Pro všechny, co si myslí že pod 10 tisíc postaví CNC
A měl jsem pravdu 

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak jsem se pustil do finální stavby
už mám nařezané boční díly a zítra budu vrtat díry a pak udělám ty seřizovačky a díky tomu bude lépe seřizovat
a pak udělám dolní díly a na ně seřizovačky a už mám dohodlé, že mi známí z klubu udělá pouzdra pro ložiska
bohužel se mu na stroj nevejde celý stroj
má desku na obrábění 300x200 mm
Ale snad to půjde seřídit ne, pokud neudělám přesně díru, dle nákresu (udělám větší a podle toho se to nějak seřídí) no už vidím jak to čte někdo a jak hned mě někdo zabije že jsem nenapsal že chci ten železný stroj :/ 

Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Věčný tazatel
ehmpacka píše:to je dost příšerný, proč si prostě neuděláš na těch bočnicích větší díry a ktomu podobné destičky s přesnýma dírama pro ty tyče a ty pak přesně nesvrtáš s těma bočnicema ?

* Nebo spíš mi to někdo tu několikrát radil

Naposledy upravil(a) Lify dne 24. 8. 2016, 7:40, celkem upraveno 1 x.
Věčný tazatel
Věčný tazatel
protože takhle se mu to dřív vymele a nemusí dělat přesnou díru, ale může ji vykousat třeba kladivem.. já to nechápu, jeden mu nabízí stroj hotovej zadarmo, druhej mu nabízí výrobu aby to k něčemu vypadalo.. ale Lify jede vlastní cestu do pekel
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
No radši nebudu nic psát než něco nebude hotovéRaS píše:protože takhle se mu to dřív vymele a nemusí dělat přesnou díru, ale může ji vykousat třeba kladivem.. já to nechápu, jeden mu nabízí stroj hotovej zadarmo, druhej mu nabízí výrobu aby to k něčemu vypadalo.. ale Lify jede vlastní cestu do pekel

Věčný tazatel
Věčný tazatel
Dobrá rada ...
...jako když kamarádovi zbyla na zahradě po zasypání vykopané díry zemina a chtěl to vyřešit vykopáním další díry kam zeminu nasype...
nemá technologii na přesný otvor ...tedy to ustaví šroubkama a jde to...
po přesném ustavení tyč v nepřesním otvoru zaplácá eprosinem a destičky zahodí
...jako když kamarádovi zbyla na zahradě po zasypání vykopané díry zemina a chtěl to vyřešit vykopáním další díry kam zeminu nasype...

po přesném ustavení tyč v nepřesním otvoru zaplácá eprosinem a destičky zahodí

Naposledy upravil(a) pavlaxy dne 24. 8. 2016, 7:55, celkem upraveno 1 x.
Ztebe taky padají slušná moudra , nezlob se na mě , ale jak to bude vypadat , a jak dlouhoto ty šrouby takhle udrží???pavlaxy píše:Dobrá rada ...
...jako když kamarádovi zbyla na zahradě po zasypání vykopané díry zemina a chtěl to vyřešit vykopáním další díry kam zeminu nasype...![]()
Jak asi moc přesný otvor do dřeva potřebuje ? vyvrtá o půl milimetru menší díru do té kostky , tu naklepne na tu tyč , vystředí jak bude potřebovat a sešroubuje sbočnicí !
navíc už vidím jak to bude štelovat , jeden šroub povolí pak se muto hne do strany a tak pořád dokola , možná by to mělo větší smysl se třemi šrouby .
Naposledy upravil(a) packa dne 24. 8. 2016, 7:53, celkem upraveno 1 x.
technologiepavlaxy píše:Dobrá rada ...
...jako když kamarádovi zbyla na zahradě po zasypání vykopané díry zemina a chtěl to vyřešit vykopáním další díry kam zeminu nasype...![]()

a tím vycentrováním to snad půjde

Věčný tazatel
Věčný tazatel
jinak na dřevo a přesné díry je vhodné třeba toto : http://www.naradihornig.cz/graphite-vrt ... 48_z19723/" onclick="window.open(this.href);return false;
no pokud ten tvůj výtvor považuješ za vrchol přesnosti, (soudě z tvé věty "myslím že moc lidí taky to nedá s takovou přesností", tak bych radši udělal štelovací díru tak 50mm- abys měl dostatečnou rezervu na hýbání
, ale ono nakonec krb to schroupne i tak
jsi touhle větou urazil všechny dřevoobráběče tady 

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
Přeju Lifymu hodně štěstí při stavbě frézky. Byl jsem rozhodnutý v tomto vlákně už nic nenapsat, ale prostě nedá mi to... stačilo napsat děkuji nemám zájem, chci si postavit svůj stroj o tvůj odpad nemám zájem.
A ještě jednu radu do stavby přece jenom napíši, pokud máš bočnice nebo jakékoliv další 2 shodné díly a máš je nařezané "přesně", tak je stahni k sobě a vrtej zároven. Ale to předpokládám, že asi děláš, ne?
A ještě jednu radu do stavby přece jenom napíši, pokud máš bočnice nebo jakékoliv další 2 shodné díly a máš je nařezané "přesně", tak je stahni k sobě a vrtej zároven. Ale to předpokládám, že asi děláš, ne?
ano svrtám najedoufullczech píše:Přeju Lifymu hodně štěstí při stavbě frézky. Byl jsem rozhodnutý v tomto vlákně už nic nenapsat, ale prostě nedá mi to... stačilo napsat děkuji nemám zájem, chci si postavit svůj stroj o tvůj odpad nemám zájem.

Věčný tazatel
Věčný tazatel