No protože já koukám z časových důvodů jen na inzerci kde je cena a to ještě ta cena musí být zajímavá. A kolikrát jen dle sjetin co mi chodí do emailu. Akorát u Hyperinzerce a Sbazar to projíždím ručně. Magnetka by se mi hodila, ale teď jí nějak aktivně nesháním, spíše jen když bych na něco zajímavého narazil. Těch nabídek je právě kvanta, ale všechno s cenou "dohodou" a drtivá většina překupníci, takže pak to končí jak píšeš.capumpor píše:Jéje, tu jsm tam taky viděl a rozmyšlel jsem se jestli mi stojí za to abych se ptal na cenu a pak se handrkoval že 70 je bláznovství. No tohle docela jde. A já už mám magnetek dost
Aleš, divím, se že zrovna tobě tohle na bazoši uniklo
Identifikace brusky na plocho
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Já si taky myslím. Bruska bude asi smaozřejmě klasických 3x380V.pitíčko píše:dyť k tomu magnetu je ten usměrňovač...Snad to chápu dobře...
Naposledy upravil(a) aleshonsa dne 13. 10. 2016, 2:40, celkem upraveno 1 x.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Trafo si určitě schovej, ale ne k tomuto.martasg1 píše:Mám doma trafo na 230/110V asi 850W mám si ho k tomu schovat?pitíčko píše: jo, a že je to speciál na 110Voltů. Ale to je v pohodě, jen tam stačí dát předřadný odpůrek a poběží to i na 220Voltů... Jen tady nemáme zásuvku, takže si to zkuste až doma.![]()
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
Ing. Aleš Honsa
Mám dvě trafa 230/110V když jsem to tu nabízel tak to nikdo nechtěl. Ani na ebastlírně. (jo a je to 500VA)
No a zítra má přijet kupce na obě dvě
a já budu mít tenhle magnet na 110V... tak si říkám co teď? Budu ho potřebovat nebo ho nebudu potřebovat?
Seženu ho pokud bych ho pak potřeboval?
No a zítra má přijet kupce na obě dvě

Seženu ho pokud bych ho pak potřeboval?
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
no já bych řekl, že v první řadě než se dostaneš k samotnému broušení budeš muset řešit daleko prozaičtější věci, hydrauliku, stav kluzného vedení, mazání, stav vřetene, jeho ložisek, ložiska motoru, řemeny, příruby, kotouče, kryty, a dalších milion věcí, protože člověk který ten stroj nechá dojít do takového stavu předpokládám moc dobře ví, proč je ta cena taková jaká jemartasg1 píše:Budu muset řešit odsávání i na broušení pod vodou? Když bych brousil třeba hoďku denně?

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Dobrá poznámkatumlik píše:no já bych řekl, že v první řadě než se dostaneš k samotnému broušení budeš muset řešit daleko prozaičtější věci, hydrauliku, stav kluzného vedení, mazání, stav vřetene, jeho ložisek, ložiska motoru, řemeny, příruby, kotouče, kryty, a dalších milion věcí, protože člověk který ten stroj nechá dojít do takového stavu předpokládám moc dobře ví, proč je ta cena taková jaká jemartasg1 píše:Budu muset řešit odsávání i na broušení pod vodou? Když bych brousil třeba hoďku denně?

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
no tak to škrabání je to poslední na co jsem myslel, to už je jen ta třešinka...., konkrétní stav neznám, ale jak už jsem psal, pokud to někdo nechá dojít do tohoto stavu, tak je předpoklad, že do toho bude třeba nasypat hodně vatymartasg1 píše:Dobrá poznámkatumlik píše:no já bych řekl, že v první řadě než se dostaneš k samotnému broušení budeš muset řešit daleko prozaičtější věci, hydrauliku, stav kluzného vedení, mazání, stav vřetene, jeho ložisek, ložiska motoru, řemeny, příruby, kotouče, kryty, a dalších milion věcí, protože člověk který ten stroj nechá dojít do takového stavu předpokládám moc dobře ví, proč je ta cena taková jaká jemartasg1 píše:Budu muset řešit odsávání i na broušení pod vodou? Když bych brousil třeba hoďku denně?No snad to za zimu zvládnu... škrabáky už mám nabroušený a svaly připravený

jinak už včera se mě na tuto konkrétní brusku z bazoše dotazoval jiný člen fora co ji měl rezervovanou !! takže předpokládám, že se ozve i v tomto vlákně a bude možná ještě veselo

Proto vždycky říkám: dokud to není na dílně tak nic nemám, tož tak

To nie, ja sa nehnevám, aspoň teda nie na kupujúceho - nebol to totiž prípad že by martasg1 ponúkol viacej a vyfúkol mi ju (to by som zúriltumlik píše: no tak to škrabání je to poslední na co jsem myslel, to už je jen ta třešinka...., konkrétní stav neznám, ale jak už jsem psal, pokud to někdo nechá dojít do tohoto stavu, tak je předpoklad, že do toho bude třeba nasypat hodně vaty![]()
jinak už včera se mě na tuto konkrétní brusku z bazoše dotazoval jiný člen fora co ji měl rezervovanou !! takže předpokládám, že se ozve i v tomto vlákně a bude možná ještě veselo![]()

Tak vatu, hadry a polštáře do toho nasypat můžu aby nebyl slyšet hluk z ložisek vřetena a motorůtumlik píše:že do toho bude třeba nasypat hodně vaty![]()

Už jdu studovat návod co jsem stáhl z tvojich stránek... tímto ti veřejně děkuji za tvoje stránky!

Jo už mi psal SZ, je to nemilé tohleto. Stalo se mi to před týdnen v Brně a jemu teď. Ale psal že najde jinou - lepší...tumlik píše:jinak už včera se mě na tuto konkrétní brusku z bazoše dotazoval jiný člen fora co ji měl rezervovanou !! takže předpokládám, že se ozve i v tomto vlákně a bude možná ještě veselo![]()
jj, někdy je i lepší vypláznou víc a mít něco funkční, než přitáhnout vrak a platit a platit...a ve výsledku to jde na bazar nedodělané...jenže, když ono je to tááák levné, že? 

Čína okopíruje vše...i rychlost dodání České pošty...
Za tu cenu si na tom budu klidně brousit škrabáky a nože letmopitíčko píše:jj, někdy je i lepší vypláznou víc a mít něco funkční, než přitáhnout vrak a platit a platit...a ve výsledku to jde na bazar nedodělané...jenže, když ono je to tááák levné, že?

Dělám si srandu... dám to poctivě do kupy vlastními silami.
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
jo tak to je v pohodě, když jste to vzali tak sportovněmartasg1 píše:Jo už mi psal SZ, je to nemilé tohleto. Stalo se mi to před týdnen v Brně a jemu teď. Ale psal že najde jinou - lepší...

...ten manuál co je na webu je ale s novějším vřetenem vepředu s ložisky