídit ne, pokud neudělám přesně díru, dle nákresu (udělám větší a podle toho se to nějak seřídí) no už vidím jak to čte někdo a jak hned mě někdo zabije že jsem nenapsal že chci ten železný stroj :/ :cry:
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
packa

24. 8. 2016, 6:35

A jak budoutyseřizovačky fungovat ? tím budeš středit vodící tyče ?
Lify

24. 8. 2016, 7:28

packa píše:A jak budoutyseřizovačky fungovat ? tím budeš středit vodící tyče ?
ano budu středit :) fotku prototypu máš na 26 stránce :)
Věčný tazatel
packa

24. 8. 2016, 7:36

to je dost příšerný, proč si prostě neuděláš na těch bočnicích větší díry a ktomu podobné destičky s přesnýma dírama pro ty tyče a ty pak přesně nesvrtáš s těma bočnicema ?
Lify

24. 8. 2016, 7:39

packa píše:to je dost příšerný, proč si prostě neuděláš na těch bočnicích větší díry a ktomu podobné destičky s přesnýma dírama pro ty tyče a ty pak přesně nesvrtáš s těma bočnicema ?
ehm :D tyče jsou 16 mm a otvor bude 20 mm a vrtáky jsou nové a přesné, ale spíš aby byly obě bočnice stejně, kvůli tomu radši centrování :)
* Nebo spíš mi to někdo tu několikrát radil :)
Naposledy upravil(a) Lify dne 24. 8. 2016, 7:40, celkem upraveno 1 x.
Věčný tazatel
RaS

24. 8. 2016, 7:40

protože takhle se mu to dřív vymele a nemusí dělat přesnou díru, ale může ji vykousat třeba kladivem.. já to nechápu, jeden mu nabízí stroj hotovej zadarmo, druhej mu nabízí výrobu aby to k něčemu vypadalo.. ale Lify jede vlastní cestu do pekel
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Lify

24. 8. 2016, 7:41

RaS píše:protože takhle se mu to dřív vymele a nemusí dělat přesnou díru, ale může ji vykousat třeba kladivem.. já to nechápu, jeden mu nabízí stroj hotovej zadarmo, druhej mu nabízí výrobu aby to k něčemu vypadalo.. ale Lify jede vlastní cestu do pekel
No radši nebudu nic psát než něco nebude hotové :)
Věčný tazatel
pavlaxy

24. 8. 2016, 7:45

Dobrá rada ...
...jako když kamarádovi zbyla na zahradě po zasypání vykopané díry zemina a chtěl to vyřešit vykopáním další díry kam zeminu nasype... :mrgreen:
nemá technologii na přesný otvor ...tedy to ustaví šroubkama a jde to...
po přesném ustavení tyč v nepřesním otvoru zaplácá eprosinem a destičky zahodí :wink:
Naposledy upravil(a) pavlaxy dne 24. 8. 2016, 7:55, celkem upraveno 1 x.
packa

24. 8. 2016, 7:52

pavlaxy píše:Dobrá rada ...
...jako když kamarádovi zbyla na zahradě po zasypání vykopané díry zemina a chtěl to vyřešit vykopáním další díry kam zeminu nasype... :mrgreen:
Ztebe taky padají slušná moudra , nezlob se na mě , ale jak to bude vypadat , a jak dlouhoto ty šrouby takhle udrží???
Jak asi moc přesný otvor do dřeva potřebuje ? vyvrtá o půl milimetru menší díru do té kostky , tu naklepne na tu tyč , vystředí jak bude potřebovat a sešroubuje sbočnicí !
navíc už vidím jak to bude štelovat , jeden šroub povolí pak se muto hne do strany a tak pořád dokola , možná by to mělo větší smysl se třemi šrouby .
Naposledy upravil(a) packa dne 24. 8. 2016, 7:53, celkem upraveno 1 x.
Lify

24. 8. 2016, 7:52

pavlaxy píše:Dobrá rada ...
technologie :) no nová vrtačka i vrtáky nové, ale přesně jako je to ve výkrese na setinu milimetru fakt nedám :) a myslím že moc lidí taky to nedá s takovou přesností
a tím vycentrováním to snad půjde :) a ještě jsem taky přemýšlel nad ložisky - tak udělám otvor aby to prošlo a půlku na celý ložisko, aby se to nikam nehnulo :)
Věčný tazatel
packa

24. 8. 2016, 7:58

jinak na dřevo a přesné díry je vhodné třeba toto : http://www.naradihornig.cz/graphite-vrt ... 48_z19723/" onclick="window.open(this.href);return false;
RaS

24. 8. 2016, 7:58

no pokud ten tvůj výtvor považuješ za vrchol přesnosti, (soudě z tvé věty "myslím že moc lidí taky to nedá s takovou přesností", tak bych radši udělal štelovací díru tak 50mm- abys měl dostatečnou rezervu na hýbání :D , ale ono nakonec krb to schroupne i tak :D jsi touhle větou urazil všechny dřevoobráběče tady :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
fullczech

24. 8. 2016, 8:11

Přeju Lifymu hodně štěstí při stavbě frézky. Byl jsem rozhodnutý v tomto vlákně už nic nenapsat, ale prostě nedá mi to... stačilo napsat děkuji nemám zájem, chci si postavit svůj stroj o tvůj odpad nemám zájem.

A ještě jednu radu do stavby přece jenom napíši, pokud máš bočnice nebo jakékoliv další 2 shodné díly a máš je nařezané "přesně", tak je stahni k sobě a vrtej zároven. Ale to předpokládám, že asi děláš, ne?
Lify

24. 8. 2016, 8:30

fullczech píše:Přeju Lifymu hodně štěstí při stavbě frézky. Byl jsem rozhodnutý v tomto vlákně už nic nenapsat, ale prostě nedá mi to... stačilo napsat děkuji nemám zájem, chci si postavit svůj stroj o tvůj odpad nemám zájem.

A ještě jednu radu do stavby přece jenom napíši, pokud máš bočnice nebo jakékoliv další 2 shodné díly a máš je nařezané "přesně", tak je stahni k sobě a vrtej zároven. Ale to předpokládám, že asi děláš, ne?
ano svrtám najedou :) a tímto se omlouvám :/
Věčný tazatel
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“