Držák Vřetene
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
a kdo ho ma teda většího? v te záplavě balastu to nějak nejde poznat, krom toho, za se už par dni bavite o hovne
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Že by ten kdo ten držák bude mít z smysluplnýho materiálu (litiny), s smysluplnýma kótama (průměr tý díry a tolerance roztečí těch závitů) a obvyklým polohováním na pero nebo na svrtaný kolíky?filla píše:a kdo ho ma teda většího? v te záplavě balastu to nějak nejde poznat, krom toho, za se už par dni bavite o hovne

Bavím se jak se tu řeší ptákovina (Josef má pravdu) honíte setiny tolerance na rozteči závitů a napadlo už někoho přeměřit šroub, kterej do toho butete šroubovat? Mně jen tak pro srandu ano .... krabice imbusů M6 od běžnýho dodavatele strojařských normálií a ejhle .... M6 šroub má téměř vždy (z toho co mi tu na stole leží) průměr 5,75mm. Tak na co pak honit +/- pět stovek když samotný šrouby jsou o desetiny menší a díky tomu budou v závitu trochu plavat.
Osobně nemám problém tyhle tolerance (+/-0,05) na svý mašině udržet, ale bohužel neumím to ve zde očekávané cenové relaci. Takže hodně zdaru výrobci a pro zadavatele .... hoň setiny v otvorech pro ložiska, v uložení vedení atd, ale proboha tohle je držák a bude se to v daný koncepci "kroutit" ..... pokud to chceš přesný tak vezmi kostku a udělej to z jednoho kusu, tyhle "light" šroubovanice jsou vždycky na pí....

Osobně nemám problém tyhle tolerance (+/-0,05) na svý mašině udržet, ale bohužel neumím to ve zde očekávané cenové relaci. Takže hodně zdaru výrobci a pro zadavatele .... hoň setiny v otvorech pro ložiska, v uložení vedení atd, ale proboha tohle je držák a bude se to v daný koncepci "kroutit" ..... pokud to chceš přesný tak vezmi kostku a udělej to z jednoho kusu, tyhle "light" šroubovanice jsou vždycky na pí....

-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně ten výkres úplně chápu a neměl bych s ním problém - tolerance polohy těch děr přeloženo do lidštiny prostě znamená "vrtat na cnc mašině a ne na stolní vrtačce podle čar nakreslených tupou tužkou podle školního pravítka". Bohužel z kapacitních důvodů nemůžu nabídnout, že bych to vyrobil.
Aleš Procháska
Teď jsi to pohnojil ,už nebude o čem psát další čtyři stránkyprochaska píše:přeloženo do lidštiny prostě znamená "vrtat na cnc mašině a ne na stolní vrtačce podle čar nakreslených tupou tužkou podle školního pravítka".

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak jsme si nakonec včera domluvily že to budu dělat já a v rozumných tolerancích.
No a když zadavatel poptával materiál (on sám jinde) tak ten u koho poptával materiál se nabídl to rovnou vyrobit i když za vyšší cenu a zadavatel to vzal.
Takže mi včera večer poděkoval za nabídku a že je již zadáno.
Možná je někdy lepší postupovat na přímo a poptávat materiál a říct co z toho chci vyrobit. A ejhle řešení je na světě.
Pro zadavatele poučení a možná do budoucna rychlejší cesta.
Nevím kdo je nakonec výrobce, ale určitě se to dozvíme a pak i reference z výrobku.
Osobně jsem si oddychl že nejsem oním výrobcem
i když jsem se do toho na začátku namočil,
protože zdejší medializace je už tak velká že bych nerad dostal špatou referenci kdybych náhodou nebyl ve stovkách požadované přesnosti
No a když zadavatel poptával materiál (on sám jinde) tak ten u koho poptával materiál se nabídl to rovnou vyrobit i když za vyšší cenu a zadavatel to vzal.
Takže mi včera večer poděkoval za nabídku a že je již zadáno.
Možná je někdy lepší postupovat na přímo a poptávat materiál a říct co z toho chci vyrobit. A ejhle řešení je na světě.
Pro zadavatele poučení a možná do budoucna rychlejší cesta.
Nevím kdo je nakonec výrobce, ale určitě se to dozvíme a pak i reference z výrobku.
Osobně jsem si oddychl že nejsem oním výrobcem

protože zdejší medializace je už tak velká že bych nerad dostal špatou referenci kdybych náhodou nebyl ve stovkách požadované přesnosti

Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
Neboj se o prostor pro diskuzi jste nepřišli...fmodel píše:Teď jsi to pohnojil ,už nebude o čem psát další čtyři stránky

Sleduj během odpoledne přibude polemika v této rubrice

Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
Ufff. Konečně další člověk, co chápe význam toho, když "elektrikář" načmárá do výkresu nějaký "nadstandardní" toleranceprochaska píše:Já osobně ten výkres úplně chápu a neměl bych s ním problém - tolerance polohy těch děr přeloženo do lidštiny prostě znamená "vrtat na cnc mašině a ne na stolní vrtačce podle čar nakreslených tupou tužkou podle školního pravítka". Bohužel z kapacitních důvodů nemůžu nabídnout, že bych to vyrobil.

Přesně tohle ty tolerance znamenají

Opravdu nic jiného za tím neníprochaska píše:"vrtat na cnc mašině a ne na stolní vrtačce podle čar nakreslených tupou tužkou podle školního pravítka".

"Nový" výrobce si z dobrých důvodů přál zůstat v anonymitě.
(ještě by ho někteří podřízli, že umí za levno vyrobit v super kvalitě a kazí jim tak možnost se napakovat na nezkušeném hobíkovi který cenu sám nedokáže odhadnout

Každopádně děkuji všem zůčastněným za plodnou diskuzi - ani jsem takový "zájem" nečekal

Máme tady krtka jdem ho zaříznout!CZ_Pascal píše: "Nový" výrobce si z dobrých důvodů přál zůstat v anonymitě.
(ještě by ho někteří podřízli, že umí za levno vyrobit v super kvalitě a kazí jim tak možnost se napakovat na nezkušeném hobíkovi který cenu sám nedokáže odhadnout)

Víš asi je to trochu jinak, když mi zákazník nadělá ve výkresu nesmyslný tolerance tak se ptám chcete to s těmahle tolerancema za 50 litrů nebo to stači na těch pěti důležitejch místech, a zbytek co mašina dá třeba za 10litrů

http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
ono když jasně napíše, že je třeba psychiatr a nerozumí strojařině, ale celkem jasně napíše k čemu to je, tak mu to rozumnej člověk vyrobí a nehledá v tom vědu.. když to pak ten psychiatr sešroubuje a pujde mu to složit a bude to plnit fukci, tak v tom nikdy žádné setiny ani třeba desetiny hledat nebude...ono při dnešní kvalitě konstruktérů a dodávané dokumentaci by byla polovina dílů nevyrobitelná a nebo neskutečně drahá, já třeba po dohodě se zadavatelem měním každej druhej výkres
naprostá většina nerespektuje rozumné rádiusy rohů, nakreslej ti díl kde je dutina vysoká 30mm s rádiusem R1, když jim tam mrsknu R4 tak to ani nepoznaj a vyjde to na desetinu atd..vše je o dohodě a o nějakém nadhledu k čemu to má být...

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU