Ještě jednou děkuji pomůže to určitě....festoo píše:Jsem rád že tě to pomůžeto by si nenašel čerpám z mého archivu v PC
MN80.-typy,rady,fotky
Nevim jak u starších MN, ale u MN80A je ve vřetenu dirka. Pak se kotouč stáhne třeba přírubou, kleštinovým pouzdrem na stromečkové kleštiny nebo bylo takové originál pouzdýrko.
Jestli to do dírky nejde, může za to pravděpodobně nějaký učeň z Čelákovic.
Sběratel strojů :-)
takže bude stačit když udělám malou dírku do příruby ? do vřetena se mi vrtat nechce ......capumpor píše:Nevim jak u starších MN, ale u MN80A je ve vřetenu dirka. Pak se kotouč stáhne třeba přírubou, kleštinovým pouzdrem na stromečkové kleštiny nebo bylo takové originál pouzdýrko.
Mn-80
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
ta dírka je v čele vřetena hned jak končí válcová část o průměru 40, má průměr 3mm na průměru 43,2mm
ta páka se upíná na stůl do drážky a jen dělíš napřímo, no ale je to pakec

http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
Ten dělící kotouč má kolíček, který zapadne do dírky na vřetenu. Vrtat vřeteno by byla škoda a stejně by to šlo blbě. Když vyťukneš kolíček a nasadíš kotouč a stáhneš přírubou, dá se to používat také. Vrtat dírku do příruby by bylo zbytečné. Dělící kotouč má celkem přesný otvor, a nejde s ním na vřetenu otáčet.
Používá se to tak, že si zablokuješ vřeteno a můžeš třeba škrábat zubaté kolečka např.
Používá se to tak, že si zablokuješ vřeteno a můžeš třeba škrábat zubaté kolečka např.
Sběratel strojů :-)
ještě se podívám ale myslím že na vřetenu to není ......jde mi jen o to aby sem dokázal udělat díry naproti sobe např....3 nebo 4 nebo 2 díry jak to vrtám na stojanovce tak mi to většinou ujede ..... u tohodle je třeba vybrat správnou řadu děr podle počtu děr co budu dělat že ......... mělo by to být nějak dělitelné ne ? a pak jen počítad díry žetumlik píše:ta dírka je v čele vřetena hned jak končí válcová část o průměru 40, má průměr 3mm na průměru 43,2mm
Mn-80
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
nerozumím, čím to chceš vrtat? to vřeteno s tím kotoučem při dělení stojí, kotouč má víc kruhů na hodně dílů, obrážení stupnic atdmarabu píše:ještě se podívám ale myslím že na vřetenu to není ......jde mi jen o to aby sem dokázal udělat díry naproti sobe např....3 nebo 4 nebo 2 díry jak to vrtám na stojanovce tak mi to většinou ujede ..... u tohodle je třeba vybrat správnou řadu děr podle počtu děr co budu dělat že ......... mělo by to být nějak dělitelné ne ? a pak jen počítad díry žetumlik píše:ta dírka je v čele vřetena hned jak končí válcová část o průměru 40, má průměr 3mm na průměru 43,2mm
http://www.tumlikovo.cz/
to je mi jasné že vřeteno stojí .....místo nožové hlavy mám udělný držák na malou frézku potřeboji jen dělat pravidelné díry ...už si rozumíme .....tumlik píše:nerozumím, čím to chceš vrtat? to vřeteno s tím kotoučem při dělení stojí, kotouč má víc kruhů na hodně dílů, obrážení stupnic atdmarabu píše:ještě se podívám ale myslím že na vřetenu to není ......jde mi jen o to aby sem dokázal udělat díry naproti sobe např....3 nebo 4 nebo 2 díry jak to vrtám na stojanovce tak mi to většinou ujede ..... u tohodle je třeba vybrat správnou řadu děr podle počtu děr co budu dělat že ......... mělo by to být nějak dělitelné ne ? a pak jen počítad díry žetumlik píše:ta dírka je v čele vřetena hned jak končí válcová část o průměru 40, má průměr 3mm na průměru 43,2mm
Mn-80
zdravím chtěl jsem se zeptat těch co puužívají frézovací suport jestli se s tím dá a jaké s tím mají skušenosti ..narazil jsem na jeden za neco přes 3000 kč origynál je místo nožového suportu ale myslím že by se dal upravit a použít misto nožové hlavy .

ptám se jestli to má smysl kupovat nebo ne ............

ptám se jestli to má smysl kupovat nebo ne ............
Mn-80
Inspirace: t=17168.
Za 3000,-Kč by to mohlo být i lepší, než za 1190,-Kč.
Za 3000,-Kč by to mohlo být i lepší, než za 1190,-Kč.
Koupím hliníkové profily délky cca 60cm, nabízím 90,-Kč/kg.
jen kdyby to náhodou někoho zajímalo .....
http://www.primadilna.cz/Nozove-drzaky- ... _312_3.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.primadilna.cz/Nozove-drzaky- ... _312_3.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Mn-80