Nepovažuji, ale radši bych asi jak jste mi radili aby to šlo když tak seštelovat, přesnost - doufám že jsem tím nikoho neurazilRaS píše:no pokud ten tvůj výtvor považuješ za vrchol přesnosti, (soudě z tvé věty "myslím že moc lidí taky to nedá s takovou přesností", tak bych radši udělal štelovací díru tak 50mm- abys měl dostatečnou rezervu na hýbání, ale ono nakonec krb to schroupne i tak
jsi touhle větou urazil všechny dřevoobráběče tady
Pro všechny, co si myslí že pod 10 tisíc postaví CNC
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Věčný tazatel
ty vole proč se na duhle pič...nu nevysereš, vživotě to tím nemůžeš dohonit , navíc by tomělo stačit na třech místech a alespoň jednu díru pro tyčudělat napevno , navíc jak dlouho to bude držet tytyče přesně ? ty závity se ti vykllepou. komu není rady .
že já vůl se ještě snažím.
že já vůl se ještě snažím.
https://www.youtube.com/watch?v=XDJEPjvbbs4" onclick="window.open(this.href);return false;
-
hobbyrobot
- Kontaktovat uživatele:
Budiž ti chvála, že ses už konečně pustil do práce, jen doufejme, že to neskončí jako ty předchozí dva pokusy. Ale držím ti palce!Lify píše:No když už je pila tak to jdeted čekám až se známí vrátí z Ruska
a pak mi vyrobí pouzdra pro ložiska a pak se to bude centrovat
Mezitím udělám ty "centrovačky"
Ale proč místo těch pracně vyráběných centrovačů nepoužiješ standardně vyráběné a prodávané konzoly, které jsou na upevnění tyčí přímo určené? Ty konzoly mají volnější díry pro šrouby, takže po mírném utažení můžeš tyče jemným poklepem dostavit do správné polohy, pak s citem dotáhnout a ty konzoly v definitivní poloze přilepit epoxidem k překližkové konstrukci. Případně můžeš zbytkem epoxidu vylít ty volné díry okolo tyčí a budeš to mít ustavené jednou provždy.
A pouzdra pro ložiska můžeš koupit taky hotová a ustavit a zajistit je podobně, jako ty konzoly.
jrt
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
hobbyrobot.cz, jederobot.cz
robodoupe.cz, forum.robodoupe.cz
Tak jsem to sestavil a drží to
jenom sice lepidlo, ale až to vyzkouším tak dám vruty
a ještě jsem zkoušel seřízení - jde to, ale moc to nedrží :/ a ted projíždím internet low cost řešení a našel toto - to by šlo ne ? zkusím vyrobit
a kdyžtak bych koupil ty z cncinshopu 
Šikovnej nerozhodnej trpaslík
Věčný tazatel
Věčný tazatel
Bude to chtít hodně kvalitního lepidla, nějaký epoxid s plničem.
Veškeré takové štelování funkční je, mám ověřeno - sice to dá zabrat, ale seřídit se to vedení dá krásně (pozor musí sedět i X, Y, Z vůči sobě)
Ovšem jak tu již padlo, nemá to dlouhého trvání a tuhost je velice mizerná. Tyč sevřená v pár bodech je mimo reálné použití.
Klidně to tak udělej, celou konstrukci sešteluj (bez motorů) a až bude co nejpřesnější, tak veškeré uložení vedení zalít s celým uložením.
Postup to není špatný, v domácích podmínkách taky nemám možnost udělat pomocí ruční vrtačky dvě díry stejně, ale takto se k výsledku pracně doberu.
PS: Seřizování je fakt pakárna
Veškeré takové štelování funkční je, mám ověřeno - sice to dá zabrat, ale seřídit se to vedení dá krásně (pozor musí sedět i X, Y, Z vůči sobě)
Ovšem jak tu již padlo, nemá to dlouhého trvání a tuhost je velice mizerná. Tyč sevřená v pár bodech je mimo reálné použití.
Klidně to tak udělej, celou konstrukci sešteluj (bez motorů) a až bude co nejpřesnější, tak veškeré uložení vedení zalít s celým uložením.
Postup to není špatný, v domácích podmínkách taky nemám možnost udělat pomocí ruční vrtačky dvě díry stejně, ale takto se k výsledku pracně doberu.
PS: Seřizování je fakt pakárna
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.