Identifikace brusky na plocho

jak na ebayi kupovat a prodavat, odkazy na zajimave veci obchodniky
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
aleshonsa

13. 10. 2016, 2:36

capumpor píše:Jéje, tu jsm tam taky viděl a rozmyšlel jsem se jestli mi stojí za to abych se ptal na cenu a pak se handrkoval že 70 je bláznovství. No tohle docela jde. A já už mám magnetek dost :-)
Aleš, divím, se že zrovna tobě tohle na bazoši uniklo :-)
No protože já koukám z časových důvodů jen na inzerci kde je cena a to ještě ta cena musí být zajímavá. A kolikrát jen dle sjetin co mi chodí do emailu. Akorát u Hyperinzerce a Sbazar to projíždím ručně. Magnetka by se mi hodila, ale teď jí nějak aktivně nesháním, spíše jen když bych na něco zajímavého narazil. Těch nabídek je právě kvanta, ale všechno s cenou "dohodou" a drtivá většina překupníci, takže pak to končí jak píšeš.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

13. 10. 2016, 2:38

pitíčko píše:dyť k tomu magnetu je ten usměrňovač... ;) Snad to chápu dobře...
Já si taky myslím. Bruska bude asi smaozřejmě klasických 3x380V.
Naposledy upravil(a) aleshonsa dne 13. 10. 2016, 2:40, celkem upraveno 1 x.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
aleshonsa

13. 10. 2016, 2:39

martasg1 píše:
pitíčko píše: jo, a že je to speciál na 110Voltů. Ale to je v pohodě, jen tam stačí dát předřadný odpůrek a poběží to i na 220Voltů... Jen tady nemáme zásuvku, takže si to zkuste až doma. :lol:
Mám doma trafo na 230/110V asi 850W mám si ho k tomu schovat?
Trafo si určitě schovej, ale ne k tomuto.
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
martasg1
Sponzor fora

13. 10. 2016, 2:43

Mám dvě trafa 230/110V když jsem to tu nabízel tak to nikdo nechtěl. Ani na ebastlírně. (jo a je to 500VA)
No a zítra má přijet kupce na obě dvě :) a já budu mít tenhle magnet na 110V... tak si říkám co teď? Budu ho potřebovat nebo ho nebudu potřebovat?
Seženu ho pokud bych ho pak potřeboval?
Přílohy
Accessories7.JPG
Vládo zastav prosím prodej levné elektřiny na burzu a nákup drahé pro nás čechy
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

13. 10. 2016, 2:44

ta bruska by to mela mit vsechno v sobe
tedy nepotrebujes ho
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

13. 10. 2016, 2:49

martasg1 píše:Budu muset řešit odsávání i na broušení pod vodou? Když bych brousil třeba hoďku denně?
no já bych řekl, že v první řadě než se dostaneš k samotnému broušení budeš muset řešit daleko prozaičtější věci, hydrauliku, stav kluzného vedení, mazání, stav vřetene, jeho ložisek, ložiska motoru, řemeny, příruby, kotouče, kryty, a dalších milion věcí, protože člověk který ten stroj nechá dojít do takového stavu předpokládám moc dobře ví, proč je ta cena taková jaká je :)
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
martasg1
Sponzor fora

13. 10. 2016, 2:53

tumlik píše:
martasg1 píše:Budu muset řešit odsávání i na broušení pod vodou? Když bych brousil třeba hoďku denně?
no já bych řekl, že v první řadě než se dostaneš k samotnému broušení budeš muset řešit daleko prozaičtější věci, hydrauliku, stav kluzného vedení, mazání, stav vřetene, jeho ložisek, ložiska motoru, řemeny, příruby, kotouče, kryty, a dalších milion věcí, protože člověk který ten stroj nechá dojít do takového stavu předpokládám moc dobře ví, proč je ta cena taková jaká je :)
Dobrá poznámka :) No snad to za zimu zvládnu... škrabáky už mám nabroušený a svaly připravený :wink:
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

13. 10. 2016, 3:06

martasg1 píše:
tumlik píše:
Dobrá poznámka :) No snad to za zimu zvládnu... škrabáky už mám nabroušený a svaly připravený :wink:
no tak to škrabání je to poslední na co jsem myslel, to už je jen ta třešinka...., konkrétní stav neznám, ale jak už jsem psal, pokud to někdo nechá dojít do tohoto stavu, tak je předpoklad, že do toho bude třeba nasypat hodně vaty :)
jinak už včera se mě na tuto konkrétní brusku z bazoše dotazoval jiný člen fora co ji měl rezervovanou !! takže předpokládám, že se ozve i v tomto vlákně a bude možná ještě veselo :roll:
Proto vždycky říkám: dokud to není na dílně tak nic nemám, tož tak :wink:
sco_27

13. 10. 2016, 3:16

tumlik píše: no tak to škrabání je to poslední na co jsem myslel, to už je jen ta třešinka...., konkrétní stav neznám, ale jak už jsem psal, pokud to někdo nechá dojít do tohoto stavu, tak je předpoklad, že do toho bude třeba nasypat hodně vaty :)
jinak už včera se mě na tuto konkrétní brusku z bazoše dotazoval jiný člen fora co ji měl rezervovanou !! takže předpokládám, že se ozve i v tomto vlákně a bude možná ještě veselo :roll:
To nie, ja sa nehnevám, aspoň teda nie na kupujúceho - nebol to totiž prípad že by martasg1 ponúkol viacej a vyfúkol mi ju (to by som zúril :lol: ), ale predajca proste bez okolkov predal stroj za rovnakú cenu na akej sme boli dohodnutí, bez slova, bez toho aby sa uistil že mi nespôsobil starosti alebo náklady s vybavovaním dopravy. Je to vždy boj získať stroj za facku, a bohužiaľ teraz mám podmienky sťažené tým že všetko riešim na diaľku a nemôžem sadnúť do auta a kupovať. Stroje sú a stroje budú, počkám si na ďalšiu. :)
martasg1
Sponzor fora

13. 10. 2016, 3:20

tumlik píše:že do toho bude třeba nasypat hodně vaty :)
Tak vatu, hadry a polštáře do toho nasypat můžu aby nebyl slyšet hluk z ložisek vřetena a motorů :)
Už jdu studovat návod co jsem stáhl z tvojich stránek... tímto ti veřejně děkuji za tvoje stránky! :wink:
tumlik píše:jinak už včera se mě na tuto konkrétní brusku z bazoše dotazoval jiný člen fora co ji měl rezervovanou !! takže předpokládám, že se ozve i v tomto vlákně a bude možná ještě veselo :roll:
Jo už mi psal SZ, je to nemilé tohleto. Stalo se mi to před týdnen v Brně a jemu teď. Ale psal že najde jinou - lepší...
pitíčko

13. 10. 2016, 4:12

jj, někdy je i lepší vypláznou víc a mít něco funkční, než přitáhnout vrak a platit a platit...a ve výsledku to jde na bazar nedodělané...jenže, když ono je to tááák levné, že? :-D
Čína okopíruje vše...i rychlost dodání České pošty...
martasg1
Sponzor fora

13. 10. 2016, 4:14

pitíčko píše:jj, někdy je i lepší vypláznou víc a mít něco funkční, než přitáhnout vrak a platit a platit...a ve výsledku to jde na bazar nedodělané...jenže, když ono je to tááák levné, že? :-D
Za tu cenu si na tom budu klidně brousit škrabáky a nože letmo :)

Dělám si srandu... dám to poctivě do kupy vlastními silami.
tumlik
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

13. 10. 2016, 6:25

martasg1 píše:Jo už mi psal SZ, je to nemilé tohleto. Stalo se mi to před týdnen v Brně a jemu teď. Ale psal že najde jinou - lepší...
jo tak to je v pohodě, když jste to vzali tak sportovně :wink:

...ten manuál co je na webu je ale s novějším vřetenem vepředu s ložisky :wink: mám ještě jeden z padesátých let a tam je řez se starším vřetenem s bronzovými pouzdry :) myslím, že už jsem ho sem někde dával, ale tak ještě jednou no
staré a nové vřeteno bph 20.jpg
capumpor

13. 10. 2016, 8:25

Až se k tomu dostaneš tak vřeteno ti nachromují ve Slaném. Ale brus si musíš zařídit sám. A škrábání pánví také, ale to nebude problém, četl jsem že jsi zkušený škrábač :-)
Sběratel strojů :-)
capumpor

13. 10. 2016, 8:29

Viděl jste už někdo v reálu to BPH s valivými ložisky na vřetenu? Já zatím ani jedinou, a v pasportu to je jako samozřejmost někdy od 60.tých let.
Sběratel strojů :-)
Odpovědět

Zpět na „Ebay, aukro, a jine“