MN80a

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Odpovědět
capumpor

20. 9. 2016, 8:55

Taky Vám sem něco dám, ale tentokrát s trochu opačným úmyslem. Rozhodně nedoporučuji kupovat tento stroj. Https://stroje.bazos.cz/inzerat/6545424 ... MN-80A.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokud tedy nechcete dát své vydělané peníze někomu kdo jeden den soustruh koupí a druhý den prodává s přirážkou. Původní cena za emenko na Sbazaru byla 20 tisíc a byl od Sokolova. Měl jsem si pro něj jet ale prodávající přestal komunikovat, náhoda? Tak bych byl rád, kdyby si ten překupníček teď drbal hlavu :D
Sběratel strojů :-)
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

20. 9. 2016, 9:04

capumpor píše:............ale prodávající přestal komunikovat, náhoda? Tak bych byl rád, kdyby si ten překupníček teď drbal hlavu :D
když pošleš ten odkaz i tomu původnímu prodejci, tak ten si tu hlavu udrbe :lol:
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
fmodel
Kontaktovat uživatele:

20. 9. 2016, 11:23

Prosím prosím :D pošli mu mailem odkaz :lol:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
drekk

21. 9. 2016, 7:54

to si nejsem jisty protoze tento inzerat jsem na sbazaru videl a tam byla cena dohodou nebo nabidnete ted nevim. Psal jsem chlapikovi ze bych dal 25 on mi odepsal ze jej nejaky den necha vystaveny, ze dekuje za nabidku a ze se ozve pokud nekdo nenabidne vic. Pochybuji ze by jej prodal za 20 kdyz jsem mu nabizel 25 asi po 3 hodinach co zverejnil inzerat. Podle me je to ten samy clovek jen prehodnotil cenu nebo soustruh prodal ale urcite ne za 20.
Tos SM16B, Tos FN20, Tos FA2, Hodinařske soustruhy
martasg1
Sponzor fora

21. 9. 2016, 8:55

Co se vam nelibi na obchodnících? Obchodování je taky práce ne? :)

Kdyby jste měli peníze a uměli to tak to děláte taky... :lol:

Dělám v jedné nejmenované energetické firmě :), nakupujeme a prodáváme elektřinu a plyn jako třeba "ČEZ prodej a.s.".
Prostě se na burze koupí elektřina za 1000 Kč/kW a prodá za 1200 Kč/kW spotřebiteli se kterým je celoroční smlouva.
Fakturujeme a počítáme penízky :) nic víc neděláme. Jo sem tam ještě po telefonu "poradíme" zákazníkovi jak a kam má zaplatit :)
Majitel (jediný akcionář) vydělává 500 milionů Kč ročně na 370 tisících odběratelích.
Prostě investuje - nakoupí a prodá dráž.
Jo pánové a na to musíte mít licenci od státu :lol: a on ji dostal jako první... to je náhodička co? Si nemyslete že to může dělat každý. Musíte to prostě umět v tom chodit :)
Osobně se mi způsob vydělávání na nehmotných věcech jako elektřina moc eticky nezamlouvá, ale je to taky komodita na burze je... tak je to legál :) a posvěcené státní licencí.

Všichni spotřebováváte elektřinu a plyn a tudíž mu také přispíváte desetitisíce ročně. A tady váš štve jeden překupníček a nějaký drobný? :)

Štve vás snad každý den že ropa potažmo benzín je také obchodovatelnou komoditou a než se vám dostane do ruky resp. do nádrže tak se na ní přiživí ne jeden překupník?
Také z toho máte noční můry jako tady ze strojařských překupníků? :)

Je to sice někdy na vztek když nějaké věci prostě nejsou a ceny jsou pak nesmyslně vysoké jako třeba Svoboda nebo CEE machines, ale to je život mno. Už to tak je a nic s tím neuděláme.

Co spíš odsuzuju překupníky jako CEE machines - pošlou nabídku bez ceny do mailu. Člověk poptá cenu, ona je někde okolo 20 tisíc EUR a poptá stav stroje a nějaké podrobnosti.
No a dozví se že oni vůbec neví ani kde stroj stojí a začnou hledat a pak nic nesdělí. Hlavně že ví za kolik to prodávají a znovu ti napíšou jestli máš zájem. :) to mě fakt baví :))))
Prostě prodávají stroje co jsou někde v zahraničí na inzertních serverech. A přihodí si neskutečný rabat.
Tak tohle je pak podle mýho neskutečný maso :)

To že někdo něco koupí za hotový, dojede pro to, naskladní to, nafotí to a prodává i s informacema je ještě OK. Větší maso jsou velký překupníci jako jmenovaný CEE se svou sítí prodejců kteří ničemu nerozumí (asi prodávají za rohem i nemovitosti) a zasírají s tím bazos.cz apod. To mě štve víc teda.
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
capumpor

21. 9. 2016, 10:34

A jsme přesně u toho. Nevím co prodejce komu řekl, ale já měl (teda jak jsem si původně myslel) štěstí a byl jsem domluven s pánem na částce 20000 a řešili jsme dobu odvozu. Ale potom mu nejspíš někdo nabídl víc aby soustruh urval pro sebe. Zájemci to za zlé nemám, ale prodávající by se měl stydět. Od té doby dělal mrtvého brouka. Jestli tobě řekl, že čeká na nejlepší nabídku, byl jsi pravděpodobně až v několikáté vlně. Druhý den jsem mu napsal z jiného mailu a pod jiným číslem abych zjistil, jestli třeba neumřel. A řekl mi 28tisíc. Já jsem odpověděl že zkontroluju účet a ozvu se. Za 15 minut už chtěl 32. Tak jsem ho ještě velmi slušně odkázal na aukční servery. Tím to haslo. Ale po víkendu se soustruh objevil na Bazoši a to už znáte. Doufám, že pán z Mladé Boleslavi dal za stroj nesmyslnou částku a teď bude mít problém se ho zbavit. A drbe si hlavu.
Proti obchodníkům kteří stroj třeba opraví, udělají novou elektriku a dají záruku nic nemám. Ale tento jak přivezl, tak nabízí.
A přirovnávat nakup obráběcích strojů k enegriím a surovinám dost dobře nejde. Ano nejsou věčné, ale nás přetrvají kdežto kvalitní stroje docházejí. Prodávají se na východ a chce je stále víc a víc lidí kteří jsou třeba ochotni dát za emenko pándesrát a více tisíc.
elbarto

21. 9. 2016, 10:40

To Martagas: Tady se nemluvi o obchodnicich, ale smelinarich. Nikdo neresi slusne ochodniky co funguji na zaklade pravdivych informaci a slusneho jednani. Od nekolika pravidelne nakupujeme a myslim k oboustranne spokojenosti. Uvedeny link je zrovna smecko Kasik. Jeho ceny 10tis. nozovka na MN, 10 tis. konik MN, atd. sveho casu MN za 95 tis. Smysl fora je mam pocit vzajemne si pomahat, pripadne radit, kde dobre a lacine koupit. Nevidim duvod proc nepranyrovat ty, kdo si to zaslouzi. Ono se to nezda, ale forum je myslim docela mocny nastroj.
Dalsim dobrym prikladem byla myslim bruska na kulato. Bruska vyvezena firmou na srotak (15tisic)v cene zeleza se za 3 dny objevila na strankach obchodnika se standard popisem: "stroj ve vybornem stavu, po GO cena 65tis. bez DPH". Tohle je bohuzel legalni podvod, protoze smelinar nenese zadnou odpovednou, pouze vypravi pohadky, ktere kdykoliv zatluce. Zbozi je bazarove, na zaruky se nehraje. Tohle nam asi vadi vsem.
U benzinu jsou provize obchodniku legrace, proti spotrebni dani 20kacek uvalene statem.
fmodel
Kontaktovat uživatele:

21. 9. 2016, 10:49

jj a tohle forum čte dost lidí i bez přihlášení, překupniky nevyjímaje :wink:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
drekk

21. 9. 2016, 1:00

to je klasika, ja chtel koupit pred dvoma mesici hodinarskej soustruh a to same s chlapikem jsem se domluvil on byl rad za cenu co jsem mu nabydl rikal spokojenej cekal jsem mene jedu k vam za 14 dni tak vam jej jeste dovezu. Za tyden mi napsal nekdo mi nabidl 13000 tak mu ho dam ja mu odepsal nebudu se pretahovat protoze to mi muze rici zachvilku 20 hlavne ze jste rikal do telefonu ze nejste hajzl a tak. Ale porad me to sere protoze ten elktromotor a vreteno co tam bylo ve zbirce jeste nemam.
Tos SM16B, Tos FN20, Tos FA2, Hodinařske soustruhy
Engineer
Kontaktovat uživatele:

21. 9. 2016, 1:29

No pokud je to ten soustruh co si myslím, tak tam bylo u ceny dohodou nebo nabídněte..... psal jsem mail jakou má pán cenovou představu, odpověděl mi obratem, že je cena aktuálně 28 tisíc takže jsem pochopil že čeká na víc nabídek. Do "aukce" se mi ale nechtělo tak jsem to vypustil.
Nicméně pánové ruku na srdce a nohy na zem .... Vy si ještě v dnešní době myslíte, že je reálný sehnat MN80 s výbavou ve slušným stavu za cenu nižší než je jeden průměrnej plat ? Asi některý naseru, ale pokud třeba tu mn-ku někdo zdědí a nezná jak choděj reálný ceny, inzeruje a pak se na něj valí smršť mailů, telefonů a lidi se přebíjejí v ceně, tak já osobně toho člověka neodsuzuju. Sám tohle sice nedělám, když něco prodávám nasadím cenu a na tý si stojím, popř. si dělám prostor na zlevnění, ale je pravda, že se v oboru jaksi vyznám a ceny strojů znám. Takže naprosto otevřeně ... není tak trochu vyčůranost chtít koupit MN-ku za dvacku (když nemá prodávající přehled), když víme, že reálně choděj okolo 30-60 tisíc??? Pokud na takovej kauf narazím a chci tu cenu, tak pro to musím něco udělat, tedy domluvit se, vzít prachy a sednout ihned do auta a pro ten stroj vyrazit.... no a je někdy dobrý si vzít i víc, protože než dojedu na místo může se udát ledasco. Tady na DF šmelí kde kdo se všemožným šrotem vytahaným z kontejnerů a nepozastavujem se nad tím, ale když někomu uteče MN-ka za dvacku tak si musí hned "vylejt srdce" .... :( Mně takových věcí uteklo a nedělám z toho trágu, to je život.... :wink:
No a ještě jedna věc ... mám dojem, že ta MN-ka za 46 není ta za "dvacku" z toho inzerátu, já totiž s někým z MB kdo nabízel MN80 na bazoši s cenou tuším právě oněch 46k mluvil asi před měsícem, ale protože potřebuju doklad a tady by to bylo 46+k plus DPH, tak jsem do toho nakonec nešel. Takže ono může jít jen o shodu náhod .... možná ten stroj co kolegovi utekl už někde u někoho, kdo byl cenově víc na zemi dělá špony.
Hodně štěstí v lovu dalších Mn80-tek. :lol:
capumpor

21. 9. 2016, 2:27

Dyť já nikomu nezakazuju aby si ho koupil. Jen jsem chtěl aby vyšla na povrch pravda. Jsem pevně přesvědčen o tom, že je to pořád jeden a ten samý podle určitých detailů ale fotku jsem si bohužel neuložil. To že jsem si ho chtěl koupit sám je vedlejší. A asi jako každý nechci přeplácet. Protože co si budeme povídat, pade za takového mrňouse je šílenost. Mimochodem v prvnim mailu napsal cenu si představuji 15-20. Tak jsem mu chtěl dát jeho maximum. A ruku na srdce, kdo by řekl "To je málo, dám vám 40". Leda někdo kdo je naprdlej že čeká ve frontě a nejspíš na něj řada nepříjde. Když ne já, tak ty taky ne. Jako se mi to stalo už mnohokrát. Naposledy včera s ohýbačkou. Prostě, ale nechápu s jakým jiným důvodem někdo koupí stroj a obratem ho nabízí než že si chce bez práce namastit kapsu. Všiml jsem si totiž jeho dalších inzerátů.
No co tak mě to někteří klidně mějte za zlé. To bylo pro Vás. Já po něm zas tolik nepasu.
Těm co se mě zastali děkuji.
lubbez

21. 9. 2016, 3:06

Před pár dny jsem koupil MNko za padesát a jsem spokojenej. Přemýšlel jsem o něm už cca tři roky, vždy když jsem na nějaké narazil tak bylo o něco dražší, než se mi chtělo dát. Každým rokem ale cena stoupá a jednou už prostě nebude nic. Čína se nedá s MNkem srovnáva. Vůbec bych prodejce nezatracoval, že podlehnul tlaku peněz, taková je doba a dostat za stroj třeba o 10 a víc tisíc víc se počítá. Něco jiného by bylo, dohobnout cenu a vyrazit a na místě zjistit, že už stroj není.
Francotirador

22. 11. 2016, 11:43

https://stroje.bazos.cz/inzerat/6804730 ... N-80-A.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Cena nezajímavá, ale co je míněno tou prodlouženou verzí?
Z fotky mi lože připadá jako standard :roll:
2.jpg
To "kompletní vybavení" je dost diskutabilní - podle mě toho dostupného příslušenství bylo určitě více :lol:

-------------------------------------------------------------------------------------
Tady ještě jeden levnější - údajně "plné vybavení" ale vyfoceno není https://stroje.bazos.cz/inzerat/6806561 ... N-80-A.php" onclick="window.open(this.href);return false;
1.jpg
soustruh: TOS MN80A; obrážečka: TOS MS200N
frézka: klon Sieg X2; ostřička: Beiping PP-U3
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“