Frezovani krivek

Vse o konvencnich frezkach, ne o jejich prestavbe na cnc
mladysoustruznik

4. 11. 2016, 9:37

Jimmy píše:Když vy to furt nechápete. :D
Třeba já se ke strojařině dostal sám coby ke koníčku až před pár lety. Jinak jsem do nedávna studoval na střední a vejšce elektro se specializací na průmyslovou automatizaci a programování. Teď pracuju v jedný velký automotive společnosti coby PLC programátor a technik. Nemyslím si tedy, že bych měl problém namlátit do klávesnice program pro cncčko, dokonce bych si asi i nějaké starší mohl dovolit, případně provést retrofit. Čiže u mě to není o lenosti, penězích a nebo předsudcích vůči moderní technice. Jen si prostě rád v sobotu odpoledne zalezu do dílny a těch pár věcí, který zrovna potřebuju, si udělám hezky postaru na starejch mašinách, který si tam opečovávám, jsem celej od šmíru a od špon a mám z toho radost. :wink: :lol: Myslím si, že mladysoustruznik to má zrovna tak a vy mu kazíte radost krokáčema a řemeničkama. :twisted:
Diky Jimmy, diky!!!
Uz jsem se stahl do ulity, dal dvojblok pred oblicej a jenom cekal az ten ''CNC dest'' skonci :shock: Ja se s tim opravdu chci lopotit a zazivat pocity jako stary machri pred 50 a vice roky. Pro me je to opravdu jen a jen konicek. Mam rad stare veci, 30. leta (byt moje frezka je z let 60., ale porad stara skola) a chci to tak zachovat. Az budu potrebovat neco super presne, ci komplikovane, co nebudu moct docilit sam (at uz diky me neschopnosti, ci technickemu limitu stroju - s vetsi pravdepodobnosti kvuli me neschopnosti), tak holt budu muset jit za machrem z 21. stoleti s CNC raketou a nechat si to udelat u nej.
Ten pocit ale, kdyz vejdu do garaze a kouknu na ty stare a poctive vehicly a stroje z 30. let, je pro me k nezaplaceni. Predstava, ze bych tam videl, byt superucelnou a efektivni, hranatou krabici s kabelama, nejake digitalni displeje, pocitace me proste nebere. A to se vsim respektem k lidem co to maji radi a umi s tim delat a k temhle strojum. Jsem staromil :-)!
Kouknete na tohle a mozna trochu pochopite jak to citim :-):
https://www.youtube.com/watch?v=WXzSZVgQwts" onclick="window.open(this.href);return false;
PS: vsem ale presto dekuji za a) v nekterych pripadech skutecne rady a b) v dalsich pripadech snahu ze me udelat konvertitu na CNC.
turbyho

5. 11. 2016, 12:13

to chce klid, nekteri zdejsi jedinci jsou trochu postizeni, ale to je dobre :lol: me taky nezlomi, i kdyz jednu chvilku me malem nalomili :D
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 11. 2016, 6:59

Jen v klidu kazde ma svoje
Az to budes potreboovat tak si klidne cnc postavis nebo koupis

Ja taky sedim na dvou zidlich
Restauroval jsem x parnich stroju pro technicke muzeum a jine

A delal jsem soucasne nespocet cnccek

Oboji ma sve
Nikdo neudela cnc s eleganci tvaru a reseni parnich stroju
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
fmodel
Kontaktovat uživatele:

5. 11. 2016, 9:56

robokop píše: Nikdo neudela cnc s eleganci tvaru a reseni parnich stroju
To máš pravdu ,ale ještě že tak taky bych nechtěl pod mašinou každý ráno roztápět a nosit uhlí :mrgreen:
http://www.rm-reznicek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
aleshonsa

5. 11. 2016, 8:15

Tohle je z manuálu k Deckel FP1.
Přílohy
kopirovani.png
S pozdravem
Ing. Aleš Honsa
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

5. 11. 2016, 9:47

Ja skoro i jo kdyz by se doba vratila zpet do casu kdy se remeslo delalo v klidu a poradne
Ten shon a honba za penezi
Odflakovani jen aby to bylo z baraku atd.. To me nedela dobre

Radsi v klidku a kdyz jsem spokojeny muze k zakaznikovi
Ono pri tom roztapeni byl vzdy cas poradne oudrzbovat stroje na dilne
Rozmyslet praci
Pripravit vercajk a material
Srovnat si to v hlave atd....
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
mladysoustruznik

6. 11. 2016, 6:48

aleshonsa píše:Tohle je z manuálu k Deckel FP1.
Diky za obrazek,
je to velice zajimave. Obrabet takovouhle 3D hlavu je asi uz velka fuska, nicmene delat neco 2D, kdy sablona bude v horizontalni rovine, uz bude stravitelne.
Predstavuji si, ze postup by mohlo byt neco nasledujiciho: jednou osou, at uz X, ci Y budu mirne tlacit vpred, samozrejme dle daneho vzoru, a druhou osou se budu vlastne jakoby vyhybat nerovnostem (a nebo naopak zajizdet do propadlych mist), ktere se mi budou stavet do cesty. Tak nejak by to mohlo fungovat ne?
Odpovědět

Zpět na „konvenční frézky“