Kotuciky na fortunu

r4cv

19. 9. 2016, 7:46

Ešte som nevidel brúsny kotúč s otvorom v tolerancii H7. Ale možno existujú.
david.1

20. 9. 2016, 11:54

majo.0007 píše:No rozoslal som niečo podobné, ako nalepiť to na vložky, ale bojím sa že mi to odletí, predsa je tám pár tisíc otáčok a viem čo to dokáže spraviť za bordel...
Skôr sa mi páči myšlienka do pána Tumlíka na rezanie už použitých kotúčou, vodným lúčom.
Nechávam si u nás pravidelne páliť platne, a není to drahé.
Len neviem ako by dopadla presnosť tej diery na H7 :( oni majú tolerancie +- 0,2mm

Však je to normalizovaný diel museli čosi také priamo vyrábať?
A to upínanie neviem prečo je také dlhé ...
Tumlík má jako vždycky dobré nápady (má u mně další malý bezvýznamný plus),pro mně to může být východisko,normálně řežou slinutou dlažbu,což by mohlo být podobný tomu brusivu..Taky se zeptám svých dvorních wasserstrahlerů.. Ale na ty kotoučky? přesnost bych moc neřešil,orovnáš to. Horší to bude s dírou,běžně jim to podřezává..A nedej Bůh,když budeš chtít díru osazenou,jako se používá třeba na broušení slepých/osazených děr..
Ten epoxid je blbost.Když se to pořádně roztočí(což ty do díry musí,jinak nebrousí a sypou se) tak to nevydrží..Zkoušel jsem to.Stakoničtí radili zvláštní lepidlo,zatím jsem to nezkoušel.Ad udělat držák-pokud je tím myšleno jako celou tu výměnnou část,tak přeju mnoho úspěchů.. U velkého průměru možná,malý a dlouhý neuděláš..
testone
Sponzor fora

20. 9. 2016, 3:10

david.1 píše: Ten epoxid je blbost.Když se to pořádně roztočí(což ty do díry musí,jinak nebrousí a sypou se) tak to nevydrží..Zkoušel jsem to.Stakoničtí radili zvláštní lepidlo,zatím jsem to nezkoušel.Ad udělat držák-pokud je tím myšleno jako celou tu výměnnou část,tak přeju mnoho úspěchů.. U velkého průměru možná,malý a dlouhý neuděláš..
A proč bych neudělal?
Oni to vyrábí nějací polobozi na neznámé technologii?
ten držák přece není nic jiného než kus kulatiny s Morse kuželem, jedním závitem a dvěma ploškami
brusku nakulato přece máš, když do ní potřebuješ trn a soustruh snad taky, když máš brusku :D
...
použit tuším Lepox Rapid nebo něco takového, nikdy mi to neulítlo....
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
milan584

20. 9. 2016, 3:35

majo.0007 píše:No ja by som potreboval valceky z dierou o10mm a dlzka tak 38mm.
Na obrazku pripajam rozmery hriadele.
Vyznacene rozmery valceka su zelenou farbou.

IMG_20160918_191647_1CS.jpg
V první řadě je ten trn nějaký hrubě divný - protože vždy bývalo zvykem aby závit byl cca stejně velký jako průměr pro tělísko - tzn. pokud je průměr pro tělísko 10 (mj. ta tolerance - 0.05 :shock: je taky naprosto jasný signál), tak by závit měl být M10x1, s přívřením všech očí minimálně M8x1. Závit by měl být samozřejmě broušený na brusce na závity, to samé ten závit do vřetene.
Pokud je na výkrese délka toho průměru 10 pro kotouč 38, tak je to taky na první pohled podezřelé, protože nejdelší (největší) běžný tělíska s desítkou dírou, co se kdy v Benátkách dělaly, byly 32x32 - 563-191 a spol.
Ty tělíska jdou normálně koupit, (stále jsou v běžným sortimentu) takže mi fakt hlava nebere, proč se je pokoušet vyrábět :shock: :mrgreen: "doma".
david.1

25. 9. 2016, 9:16

testone píše:
david.1 píše: Ten epoxid je blbost.Když se to pořádně roztočí(což ty do díry musí,jinak nebrousí a sypou se) tak to nevydrží..Zkoušel jsem to.Stakoničtí radili zvláštní lepidlo,zatím jsem to nezkoušel.Ad udělat držák-pokud je tím myšleno jako celou tu výměnnou část,tak přeju mnoho úspěchů.. U velkého průměru možná,malý a dlouhý neuděláš..
A proč bych neudělal?
Oni to vyrábí nějací polobozi na neznámé technologii?
ten držák přece není nic jiného než kus kulatiny s Morse kuželem, jedním závitem a dvěma ploškami
brusku nakulato přece máš, když do ní potřebuješ trn a soustruh snad taky, když máš brusku :D
...
použit tuším Lepox Rapid nebo něco takového, nikdy mi to neulítlo....
Budo předpokládet.že jsi šikovnější a líp vybavený. Já prostě trn na brusku neudělal,nakonec jsem to vzdal a koupil za krvavej peníz orig.Za a) nedokážu obrousit vnitřní a vnější (a popř.vnitřní) závit a za b) se trn rozvibroval,i když byl obroušenej na jedno upnutí,vyvařenej v oleji a znovu přešlichtovanej.Stejně drnčí.. ten orig. ne.Mat 14220,kal.cem. jako orig.Je pravda,že jsem ho zkoušel jen na jedny otáčky a je dlouhej a slabej(potřeboval jsem to na broušení kužele MK2)
T.Andrlik

26. 9. 2016, 4:07

Neco bych tu pripadne mel.
A dat na trn podlozku pod telisko?
Ty teliska maj zapusteni pro matku, aby se dalo brousit i celne.
H7 do brusneho kotoucku? Hodne stesti. Pujc si na to kalibr, majitel bude rad ze mu ho prekalibrujes :-D
Přílohy
image.jpeg
Odpovědět

Zpět na „Jiné stroje - vrtačky, brusky, pily atd.“