reliéf
-
- Kontaktovat uživatele:
Skus pozrieť ale to som nemal doma isto
Omluva, to byl Ivčo...Fero Cabadaj píše:Skus pozrieť ale to som nemal doma isto
(Kupuju Kresse, tak jsem se lekl, jestli třeba nezklamal.)
Radek
soustruh Bernardo 500, frézka Proxxon
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
(CNC Tron, CNC Proxxon MF70)
Za predpokladu, ze jezdis finish dlouhymi drahami, se obrabeni da urychlit pouze zvysenim rychlosti posuvu, nese to vsak sebou nekolik uskali.ivčo píše:máš to pěkné fero cabadaji,
mám několik otázek, zajímají mě parametry, které uvádím u svého reliéfu:
Dubová výplň do dveří obecního úřadu, rozměry na fotce.
Podklady: obrázek jpg, převedeno na vektory, odstíny šedé v Corelu, převedení na soubor stl pomocí rhina - zajistil můj sqělý syn.
Zpracování stl souboru ve Vectric Cut 3D - to umím já, aspoň něco ...![]()
Linux EMC, krokové motory, drivery H1, vřeteno Kress 1050 W, otáčky na 3-4 stupni
Hrubování: fréza 4mm, záběr 2mm, posuvy 2000 na XY, 1600 na Z, čas 3:06 (hodin)
Finiš: kulová fréza 3mm, posuvy 2000 a 1800, čas 13:46 (hodin)
Ptám se tě tak podrobně, protože mám pocit, že mi to jezdí strašně pomalu, nástroje by to zvládly. G00 jezdím 2700 mm/min, tak teď nevím jestli to mám urychlit počítačem nebo čím, při práci na displeji kolísá rychlost mezi 800 a 1200 mm/min a víc to nedá. Nebo to je slabou akcelerací ???
Jestli někdo víte, poraďte .....
- tuhost mechaniky
- dostatecna rezna rychlost na nastroji
- max. kmitocet ktery zvladaji tve drivery s KM (nebo mas serva?)
Mam dva stroje (portalovku a BF20L) vyladene s KM a EMC a umi jezdit az 12m/min. Vyuzivam vsak pouze 6m/min, ktere jsou jiz pro tyto rozmery stroju dostatecne. Dosazeny max. kmitocet jsem tak radeji vyuzil na jemnost kroku (portal - 0.005, bf20 - 0.0025) Projevi se to v rezonancich a nasledne v obrabenem povrchu. (obrabim kovy - www.duzi.cz)
Otazka - zkusil jsi u tveho PC, frezka a EMC najit optimalni maximum rychlosti pc, soft + mechanika?