Diky Jimmy, diky!!!Jimmy píše:Když vy to furt nechápete.
Třeba já se ke strojařině dostal sám coby ke koníčku až před pár lety. Jinak jsem do nedávna studoval na střední a vejšce elektro se specializací na průmyslovou automatizaci a programování. Teď pracuju v jedný velký automotive společnosti coby PLC programátor a technik. Nemyslím si tedy, že bych měl problém namlátit do klávesnice program pro cncčko, dokonce bych si asi i nějaké starší mohl dovolit, případně provést retrofit. Čiže u mě to není o lenosti, penězích a nebo předsudcích vůči moderní technice. Jen si prostě rád v sobotu odpoledne zalezu do dílny a těch pár věcí, který zrovna potřebuju, si udělám hezky postaru na starejch mašinách, který si tam opečovávám, jsem celej od šmíru a od špon a mám z toho radost.![]()
Myslím si, že mladysoustruznik to má zrovna tak a vy mu kazíte radost krokáčema a řemeničkama.
Uz jsem se stahl do ulity, dal dvojblok pred oblicej a jenom cekal az ten ''CNC dest'' skonci

Ten pocit ale, kdyz vejdu do garaze a kouknu na ty stare a poctive vehicly a stroje z 30. let, je pro me k nezaplaceni. Predstava, ze bych tam videl, byt superucelnou a efektivni, hranatou krabici s kabelama, nejake digitalni displeje, pocitace me proste nebere. A to se vsim respektem k lidem co to maji radi a umi s tim delat a k temhle strojum. Jsem staromil

Kouknete na tohle a mozna trochu pochopite jak to citim

https://www.youtube.com/watch?v=WXzSZVgQwts" onclick="window.open(this.href);return false;
PS: vsem ale presto dekuji za a) v nekterych pripadech skutecne rady a b) v dalsich pripadech snahu ze me udelat konvertitu na CNC.