Kolečko
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
http://www.ebay.com/itm/MACH3-USB-CNC-E ... 3ccd42ee46" onclick="window.open(this.href);return false;
to jsou vyhozeny peníze, tento je mnohem lepší http://www.ebay.com/itm/HB04-LCD-Screen ... SwtnpXoESG" onclick="window.open(this.href);return false;
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
http://www.cdxhctech.com/html/edownloads/" onclick="window.open(this.href);return false;melirx píše:Takový mám,ale vůbec neví,jak ho dát do provozu,cinan neposlal k tomu žádný program
Oboji dvojí jsou vyhozený peníze... měl jsem to k Mach3 a bylo to k ničemu. Rychlejší bylo najet na obrobek klávesama (šipkama).
Problém těhle čínskejch sraček je že krokují i když člověk točí JOG rychleji. Další věcí je nepraktické JOG kolečko (kvalitní JOG kolečko stojí samotné 5 tis. Kč tak se není čemu divit).
A myslím že tam byly i jiné problémy, ale už si přesně nepamatuji co, ale za to si pamatuji že jsem to honem rychle vrátil
Problém těhle čínskejch sraček je že krokují i když člověk točí JOG rychleji. Další věcí je nepraktické JOG kolečko (kvalitní JOG kolečko stojí samotné 5 tis. Kč tak se není čemu divit).
A myslím že tam byly i jiné problémy, ale už si přesně nepamatuji co, ale za to si pamatuji že jsem to honem rychle vrátil
CNC obrábění 
na hovno je Mach, potažmo řízení pod Windows, na linuxcnc je velmi dobře odladěný driver včetně konfigurace, o které si můžeš pod Machem jen zdát, tvou popisované problémy nemám, od doby co mám tento ovladač, tak se na monitor podívam jen pro načtení programumartasg1 píše:Oboji dvojí jsou vyhozený peníze... měl jsem to k Mach3 a bylo to k ničemu. Rychlejší bylo najet na obrobek klávesama (šipkama).
Ano máš pravdu - chování v Linuxu nemohu posoudit - ten jsem nezkoušel.filla píše:na hovno je Mach, potažmo řízení pod Windows, na linuxcnc je velmi dobře odladěný driver včetně konfigurace, o které si můžeš pod Machem jen zdát, tvou popisované problémy nemám, od doby co mám tento ovladač, tak se na monitor podívam jen pro načtení programumartasg1 píše:Oboji dvojí jsou vyhozený peníze... měl jsem to k Mach3 a bylo to k ničemu. Rychlejší bylo najet na obrobek klávesama (šipkama).
CNC obrábění 
Ušetříš mi prosím trochu času stručným popisem jak to přesně funguje - co všechno to tedy umí reálně zobrazit na display ?filla píše:na hovno je Mach, potažmo řízení pod Windows, na linuxcnc je velmi dobře odladěný driver včetně konfigurace, o které si můžeš pod Machem jen zdát, tvou popisované problémy nemám, od doby co mám tento ovladač, tak se na monitor podívam jen pro načtení programumartasg1 píše:Oboji dvojí jsou vyhozený peníze... měl jsem to k Mach3 a bylo to k ničemu. Rychlejší bylo najet na obrobek klávesama (šipkama).
(vyměňuje si s tím LinuxCNC opravdu pozice jednotlivých os pro zobrazení na display ?)
Dík moc.
myslím, ze to k sobě nemáme tak daleko, dámě rec, podivas se, vyzkouší s, uvidisCZ_Pascal píše:Ušetříš mi prosím trochu času stručným popisem jak to přesně funguje - co všechno to tedy umí reálně zobrazit na display ?filla píše:na hovno je Mach, potažmo řízení pod Windows, na linuxcnc je velmi dobře odladěný driver včetně konfigurace, o které si můžeš pod Machem jen zdát, tvou popisované problémy nemám, od doby co mám tento ovladač, tak se na monitor podívam jen pro načtení programumartasg1 píše:Oboji dvojí jsou vyhozený peníze... měl jsem to k Mach3 a bylo to k ničemu. Rychlejší bylo najet na obrobek klávesama (šipkama).
(vyměňuje si s tím LinuxCNC opravdu pozice jednotlivých os pro zobrazení na display ?)
Dík moc.
Tak jsem to stáhl,nakopiroval podle readme,ale když dám usb do počítače a zapnu kolečko,tak to jen svítí a vsufe ukazuje nulu i když s tím tocim. Asi někde dělám něco špatněfilla píše:http://www.cdxhctech.com/html/edownloads/" onclick="window.open(this.href);return false;melirx píše:Takový mám,ale vůbec neví,jak ho dát do provozu,cinan neposlal k tomu žádný program