Co se vam nelibi na obchodnících? Obchodování je taky práce ne?
Kdyby jste měli peníze a uměli to tak to děláte taky...
Dělám v jedné nejmenované energetické firmě

, nakupujeme a prodáváme elektřinu a plyn jako třeba "ČEZ prodej a.s.".
Prostě se na burze koupí elektřina za 1000 Kč/kW a prodá za 1200 Kč/kW spotřebiteli se kterým je celoroční smlouva.
Fakturujeme a počítáme penízky

nic víc neděláme. Jo sem tam ještě po telefonu "poradíme" zákazníkovi jak a kam má zaplatit

Majitel (jediný akcionář) vydělává 500 milionů Kč ročně na 370 tisících odběratelích.
Prostě investuje - nakoupí a prodá dráž.
Jo pánové a na to musíte mít licenci od státu

a on ji dostal jako první... to je náhodička co? Si nemyslete že to může dělat každý. Musíte to prostě umět v tom chodit

Osobně se mi způsob vydělávání na nehmotných věcech jako elektřina moc eticky nezamlouvá, ale je to taky komodita na burze je... tak je to legál

a posvěcené státní licencí.
Všichni spotřebováváte elektřinu a plyn a tudíž mu také přispíváte desetitisíce ročně. A tady váš štve jeden překupníček a nějaký drobný?
Štve vás snad každý den že ropa potažmo benzín je také obchodovatelnou komoditou a než se vám dostane do ruky resp. do nádrže tak se na ní přiživí ne jeden překupník?
Také z toho máte noční můry jako tady ze strojařských překupníků?
Je to sice někdy na vztek když nějaké věci prostě nejsou a ceny jsou pak nesmyslně vysoké jako třeba Svoboda nebo CEE machines, ale to je život mno. Už to tak je a nic s tím neuděláme.
Co spíš odsuzuju překupníky jako CEE machines - pošlou nabídku bez ceny do mailu. Člověk poptá cenu, ona je někde okolo 20 tisíc EUR a poptá stav stroje a nějaké podrobnosti.
No a dozví se že oni vůbec neví ani kde stroj stojí a začnou hledat a pak nic nesdělí. Hlavně že ví za kolik to prodávají a znovu ti napíšou jestli máš zájem.

to mě fakt baví

)))
Prostě prodávají stroje co jsou někde v zahraničí na inzertních serverech. A přihodí si neskutečný rabat.
Tak tohle je pak podle mýho neskutečný maso
To že někdo něco koupí za hotový, dojede pro to, naskladní to, nafotí to a prodává i s informacema je ještě OK. Větší maso jsou velký překupníci jako jmenovaný CEE se svou sítí prodejců kteří ničemu nerozumí (asi prodávají za rohem i nemovitosti) a zasírají s tím bazos.cz apod. To mě štve víc teda.